Ihmissuhteet ovat monimutkaisia. Mitä jos se näkyisi Facebookin parisuhdestatuksissa?

Facebookissa voi tällä hetkellä ilmoittaa olevansa joko sinkku, parisuhteessa, kihloissa, naimisissa, rekisteröidyssä parisuhteessa, avoliitossa, vapaassa parisuhteessa, asumuserossa, leski tai eronnut. Näiden lisäksi parisuhdestatukseensa voi laittaa ”vaikea selittää”.

Elite Dailyn mukaan tämä ei ole suinkaan tarpeeksi. Sinkkuuden ja parisuhteen väliin, rinnalle ja sivuun mahtuu vaikka millaista suhdehässäkkää. Vaikea selittää on käsitteenä aika epämääräinen, eikä ollenkaan niin mehukas kuin voisi olla.

Kaikenhan pystyy selittämään, kun oikein kunnolla yrittää. Tässä Elite Dailyn kokoamat 15 haastajaa vaikeasti selitettävän tilalle.

1. Pitkäaikaisessa ja säännöllisen epäsäännöllisessä säädössä

Kasuaalia tapailua on jatkunut kuukausien tai jopa vuosien ajan ja siinä samassa homma junnaa edelleen.

2. Intensiivisessä tekstiviestisuhteessa

Ja vain siinä. Tekstiviestirakkaus kukoistaa, vaikka muuten toista tulee harvoin edes nähtyä.

3. Ei vielä parisuhteessa (mutta käytännössä kyllä)

"Ei tapailla muita" -keskustelu on käyty, mutta "me olemme nyt parisuhteessa" -keskustelu on vielä jossain siellä lähitulevaisuudessa. Virallisesti siis tavallaan sinkkuja, mutta käytännössä ei. 

Tämä status voisi vaihtua kolmen kuukauden jälkeen automaattisesti parisuhteeksi.

4. Tapailusuhteessa, jossa vältellään aktiivisesti parisuhdetta

Kaikki on sujunut oikein mukavasti ja tapailua on kestänyt jo jonkin aikaa. Jostain syystä siihen seuraavaan askeleeseen ei ole halua.

Tässä suhteessa toista nähdään silloin tällöin ja viestitellään vielä vähemmän.

5. Eksklusiivisessä tapailusuhteessa, muttei kuitenkaan varmasti – vaihtoehdot ovat vielä (ainakin olevinaan) avoinna

Suhde tuntuu olevan siinä pisteessä, että muiden heilastelu on jäänyt menneisyyteen. Keskustelut ovat kuitenkin jääneet keskustelematta, joten periaatteessa myös muita voisi ehkä tapailla. Kumpikaan ei välttämättä niin halua tehdä, mutta asialle ollaan ainakin (tai ehkä pelkästään) ajatuksen tasolla avoimia. Voi sitten varautua henkisesti, jos toinen onkin määritellyt suhteen eri tavalla.

6. Säännöllisiä deittejä tylsyyden tappamiseksi henkilön kanssa, joka ei kiinnosta yhtään ja tunne on molemminpuolinen

Kuhan nyt on jotain tekemistä. Tässä suhteessa toista nähdään silloin tällöin ja viestitellään vielä vähemmän. Kumpikaan ei ole kovin innokas nostamaan suhdetta toiselle tasolle ja se käy aivan mainiosti molemmille.

7. Säännöllisessä kännisäädössä, jossa ollaan kuin sellaista ei olisikaan

Yhteen päätyminen joka baari-illan jälkeen on asia, josta ei ikinä puhuta. Hyvä kun edes moikataan.

8. Lähettelee säännöllisesti viestejä Tinder-parille, muttei koskaan tapaa häntä

Tyyppi vaikuttaa kivalta, mutta jokin vain estää näkemästä. Miksi tuhota se viestien tuoma täydellinen kuva näkemällä jonkun naama ja käytöstavat?

Mitään romanttista ei ole koskaan tapahtunut, mutta silti kukaan muu ei kiinnosta.

9. Eronnut mutta kiinni eksässä

Ja säätöä tapahtuu edelleen.

