Karl Lagerfeld on tehnyt pitkän uran muotisuunnittelijana. Kuva: Reuters
Karl Lagerfeld on tehnyt pitkän uran muotisuunnittelijana. Kuva: Reuters

Muotisuunnittelija Karl Lagerfeldin Choupette-kissa on kenties maailman hemmotelluin.

Internetin suosituimpana kissana oleminen tietää myös paksua tukkua rahaa, mikäli lemmikistään osaa ottaa kaiken hyödyn irti. Esimerkiksi yrmykissa Grumpy Catin omistaja Tabatha Bundesen, 29, on tätä nykyä miljonääri.

Myös muotisuunnittelija Karl Lagerfeldin Choupette-kissa on miljoonien arvoinen. Hän kertoo The Cutin haastattelussa, että kolmevuotias lemmikki tienasi viime vuonna mainoksista ja tv-esiintymisistä 2,18 miljoonaa puntaa eli noin kolme miljoonaa euroa. Se on vain hieman vähemmän kuin huippumalli Cara Delevingnen ansaitsemat 2,4 miljoonaa puntaa.

Cara tosin joutui paiskimaan töitä hieman enemmän. Choupette on vain saksalaisessa automainoksessa sekä edustanut kosmetiikkatuotteita Japanissa. Se on maailman ensimmäinen kauneuskampanjan mainoskasvoksi valittu kissa. Choupette poseerasi hiljattain myös Lucky-lehden kannessa.

Omistajansa Karl Lagerfeldin mukaan kissa on liian hienostunut tavanomaisiin kissanruokamainoksiin – luksus on enemmän sen juttu.

Choupettella on tilit ja runsaasti seuraajia sekä Instagramissa että Twitterissä. Sen valkoinen turkki ja jäänsiniset silmät ovat hurmanneet omistajansa täysin. Tämän hemmotellumpaa kissaa tuskin on maailmassa.

– Hän on aina kanssani ja hänellä on kaksi henkilökohtaista palvelusneitoa, Karl Lagerfeld kertoo The Cutille.

– He leikkivät hänen kanssaan, pitävät huolta hänen kauniista, valkoisesta turkistaan, tekevät kauneushoitoja hänen silmilleen ja viihdyttävät häntä. Hän on maailman keskipiste.

Kissa ei alun perin edes ollut Karlin, vaan mies kidnappasi tämän malliystävältään Baptiste Giabiconilta, joka oli tuonut kissan Karlin palvelusväelle hoitoon.

– Kun hän tuli takaisin, hänelle kerrottiin, että Choupette ei enää palaa hänen luokseen, Karl kertoo.

Ja kuinka sitten kävikään: Baptiste otti uuden kissan, ja Choupettesta tuli superjulkkis ja monimiljonääri.

Daddy @karllagerfeld Paw-paw-paw-pretty please don't leave me again! #jetset

Kuva, jonka Choupette Lagerfeld (@choupettesdiary) julkaisi

Does Princess Choupette want to come out to play?

Kuva, jonka Choupette Lagerfeld (@choupettesdiary) julkaisi

Lue myös:

Nettikissa Grumpy Cat teki omistajastaan miljonäärin

Kissa ei ole enää vanhanpiian tunnusmerkki – nyt se on kaikkialla

Internetin kuuluisin kissa vieraili Voguessa

Alkaako kengännumerosi nelosella? Tervetuloa porukkaan!

En muista, missä vaiheessa jalkani venähti yli neljänkympin, mutta pitkään se on ollut kokoa 41. Varmasti jo teini-iässä siirryin kolmoskerhosta isokenkäisiin, sillä muistan hävenneeni suurta kalossiani. Nykyään olen asian kanssa sinut – ainakin suurimman osan ajasta. Maailmassa on asioita, joihin vain me isojalkaiset naiset olemme törmänneet.

 

  1. Kaupasta ei löydy kokoasi – eikä se ole loppuunmyyty. Kiitokset kaikille kenkävalmistajille, jotka teette naisten popoja kokoon 42 asti. Moitteet teille, joiden valikoimissa isoin koko on 40.
  2. Tuliaisostoksiisi ei kuulu kenkiä. Italian-reissulla ei kannata edes kysyä kokoja, vastaus on jo tiedossa.
  3. Huomaat, ettei bodyshamingin vastainen kulttuuri ole laskeutunut vielä varpaiden tasolle. ”Ai sulla on niin iso jalka! Pysyt hyvin pystyssä.” Asia saattaa myös olla omien korviesi välissä. Kenkäkaupassa sanot kokosi hiljaisella äänellä ”Nelkyt. Tai ehkä nelkytyks.”
  4. Kantapääsi kohtaavat kylmän lattian. Kylpylöiden ja hoitoloiden one size -lipokkaat on parempi pyytää miesten koossa.
  5. Joku luulee kenkiäsi miesten jalkineiksi. Asuin kimppakämpässä Thaimaassa, kun kaverini epäili, että joku on tuonut paikallisen ladyboyn yövieraaksi kotiimme. Olin jättänyt kuistille uudet kiilakorkosandaalini koossa 41.
  6. Kun pillifarkut tulivat muotiin, hikikarpalo nousi otsallesi. Kapealahkeisten housujen valtakausi on ollut isojalkaiselle totuttelemisen paikka. Kengät nimittäin näyttävät paljon isommilta pillifarkkujen parina. Myös cat-heelsit eli matalat piikkikorkkarit saattavat aiheuttaa tunteen, että jalkapöytäsi jatkuu ja jatkuu ja jatkuu...
  7. Teet mahtavia alelöytöjä. Jos jalkojen koko aiheuttaa hetkittäin harmitusta, myös ilonaiheita löytyy. Alennusmyynneissä on lähes aina jäljellä kokoa 41 huokeaan hintaan.
  8. Hurraat mielessäsi, kun pienempi koko mahtuu sinulle. Joidenkin merkkien valmistajat ovat jopa niin ajattelevaisia, että tekevät mitoituksestaan hieman väljää. Jotenkin se vain ilostuttaa, kun pohjaan on painettu yhtä pienempi numero.
  9. Voit ostaa popoja myös miesten osastoilta. Vastakkaisen sukupuolen valikoimat etenkin lenkkarimarkkinoilla ovat omaa luokkaansa. Niissä mallistoissa neljän kympin alkupää on pientä kokoa!

Kokeile suomalaisen musiikin päivän kunniaksi, miten hyvin tunnet sinivalkoisten merkkibiisien sanat.