Musahipsterimiehen parittamiseen kuuluu tietenkin soittolistojen syynääminen. Mitäs täältä löytyykään? Kuva: Shutterstock
Musahipsterimiehen parittamiseen kuuluu tietenkin soittolistojen syynääminen. Mitäs täältä löytyykään? Kuva: Shutterstock

Näillä ohjelmilla löydettäisiin niin puolisoita, isä- ja äitipuolia kuin miniöitäkin.

Televisiossa pariudutaan tavalla jos toisella. Mennään ensitreffeillä alttarille tai alastomana autiolle saarelle.

Eilen tv-ruudussa kokeiltiin rakkauden löytämistä pussailemalla. Sara Siepin juontaman Kiss Bang Love Suomi -ohjelman ensimmäinen jakso oli kuitenkin pettymys.

Ensin rakkauden etsijä suuteli kymmentä tuntematonta silmät peitettynä. Pusujen ja pienen kähminnän jälkeen hän valitsi viisi uudelle kierrokselle – tällä kertaa myös näköaisti oli pelissä. Jutellakin saa. Vuorossa on jälleen pudotus, sitten kahdet treffit. Lopulta toinen treffikumppaneista pääsee ”voittajana” mukaan matkalle.

Hohhoijaa. Keksimme käden käänteessä parempiakin ohjelmaformaatteja. Miltä nämä pariutumisohjelmat kuulostaisivat?

1. ”Kaikella rakkaudella” valitut

Lapset valitsevat kumppanit vanhemmille. Tai mikseivät isovanhemmat? Tai eksät. Valitsijat voivat vaikka vaihdella, jotta ohjelma pysyy mielenkiintoisena. Pääasia on, ettei mitään rakkausasiantuntijoita tarvita.

2. Rokkipoliisille morsian

Musiikinharrastajamies etsii tositarkoituksella naista. Kokelaiden läpäistävä knoppitietotesti, osoitettava uskottava Facebook-feedi oikeilta keikoilta sekä onnistuttava bändien- ja biisintunnistusvisassa.

3. Real Life Tinder

Studiossa osallistujat ilmestyvät kumppania etsivän eteen liikuteltavissa laatikoissa, joita voi pyyhkäistä eteenpäin.

4. Anopille miniä

Ensin anoppi valitsee kirjeistä sopivimmat kymmenen ehdokasta, jotka haastattelee. Parhaat pääsevät jatkoon anopin luokse viikonlopuksi, minkä jälkeen seuraa lopullinen valinta.

5. Toisenlaiset treffit

Ohjelmassa on viisi paria. Idea on, että kaksi toisilleen täysin tuntematonta ihmistä laitetaan asumaan viikoksi uusperheeseen molempien lasten kanssa. Asunnossa on tilaa kolme huonetta ja keittiö. Yhdellä lapsista on paha murrosikä ja kahdella uhmaikä. Kahdella lapsista on täitä, yhdellä norovirus. Lopulta koko perheellä on täitä ja noro. Aikuiset käyvät vuorotöissä ja ruokaan on käytettävissä sata euroa koko viikon aikana.

Katsojat päättävät voittajan äänestämällä. Katsojien suosikkipari pakotetaan asumaan oikeastikin yhdessä loppuikänsä. Voittajapari pääsee viikonlopuksi Flamingoon.

6. Rakkautta ja velkajärjestelyjä

Köyhille ja velkaantuneille etsitään puolisoiksi rikkaita.

7. Kuumaa kyytiä

Taksimiehet lyövät vetoa siitä, kuka saa vietyä kenetkin yövuoron jälkeen kotiinsa (ilman, että jäävät kiinni asiakkaan vonkaamisesta).

8. Muuttoapua eronneelle

Kannetaanko tavarat tyhjyyttään kumisevaan yksiöön vai sittenkin suoraan muuttoapurin luo? Muuttokuorman lastaamisen sujuvuus ratkaisee sen, kumpaan suuntaan pakun keula kääntyy.

9. Ohjuskoe

Uraohjukset voivat osallistua ohjelmaan jakamalla sähköisen kalenterinsa ja LinkedIn-profiilinsa. Tietokone laskee, keiden työajat, -paikat ja -matkat kohtaavat niin, että viikossa jää edes vartti yhteistä aikaa. Ai mutta siihen tuli just yks palaverikutsu.

10. Missä miehet ratsastaa

Ritari valkoisen ratsun selässä tulee hakemaan kotoa. Televisiohistorian epärealistisin ohjelma.

Jos selviää!

Tuntuuko siltä, että vaalikeskustelut eivät paljasta tarpeeksi eroja presidenttiehdokkaiden välillä? Haluaisitko tehdä äänestyspäätöksesi mieluummin höpöhöpöjuttuihin ja mutu-tuntumaan nojaten? Hyvä! Tässä on sinulle sopiva vaalikone, joka paljastaa sielunkumppanuutesi asteen eri ehdokkaiden kanssa. Vastaukset on koottu Helsingin Sanomien, Ilta-Sanomien ja Ylen artikkeleista sekä omasta päästä. 

Järki ja tunteet. Kyllähän meillä ne molemmat on, mutta kumpi on voitolla juuri nyt? Frozen-testin jälkeen et enää pohdi.