10. Pyörittää käyttäjiä _____, _____ ja _____.

Ja siinä järjestyksessä.

11. Loputtoman rakastunut, mutta asia ei etene

Mitään romanttista ei ole koskaan tapahtunut, mutta silti kukaan muu ei kiinnosta.

12. Vastavuoroisia yöllisiä vonkauspuheluita

Vastoin kuin suhdetilanne numero 7, tapahtunutta ei kielletä. Sille nauretaan yhdessä.

13. Hyviä ystäviä (jotka satunnaisesti säätävät kännissä) henkilön _____ kanssa.

Suhde on totaalisen platoninen. Tosiaan...

14. Yrittää päästä tosissaan irti henkilöstä _____. 

Tähän se kaikki energia menee. 

15. Jonkun toinen

Mistressi, toinen nainen, rakastajatar – mitä näitä nyt on. Tietäen tai tietämättään.

Järki ja tunteet. Kyllähän meillä ne molemmat on, mutta kumpi on voitolla juuri nyt? Frozen-testin jälkeen et enää pohdi.

 

Espoolaisetko marisijoita? Hehän ovat luonnonläheisiä älyn sekä kauneuden yhdistelmiä ja itsesuggestion mestareita, joilta meillä muilla on paljon opittavaa!

Espoolaisilla on viime aikoina ollut rankkaa.

Ensin Espoon ja Helsingin välillä kulkevan länsimetron valmistuminen myöhästyi useammalla vuodella. Kun metro vuosien odotuksen jälkeen vihdoin ylitti Espoon ja Helsingin välisen rajan, alkoivat uudet vaikeudet.

Suorat bussilinjat Etelä-Espoosta Helsinkiin lakkautettiin, ja sen takia monen espoolaisen työmatka piteni merkittävästi. Helsingin Sanomien mukaan espoolaispäättäjät vaativat suoria bussilinjoja takaisin, metrojunissa on odottamatonta ruuhkaa ja itse asiassa koko Espoo sellaisena kuin sen tunsimme on kuollut.

Espoolaiset itse ovat HS:n sivuilla muun muassa valitelleet liityntäbussin kierrelleen ”vaikka mistä” ja kertoneet itkeneensä liikennesuunnittelijoille, koska kuuden kilometrin työmatka menee metrolla hitaasti.

Vaikka työmatka-ajan äkillinen kaksinkertaistuminen potuttaisi ketä tahansa meistä, espoolaisille ei ole satanut sympatiaa. Esimerkiksi Me Naisten kolumnisti Anna Perho kommentoi espoolaisten tuskaa sarkastiseen sävyyn Twitter-tilillään.

Espoolaiset tarvitsevat nyt metrokurimuksensa keskellä hieman lisää arvostusta. Onhan ainakin 11 asiaa, joissa muu Suomi voisi ottaa mallia Espoosta ja sen asukkaista:

1. Luonnonläheisyys

Espoo on suurkaupunki, tai ainakin se on suurkaupungin vieressä, ja siellä on ostoskeskus, jonka nimi on Iso Omena. Silti luonnonläheisyys on espoolaisille tärkeä arvo, ja he rakastavat kotikaupunkiaan juuri sen kauniin luonnon tähden.

2. Saaristo

Sen lisäksi, että Espoossa on metsää ja kaupunkia, siellä on myös saaristoa! Ne, jotka eivät koe itseään tarpeeksi merikarhuiksi siirtyäkseen saarille, voivat ihastella merta ja saaristoa Rantaraitilta. Espoon kaupungin nettisivujen mukaan kyseisen kulkuväylän ”luonne vaihtelee urbaanista erittäin vehreään ja pienimuotoiseen”, mitä ikinä se tarkoittakaan. 

3. Monikulttuurisuus

Espoossa on onnistuttu siinä, missä moni epäonnistuu. Espoo on nimittäin hyvin monikulttuurinen, mutta silti tylsyyteen asti rauhallinen paikka. Suuri osa Espoon asukkaista on muualta, lähinnä muista Suomen kunnista, muuttaneita, mutta silti Espoota ei rinnasteta esimerkiksi Ruotsin pahamaineiseen Rinkebyhyn. Itä- ja länsisuomalaiset sekä maahanmuuttajat elävät sulassa sovussa Espoossa.

