Räntää, rakeita ja lunta. Niistä on toukokuu 2017 tehty! Kuva: Sanoma-arkisto
Räntää, rakeita ja lunta. Niistä on toukokuu 2017 tehty! Kuva: Sanoma-arkisto

Onko mitään parempaa kuin sohvalle pesiytyminen toukokuisen räntäsateen yllättäessä?

Viime vuonna toukokuun alussa pääsi rannalle, mutta tänä vuonna toukokuu on uusi marraskuu. Välillä sataa räntää, välillä jopa lunta Etelä-Suomessa asti.

Säätila on ankea, mutta onneksi sille osataan nauraakin. Meteorologi Pekka Pouta repesi keskiviikkoaamuna kesken suoran lähetyksen:

– Tapahtuuko tässä sitten jotain kummempaa muutosta? Tapahtuu, huomenna mennään laajalti yli viiden asteen ja perjantaina jo kymmenen astetta on vaarassa rikkoutua, Pouta kertoi ja purskahteli samalla nauruun Huomenta Suomen lähetyksessä.

Kun lämpötila heiluu viiden asteen ympärillä, ei tarvitse ainakaan panikoida kesäkunnosta eikä harmitella, jos ei pääsekään töiden takia rannalle makoilemaan. Eikä tarvitse stressata monesta muustakaan asiasta. Voi siis olla aidosti onnellinen tästä talvisesta toukokuusta ja sen tuomista iloista!

Listasimme juttuja, joista ei nyt tarvitse olla poikkeuksellisesti yhtään huolissaan – kiitos sään, joka naurattaa meteorologiakin.

 1. Ei tarvitse stressata ulkoilusta, sillä kuka nyt räntäsateessa jaksaa lenkille.
 2. Ei tarvitse lopettaa rakasta harrastusta, eli voi nauttia vielä avantouinnin hyödyistä.
 3. Ei tarvitse ottaa pulttia terassin laittamisesta.
 4. Ei tarvitse alkoholisoitua terasseilla tai puistoissa.
 5. Ei tarvitse palaa terassilla ja voi välttää ne typerät aurinkolasien muotoiset rusketusrajat.
 6. Ei tarvitse kiirehtiä puutarhatöihin.
 7. Ei tarvitse grillata, joten grilliherkut jäävät syömättä ja keho kiittää.
 8. Ei tarvitse siirtyä sohvalta minnekään, vaan voi hyvällä omallatunnolla pesiytyä sohvalle tuijottamaan Netflixiä.
 9. Ei tarvitse paikata perinteisiä kevätrakkoja jaloista, sillä avokaskeleistä voi vain haaveilla.
 10. Ei tarvitse harmitella, kun istuu koko päivän töissä sisällä – ja ulkona on takatalvi. Normaalissa kevätsäässä olisi haikeampaa katsella ulos.
 11. Ei tarvitse haaveillakaan jäätelökaudesta, sillä jätskikopit ovat kiinni ja ulkona on liian kylmä jäätelön nauttimiseen.
 12. Ei tarvitse luopua kerrospukeutumisesta.
 13. Ei tarvitse miettiä, laittaisiko ihonväriset sukkahousut vai olisiko ilman sukkahousuja. Sadan denierin talvisukkikset kelpaavat yhä hyvin.
 14. Ei tarvitse kärvistellä allergiaoireiden kanssa – tai ainakin niitä tulee nyt monille paljon vähemmän kuin tavallisina kevätkausina.
 15. Ei tarvitse pohtia, kestääkö meikki kuumuutta ja hikoilua.
 16. Ei tarvitse pelätä ikkunoista lentäviä itikoita tai muita pörriäisiä.
 17. Ei tarvitse tehdä vielä jokakeväistä vaatehuoltoa, ja suosikkitalvitakki sekä hanskat ovat vielä käytössä.
 18. Ei tarvitse luopua tuhdeista talvikeitoista eikä muista lämpimistä herkuista, jotka eivät maistu kesällä.
 19. Ei tarvitse miettiä, mitä postaisi sosiaaliseen mediaan, sillä koomisilla räntäkuvilla saa kerättyä tykkäyksiä oikein hyvin.
 20. Ei tarvitse kiirehtiä kesäfiilikseen: kevät tulee hitaasti, joten siitä voi nauttia kauemmin.
 21. Ei tarvitse elää tasapaksua elämää: joka päivä saa yllättyä säästä!

Kerro kommentointikentässä

Mitä ilonaiheita sinä olet löytänyt toukokuun takatalvesta?

Perhebarometrin mukaan lastenhankintaa lykätään, sillä keskiluokkainen ”Prisma-perheen” elämä ahdistaa. Mitä ihmettä, sehän on ihmisen parasta aikaa!

