Korealaislennolla ei mennyt kaikki ihan putkeen. Kuva: Shutterstock
Korealaislennolla ei mennyt kaikki ihan putkeen. Kuva: Shutterstock

Onko tässä kaikkien aikojen älyttömin syy lennon myöhästymiselle?

Lennot saattavat myöhästyä sään, teknisten vikojen tai monen muun syyn takia. Mutta eteläkorealaisen lentomatkan pitkittymisen syy on varmasti yksi erikoisimmista.

Korean Air Linesilla matkustajien lentokokemuksesta vastaavana johtajana työskennellyt Heather Cho sattui matkustamaan lentoyhtiönsä lennolla New Yorkista Etelä-Koreaan.

Erikoinen tapahtumaketju alkoi siitä, kun lentoemäntä heti matkan alussa tarjoili bisnesluokassa matkustaneelle Cholle pussillisen macadamiapähkinöitä. Cho hermostui asiasta ja vaati saada puhua purserin kanssa, sillä lentoyhtiön ohjeiden mukaan pähkinät tulisi tarjoilla pussin sijaan lautaselta.

Muiden matkustajien kertomuksen mukaan Cho menetti lopullisesti malttinsa, kun purseri ei pyynnöstä huolimatta löytänyt matkustamotarjoilua käsittelevää ohjekirjaa. Cho vaati kiitoradalle ehtinyttä konetta palaamaan lähtöportille ja käski purseria poistumaan koneesta.

Lopulta lento pääsi lopulta lähtemään New Yorkista 20 minuuttia myöhässä.

Nyt Etelä-Korean viranomaiset tutkivat sitä, rikkoiko Cho toiminnallaan ilmailulainsäädännön turvallisuusmääräyksiä. The Korea Times -lehden mukaan naisella ei ollut oikeutta määrätä konetta palaamaan lähtöportille, koska hän oli koneessa matkustajana, ei virkatehtävissä. Vaikka lentoyhtiö sanoo ymmärtävänsä sen, että Cho tunsi tärkeäksi puuttua havaitsemaansa ohjeistusten laiminlyömiseen, viranomaisten mukaan häntä tulee kohdella asiassa kuin ketä tahansa matkustajaa.

Heather Cho ilmoitti eilen eroavansa virastaan.

Lähteet: Mashable , The Korea Times

Lue myös:

Näin vältät sairastumisen lentomatkalla

Kuulutko tietämättäsi heihin? Nämä ovat vihatuimmat lentomatkustajatyypit

Halvimman lennon saa ostamalla sen tällä tietyllä hetkellä

Kokeile suomalaisen musiikin päivän kunniaksi, miten hyvin tunnet sinivalkoisten merkkibiisien sanat.

 

Itsenäisyyspäivänä Suomi lepäsi puhtaan lumipeiton alla kauniina ja hyvänä. Kohta alkaa vesisade. Onko Suomi 100 -huuma nyt muka ohi? Eiiiiiiiiiiiii!

1. Kieltäminen – ei se voinut olla tässä!

Juhlavuosi loppuu harvoin täysin yllättäen. Teemajuhlaan liimautuminen lopun kynnyksellä on kuitenkin tavallista. Haalimme alennusmyyntiin tulleita Suomi 100 -ämpäreitä ja pullonavaajia, sillä yksin jääminen pelottaa. 

2. Suru – töissä käynti voi auttaa

Juhlavuoden loppumista ei pidä yrittää päästä yli supervauhtia. Sinulla on täysi oikeus palata ”alaston mies juhlii MM-voittoa" -Facebook-kehyksiin ja hymähdellä Suomi 100  -tekstiviestiin vastanneille. Olivathan ne hienoja tunteja! Kukaan ei vie sinulta niitä pois.

Normaalia elämää ja rutiineja olisi kuitenkin hyvä pitää yllä. Töissä käyminen ja kavereiden näkeminen yleensä auttavat arkeen palaamista.

3. Viha – hemmetin chileläiset alpakkoinensa!

Viha ei ole väärä tunne. Se antaa rajoja ja vahvuutta. Mutta sitä on käsiteltävä, ettei se mene yli. Juhlavuoden  äkkiä loputtua, toisten maiden ilonpito voi nostaa aggressioita pintaan. 

Esimerkiksi Chilen itsenäistymisestä tulee ensi helmikuussa 200 vuotta. Ja siellä laiduntaa jo ihan valmiiksi alpakoita. Suomi 100 -surijan kannattaa siis ummistaa korvansa tältä hälyltä. Itseään voi myös lohduttaa ajatuksella, että pian ne chileläiset makaavat tässä ihan samassa kuopassa. 

Chile 200, ketä kiinnostaa! Kuva: Shutterstock
Chile 200, ketä kiinnostaa! Kuva: Shutterstock

Normaalin rajat alkavat paukkua, mikäli vuoden jälkeen yhä tuntee juhlavuotta kohtaan jatkuvaa raivoa. Vihan kuuluu hellittää, koska pitkittyessään se voi viedä kyvyn nauttia elämästä.

4. Riemu – kohta meillä on joulu!

Suomi 100 -surun ollessa pahimmillaan on hyvä muistaa, että surun, vihan ja ahdistuksen jälkeen koittavat paremmat ajat. Moni alkaa nähdä ympärillään uusia mahdollisuuksia. Hetkinen, joulu, sehän ei ole ollenkaan hullumpi pyhä! Uudesta juhlapäiväihastuksesta ei kannata kokea syyllisyyttä. Laastarisuhde saattaa auttaa käsittelemään asiaa.

5. Hyväksyntä – ei se ollut mitään henkilökohtaista

Vaikka juhlavuoden päätös ei olisi ollut omasta mielestä se paras mahdollinen, täytyy se jossain vaiheessa vain hyväksyä. Näin kävi, kynttilät on nyt poltettu ja Finlandia veisattu. Ei sen ehkä ollut tarkoituskaan olla mitään sen suurempaa. Kun tulee olo, ettei Suomi 100 enää määritä omaa elämää, on valmis siirtymään eteenpäin.