Koiraan kiinnitetty GoPro-kamera paljasti, miten koira suhtautui omistajansa lähtöön.

Tämän videon katsottuasi et voi enää koskaan ottaa koiraa – tai ainakaan jättää sitä yksin kotiin. Youtube-käyttäjä Mike the Intern kiinnitti koiraansa GoPro-kameran ja lähti itse pois kotoaan. Yksinäisen koiran kuljeskelu tyhjässä asunnossa on viiltävää katsottavaa – raukka ei suhtaudu omistajansa lähtöön kovin hyvin.

Onneksi koiran eroahdistusta voi myös koettaa lievittää. Aloita vaikka näillä Cesar Millanin vinkeillä.

Lue myös:

Ovatko nämä vuoden parhaat eläinvideot?

Vihaatko joulukoristeita? Niin tekevät nämä kissatkin

Pingviinit näyttävät: Näin tyhmyys tiivistyy joukossa

Tutkimuksen mukaan pitkät ovat lyhyitä fiksumpia. Me Naisten koostamalta listalta voit tarkistaa, oletko Oprahin vai Steve Jobsin tasolla.

Pitkät ihmiset ovat tilastollisesti hieman älykkäämpiä kuin lyhyet, kertovat useammatkin tutkimukset. Mistä tämä johtuu? Uusi Helsingin, Kalifornian ja Bostonin yliopistojen tutkimus valottaa asiaa.

Tutkimuksen mukaan syy pitkien älykkyyteen löytyy totta kai heidän koostaan. Tutkimuksessa kerrotaan, että pitemmillä ihmisillä on keskimäärin myös isommat aivot – ja mikä tärkeintä, myös isompi aivokuori. Suuri aivokuori auttaa ihmistä ratkaisemaan ongelmia nopeammin.

Tutkijat huomauttavat, että vaikka tilastollisesti pitkät ovat lyhyitä todennäköisemmin teräväpäisiä, yksilölliset erot ihmisten välillä ovat isoja.

– Yksittäisen ihmisen pituudesta ei voi tehdä mitään johtopäätelmiä hänen älykkyydestään, kertoo tutkija Eero Vuoksimaa Helsingin Sanomien haastattelussa.

Myös katsaus historiallisiin älykköihin ja heidän mittoihinsa vahvistaa, ettei lyhyiden kannata tuosta noin vain heittää älykönuraa nurkkaan. Tiesitkö, että esimerkiksi huippuälykäs tutkija Marie Curie oli vain 155 senttimetriä pitkä? Hiljattain menehtynyt huippufyysikko Stephen Hawking ylsi puolestaan vain 169 senttimetriin.

Kokosimme listaksi yli 50 omalla tavallaan huippuvälkkyä tyyppiä pituuden mukaan. Kenen heidän kanssa sinä olet samanpituinen?

140–159 cm

148 cm: Kiti Kokkonen (näyttelijä)

152 cm: Äiti Teresa (pyhimys), Cleopatra (Egyptin kuningatar), Anna-Leena Härkönen (kirjailija)

155 cm: Marie Curie (Nobel-palkittu kemisti)

157 cm: Paula Vesala (muusikko)

160–169 cm

160 cm: Prince (muusikko)

163 cm: Mozart (säveltäjä), Kuningatar Elisabet II (Iso-Britannian monarkki), Sofi Oksanen (kirjailija), Betty White (näyttelijä)

164 cm: Mahatma Gandhi (pasifisti), Madonna (muusikko)

165 cm: Helen Keller (kuurosokea kirjailija), Charlie Chaplin (näyttelijä-ohjaaja), Angela Merkel (Saksan liittokansleri), J. K. Rowling (kirjailija), Hillary Clinton (poliitikko), Emma Watson (näyttelijä)

166 cm: Margaret Tacher (Iso-Britannian pääministeri)

167 cm: Kari Ketonen (näyttelijä)

168 cm: Meryl Streep (näyttelijä), Katariina Souri (kirjailija), Steve Wozniak (Applen perustaja)

169 cm: Steven Hawking (fyysikko), Oprah (juontaja-yrittäjä), Martin Luther King Jr. (Nobelin rauhanpalkinnon saaja), Beyoncé Knowles (muusikko)

170–179 cm

170 cm: Vincent van Gogh (taiteilija)