 1. Virikkeellistä yhdessäoloa. Kun koko perhe lähtee yhdessä Prismaan, saatte viettää ainutlaatuista laatuaikaa yhdessä. Kukaan ei katso televisiota, pelaa pleikkaa tai syvenny mihinkään vuorovaikutusta haittaavaan asiaan, vaan aikaa vietetään yhdessä esimerkiksi maustehyllyä etsien. 
 2. Zen-hetki. Jälkikasvu pysyy paikallaan, kun yhden istuttaa kärryn penkkiin ja loput sinne ruokatavaroiden joukkoon. Ei tarvitse olla silmät tarkkana vahtaamassa, missä pahanteossa kullannuput ovat. Äärimmäisen kätevää ja rentouttavaa ihmiselle, joka ottaa jatkuvasti koppeja päälleen putoavista rohkelikoista.
 3. Vähän kuin Linnanmäki. Prismoissa on usein pienet leikkipaikat. Tai ainakin yksi karuselli, joka pyörii S-etukorttia vinguttamalla. Eli ilmaiseksi! Parasta huvitusta lapsille ja aikuisten lompakoille.
 4. Aina valitetaan, miten ”aika kuluu niin nopeasti”. Prismassa ei kulu.
 5. Olosuhteet ovat optimaaliset. Saa olla lämpimässä, tuulensuojaisessa ja kirkkaasti valaistussa paikassa, jossa ilmastointi pelaa. 
 6. Apu on lähellä. Nälän iskiessä ruoka on lähellä. Jos housut repeävät, uudet vaan kehiin. Mitä Prismasta ei saa, sitä ihminen ei tarvitse.
 7. Näkee tuttuja. Kun viettää tarpeeksi aikaa jättimarketeissa, huomaa ilokseen/yllätyksekseen, että vastaan alkaa kävellä tuttuja. Joskus aikaisemmin nähtiin ehkä baarissa, mutta hyvin ne kuulumiset saa huikattua kylpypyyhelaarinkin yli. Tästä syystä ei todellakaan kannata lähteä Prisma-radalle missään puutarhavaatteissa, vaan vähän pitää panostaa.
 8. Välillä voi irrotella. Kun elää Prisma-perheen elämää, irrottelu on kaiken lisäksi älyttömän helppoa! Ristely Ruotsiin, kylpyläloma Flamingossa tai sitten ihan vain viaton "Mentäisiinkö sittenkin cittariin?", tuovat jännitystä arkeen. Vaikka vähän hevi-hyllyllä revittelisi, on tämä huvi hirveän paljon halvempaa kuin esimerkiksi kahden ihmisen lentoliput Balille. Muista tämä!
 9. Eikä niistä Balin lipuista muuten saisi mitään bonuspisteitäkään. Muista sekin! Miksi me puhumme koko ajan Balista? 

 

Alkaako kengännumerosi nelosella? Tervetuloa porukkaan!

En muista, missä vaiheessa jalkani venähti yli neljänkympin, mutta pitkään se on ollut kokoa 41. Varmasti jo teini-iässä siirryin kolmoskerhosta isokenkäisiin, sillä muistan hävenneeni suurta kalossiani. Nykyään olen asian kanssa sinut – ainakin suurimman osan ajasta. Maailmassa on asioita, joihin vain me isojalkaiset naiset olemme törmänneet.

 

 1. Kaupasta ei löydy kokoasi – eikä se ole loppuunmyyty. Kiitokset kaikille kenkävalmistajille, jotka teette naisten popoja kokoon 42 asti. Moitteet teille, joiden valikoimissa isoin koko on 40.
 2. Tuliaisostoksiisi ei kuulu kenkiä. Italian-reissulla ei kannata edes kysyä kokoja, vastaus on jo tiedossa.
 3. Huomaat, ettei bodyshamingin vastainen kulttuuri ole laskeutunut vielä varpaiden tasolle. ”Ai sulla on niin iso jalka! Pysyt hyvin pystyssä.” Asia saattaa myös olla omien korviesi välissä. Kenkäkaupassa sanot kokosi hiljaisella äänellä ”Nelkyt. Tai ehkä nelkytyks.”
 4. Kantapääsi kohtaavat kylmän lattian. Kylpylöiden ja hoitoloiden one size -lipokkaat on parempi pyytää miesten koossa.
 5. Joku luulee kenkiäsi miesten jalkineiksi. Asuin kimppakämpässä Thaimaassa, kun kaverini epäili, että joku on tuonut paikallisen ladyboyn yövieraaksi kotiimme. Olin jättänyt kuistille uudet kiilakorkosandaalini koossa 41.
 6. Kun pillifarkut tulivat muotiin, hikikarpalo nousi otsallesi. Kapealahkeisten housujen valtakausi on ollut isojalkaiselle totuttelemisen paikka. Kengät nimittäin näyttävät paljon isommilta pillifarkkujen parina. Myös kitten-heelsit eli matalat piikkikorkkarit saattavat aiheuttaa tunteen, että jalkapöytäsi jatkuu ja jatkuu ja jatkuu...
 7. Teet mahtavia alelöytöjä. Jos jalkojen koko aiheuttaa hetkittäin harmitusta, myös ilonaiheita löytyy. Alennusmyynneissä on lähes aina jäljellä kokoa 41 huokeaan hintaan.
 8. Hurraat mielessäsi, kun pienempi koko mahtuu sinulle. Joidenkin merkkien valmistajat ovat jopa niin ajattelevaisia, että tekevät mitoituksestaan hieman väljää. Jotenkin se vain ilostuttaa, kun pohjaan on painettu yhtä pienempi numero.
 9. Voit ostaa popoja myös miesten osastoilta. Vastakkaisen sukupuolen valikoimat etenkin lenkkarimarkkinoilla ovat omaa luokkaansa. Niissä mallistoissa neljän kympin alkupää on pientä kokoa!
Käyttäjä11685
Seuraa 
Liittynyt6.11.2017

9 asiaa, jotka vain isojalkainen nainen tietää

Mulla on kengänkoko 42 ja Luulisi,että olen oikein pitkä amatsoni mutta Ei! 167cm ja kun jalka on vielä hyvin leveä niin olen sanonut,että sain räpylät jalkojen tilalla. Miesten puolelta on tullut kenkiä ostettua. Talvikengät on itseasiassa kokoa 43!(mahtuu villasukka). Kerran kauan sitten,kun olin yleisessä saunassa eräässä paikassa joku nainen huusi eteisen puolelta,että täällä on miehiä saunassa,kun oli nähnyt mun kengät. En unohda sitä koskaan.
Lue kommentti