Merenneito on satuolento, joten esiintyminen veden alla on naisille haaste. Kuva: Shutterstock
Merenneito on satuolento, joten esiintyminen veden alla on naisille haaste. Kuva: Shutterstock

Floridalaiskaupungissa asuu enemmän merenneitoja kuin ihmisiä. Kyllä vain.

Moni haluaisi, että Särkänniemen delfinaario lakkautettaisiin. Heidän mielestään eläimet kuuluvat vapauteen – eivät vetonaulaksi huvipuistoon.

Mutta entä jos delfiinit korvattaisiin merenneidoilla? Mashable-uutissivusto kertoo pikkuruisesta floridalaiskaupungista nimeltä Weeki Wachee. Siellä asuu enemmän merenneitoina työskenteleviä naisia kuin muita ihmisiä.

Vuoden 2013 tietojen mukaan asukkaita on neljä, mutta merenneitoshow tuo kaupunkiin vuosittain jopa 250 000 vierailijaa.

Kaiken takana on Yhdysvaltain merivoimilla palvellut Newton Perry, joka rakensi Weeky Wacheessa sijaitsevalle kirkasvetiselle lähteelle vedenalaisen teatterin. Hän etsi palvelukseensa nuoria naisia ja koulutti heidät esiintymään sulokkaasti veden alla. Show on pyörinyt vuodesta 1947.

Tänäkin päivänä paljettiyläosiin ja merenneidon pyrstöihin pukeutuneiden nuorten naisten on tärkeää liikkua veden alla viehättävästi. Puolen tunnin pituisen esityksen aikana he saavat ilmaa lähteen pohjassa kulkevista ilmaputkista.

– Vaikeinta on näyttää viihtyvänsä, vaikka palelisi tai olisi väsynyt, merenneito Jordyn Belmonte kertoo Mashablelle.

Jokunen naisasianainen tosin saattaisi älähtää, jos delfiinit korvattaisiin merenneidoilla – mutta tuskin delfinaariokaan menisi läpi tänä päivänä.

Katso hienot vedenalaiset kuvat Mashablen artikkelista täältä.

Lue myös:

Kymmenen kaupunkia, jotka pitäisi kokea edes kerran elämässä – ehkä

Minne kesälomalla? Katso matkakonkareiden 14 parasta kohdevinkkiä

Esineellistä reilusti! Omaa kultaasi, älä työkaveria

Alkaako kengännumerosi nelosella? Tervetuloa porukkaan!

En muista, missä vaiheessa jalkani venähti yli neljänkympin, mutta pitkään se on ollut kokoa 41. Varmasti jo teini-iässä siirryin kolmoskerhosta isokenkäisiin, sillä muistan hävenneeni suurta kalossiani. Nykyään olen asian kanssa sinut – ainakin suurimman osan ajasta. Maailmassa on asioita, joihin vain me isojalkaiset naiset olemme törmänneet.

 

  1. Kaupasta ei löydy kokoasi – eikä se ole loppuunmyyty. Kiitokset kaikille kenkävalmistajille, jotka teette naisten popoja kokoon 42 asti. Moitteet teille, joiden valikoimissa isoin koko on 40.
  2. Tuliaisostoksiisi ei kuulu kenkiä. Italian-reissulla ei kannata edes kysyä kokoja, vastaus on jo tiedossa.
  3. Huomaat, ettei bodyshamingin vastainen kulttuuri ole laskeutunut vielä varpaiden tasolle. ”Ai sulla on niin iso jalka! Pysyt hyvin pystyssä.” Asia saattaa myös olla omien korviesi välissä. Kenkäkaupassa sanot kokosi hiljaisella äänellä ”Nelkyt. Tai ehkä nelkytyks.”
  4. Kantapääsi kohtaavat kylmän lattian. Kylpylöiden ja hoitoloiden one size -lipokkaat on parempi pyytää miesten koossa.
  5. Joku luulee kenkiäsi miesten jalkineiksi. Asuin kimppakämpässä Thaimaassa, kun kaverini epäili, että joku on tuonut paikallisen ladyboyn yövieraaksi kotiimme. Olin jättänyt kuistille uudet kiilakorkosandaalini koossa 41.
  6. Kun pillifarkut tulivat muotiin, hikikarpalo nousi otsallesi. Kapealahkeisten housujen valtakausi on ollut isojalkaiselle totuttelemisen paikka. Kengät nimittäin näyttävät paljon isommilta pillifarkkujen parina. Myös cat-heelsit eli matalat piikkikorkkarit saattavat aiheuttaa tunteen, että jalkapöytäsi jatkuu ja jatkuu ja jatkuu...
  7. Teet mahtavia alelöytöjä. Jos jalkojen koko aiheuttaa hetkittäin harmitusta, myös ilonaiheita löytyy. Alennusmyynneissä on lähes aina jäljellä kokoa 41 huokeaan hintaan.
  8. Hurraat mielessäsi, kun pienempi koko mahtuu sinulle. Joidenkin merkkien valmistajat ovat jopa niin ajattelevaisia, että tekevät mitoituksestaan hieman väljää. Jotenkin se vain ilostuttaa, kun pohjaan on painettu yhtä pienempi numero.
  9. Voit ostaa popoja myös miesten osastoilta. Vastakkaisen sukupuolen valikoimat etenkin lenkkarimarkkinoilla ovat omaa luokkaansa. Niissä mallistoissa neljän kympin alkupää on pientä kokoa!
Käyttäjä11685
Seuraa 
Liittynyt6.11.2017

9 asiaa, jotka vain isojalkainen nainen tietää

Mulla on kengänkoko 42 ja Luulisi,että olen oikein pitkä amatsoni mutta Ei! 167cm ja kun jalka on vielä hyvin leveä niin olen sanonut,että sain räpylät jalkojen tilalla. Miesten puolelta on tullut kenkiä ostettua. Talvikengät on itseasiassa kokoa 43!(mahtuu villasukka). Kerran kauan sitten,kun olin yleisessä saunassa eräässä paikassa joku nainen huusi eteisen puolelta,että täällä on miehiä saunassa,kun oli nähnyt mun kengät. En unohda sitä koskaan.
Lue kommentti

Kokeile suomalaisen musiikin päivän kunniaksi, miten hyvin tunnet sinivalkoisten merkkibiisien sanat.