171 cm: Agatha Christie (kirjailija), Bob Dylan (muusikko), Isaac Newton (fyysikko), Tarja Halonen (Suomen presidentti)

172 cm: Salvador Dalí (taiteilija)

174 cm: J. R. R. Tolkien (kirjailija)

175 cm: Albert Einstein (fyysikko), Leonardo da Vinci (taiteilija)

176 cm: Jean Sibelius (säveltäjä)

177 cm: Freddie Mercury (muusikko), Bill Gates (Microsoftin perustaja), Pirkka-Pekka Petelius (näyttelijä), Sauli Niinistö (tasavallan presidentti)

178 cm: David Lynch (ohjaaja), Matt Damon (näyttelijä), David Bowie (muusikko)

180–189 cm

180 cm: Charles Darwin (luonnontieteilijä)

181 cm: Rowan Atkinson (näyttelijä)

182 cm: Leena Harkimo (poliitikko)

183 cm: Tuomas Enbuske (toimittaja)

188 cm: Nikolai Tesla (fyysikko-keksijä), Steve Jobs (Applen perustaja), Elon Musk (keksijä)

Yli 190 cm

191 cm: Markus Grönholm (autourheilija)

192 cm: Tommi Korpela (näyttelijä)

193 cm: Conan O’Brien (juontaja)

Huom! Tämä juttu ei ole kaiken kattava kokonaisuus maailman älykkäimmistä ihmisistä ja heidän pituuksistaan. Listasta uupuu lukuisia maailman älykkäitä ihmisiä – muun muassa Judith Polgar (äo 170) ja Terence Tao (äo 230) – koska Me Naiset ei ole saanut haltuunsa heidän pituustietojaan.

Lähteet: Me Naisten arkisto, menaiset.fi, mtv.fi, themodestman.com, iltalehti.fithetoptens.comfinancesonline.com, Wikipedia

Kerro kommenteissa, kuinka pitkä sinä olet! 

Sarjojen seuraajia on moneen junaan. Seuraavaksi esitteillä kuusi yleisintä alalajia. Mihin klaaniin kuulut?

Testailija

Utelias jakson sieltä täältä maistelija. Tietää uutuudet aina ensimmäisten joukossa ja tykkää vaihtaa ajatuksia näkemästään. Hänen perässään on vaikea pysyä, sillä juuri kun sait lopulta tsekattua hänen kohkaamansa Rahapajan, on hän jo kuitannut sarjan muinaisjääneiden joukkoon.

Some-emäntä

Hän elää jokaisen näkemänsä jakson uudestaan Facebookissa fanitovereidensa kanssa. Pysy kaukana hänen seinältään, mikäli seuraatte samoja sarjoja. Hänen johtamansa syväanalyysit ovat nimittäin tyypillinen paikka tahattomille juonipaljastuksille.

Uskollinen fanaatikko

Hän seuraa Maailman Parasta Sarjaa Ikinä, eikä ujostele kertoa asiasta muille. Hän hengittää sarjan käänteitä, seuraa koko näyttelijäkaartia Instagramissa ja on aina valmis jakamaan aiheeseen liittyvä triviaa. Älä väittele tämän tyypin kanssa.

Vastarannan kiiski

Somessa huomiota niittävät pop-kulttuurin tuotteet eivät häntä liikuta. Kysymykseen kiinnostavista uutuuksista hän vastaa kertomalla kiehtovasta bulgarialaisesta dokumenttisarjasta, joka pureutuu maan metalliteollisuuden pimeään puoleen.

Syöppö

Sarjat on tarkoitettu mätettäviksi, jos häneltä kysytään. Yöunet, sosiaalinen elämä ja yleinen kohtuus väistyvät, kun suosikkisarjan kolmoskausi julkaistaan. Äärimmäisen omistautunut katsoja, josta sarjojen tekijöiden luulisi tappelevan.

Retroilija

Hän ei ole koskaan löytänyt paikkaansa Netflix-viidakosta. Sarjat katsotaan hänen mielestään telkkarin ruudulta kello kaksykymmentäyksi nolla nolla. Retrohenkinen kaipaa salaa aikaan, jolloin tiistai-ilta merkitsi Ally McBealiä ja voileivät juostiin tekemään mainoskatkolla.