”Paitsi, että Espooseen on keskittynyt älykkäitä korkeakouluopiskelijoita, sinne on pesiytynyt myös maamme arvostetuinta naiskauneutta.”

4. Teekkaritihentymä

Entisen teknillisen korkeakoulun eli nykyisen Aalto-yliopiston ansiosta Espoo on yksi maamme johtavista teekkarikeskittymistä. Onko suuri teekkaripitoisuus kaupungille hyvä asia, osa teistä saattaa kysyä. On tietenkin, varsinkin jos on itse diplomi-insinööri – kuten peräti runsaat kolme prosenttia espoolaisista on!

5. Älyn ja kauneuden yhteenliittymä

Paitsi, että Espooseen on keskittynyt älykkäitä korkeakouluopiskelijoita, sinne on pesiytynyt myös maamme arvostetuinta naiskauneutta. Vuoden 2000 Miss Suomi -kilpailun ensimmäinen perintöprinsessa, espoolainen Jenni Dahlman kertoi hiljattain Me Naisissa, että hänellä on kotikaupungissaan äitiporukka, johon kuuluvat myös Vanessa Kurri (Miss Suomi 1999), Suvi Tiilikainen (Miss Suomi 2000) ja Janina Fry (Suomen Neito 1993).

6. Siistit metroasemat

Suurkaupungeista ympäri maailmaa tiedetään, että siellä missä on metroasemia, on myös lieveilmiöitä. Esimerkiksi Helsingissä Sörnäisten, Kontulan ja Rautatientorin metroasemien seudut ovat poliisin erityishuomion kohteena. Toista on Espoossa! Siellä metroasemat kiiltelevät vielä uutuuttaan, nenään ei tunnu virtsan hajua eikä silmiin osu huumekauppaa. 

7. Ruuhkankestävyys

Vaikka espoolaiset ymmärrettävästi harmittelevat länsimetron epäkohtia, oikeasti ruuhkassa istuskelu ja odottaminen eivät heitä hetkauta. He ovat tottuneet jonottamaan tyynesti Helsinkiin pääsyä autoissansa Länsiväylällä. 

8. Itsesuggestion voima

Jos se ei olisi rahasta kiinni, aika monesta pääkaupunkiseudun kunnasta kävisi nykyistäkin vilkkaampi muuttoliikenne maamme pääkaupunkiin. Niin hieno paikka kuin Espoo onkin, myös moni espoolainen asuisi oikeasti mieluiten Helsingissä. Espoolaiset ovat kuitenkin onnistuneet joukolla suggeroimaan itsensä ajatusmalliin, jossa Espoo on ei vain Suomen vaan koko maailman paras paikka asua ja elää. 

”Espoolaiset todella tykkäävät busseistaan.”

9. Kauniainen

Missä muussa suomalaisessa kunnassa on toinen kunta kruununjalokivenä tai hillosilmänä keskellä? Vain Espoo pystyy tähän.

10. Bussirakkaus

Kuten lienee käynyt ilmi, espoolaiset todella tykkäävät busseistaan. Useimmat ihmiset inhoavat bussissa istumista ja valitsevat mieluummin esimerkiksi junan, metron tai lentokoneen, mutta eivät espoolaiset. He muistavat edelleen, että linja-autossa on tunnelmaa – jollaista metrossa ei kaikesta päätellen ole. 

11. Jokin mysteeriksi jäänyt Espoo-tekijä

Espoolla ja espoolaisilla menee sekä stereotypioiden että tilastojen valossa erittäin mukavasti. Keskimäärin espoolaiset ovat hyvinvoivaa ja hyvin toimeentulevaa sakkia, ja heidän määränsä on kasvussa. Vaikka muiden kuntien asukkaat voisivat ottaa espoolaisista oppia, eivät he pysty muualta käsin aivan muuttumaan espoolaisiksi. Ei nimittäin täysin tiedetä, mikä tekee espoolaisista niin erinomaisia.