”Älä kuule rupea, minulla on musta vyö shoppailussa!" Kuva: Shutterstock
”Älä kuule rupea, minulla on musta vyö shoppailussa!" Kuva: Shutterstock

Missä alennusmyynti, siellä joskus myös käsirysy.

Konkurssiin mennyt tavarataloketju Anttila aloitti tänään loppuunmyyntinsä. Facebookissa yhtiö mainosti tyhjentävänsä varastonsa jopa 80 prosentin alennuksin. Tarjoushaukat lehahtivat paikalle oitis.

Toistaiseksi mediassa ei ole uutisoitu väkivaltaisista yhteenotoista alennuslaarien äärellä, ja jotta meininki pysyisi siivona myös jatkossa, tässä muistutuksena muutama surullinen tapaus männävuosilta.

Sillä vaikka tavara olisi halpaa, se tuskin on niin tarpeellista, että kannattaa ryhtyä tappeluun.

Ikean lampaantaljat, Tampere 2010.

Tampereen Ikeassa koettiin jännittäviä hetkiä keskiviikkona, kun raivokkaat asiakkaat taistelivat tarjouksessa olleista lampaantaljoista. Internetin keskustelupalstoilla tappelun kerrottiin äityneen huoritteluksi, hiusten kiskonnaksi ja jopa veren vuodatukseksi. (MTV 3.12.2010)

Satasen iPhone, Pirkkala 2014.

Arviolta sata ihmistä oli saapunut jonottamaan tarjouspuhelinta heti aamusta, jolloin sisäänkäynnille muodostui tungos. Tämän jälkeen jonottavien asiakkaiden tilanne riistäytyi käsistä. Verkkokauppa.comin toimitusjohtaja Samuli Seppälä kertoo YleX:lle, että vartijat eivät saaneet pidettyä asiakkaiden jonoa kurissa, jolloin tilanteessa ilmeni nahistelua, kun osa asiakkaista yritti etuilla. (Yle 25.9.2014)

Ilmaiset irtokarkit, Oulun Ideapark 2014.

”Ihmiset alkoivat työntää toisiaan kohti ovea, niin että pieniä lapsia alkoi kaatua maahan ja he rupesivat itkemään. Lapset piti nostaa maasta ylös, etteivät he olisi talloutuneet ihmisten jalkoihin.” (Yle 2.11.2014)

Euron yllätysreput, Järvenpään Citymarket 2015.

Facebookissa leviävän kirjoituksen mukaan tunteet kiristyivät kaupassa iltapäivällä, kun kävi ilmi, ettei kaikille reppua riitä. Osa halukkaista oli ehtinyt jonottaa paikalla jo useamman tunnin, ja tilanne kärjistyi jopa tönimiseksi. (MTV 3.11.2015)

Kodinkoneliike Powerin avajaiset, Vantaa 2016.

Ulkoa uudestaan juuri hankitun tavarakeon edestä tavoitettu Ari Pajulehto totesi, että ostokiima alkoi jo ylittää kohteliaisuuden rajat. ”Joku yritti riuhtaista kädestäni televisiolaatikon”, hän kertoi. (HS 8.5.2016)

Eli olkaahan ihmisiksi, ihmiset! Odottaminen lisää arvostusta, ja jonottamisesta voi myös nauttia, kunhan sitä harjoittelee. Neuvoja löydät täältä.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, voit tilata sen kautta lehden maksuttoman näytenumeron kotiisi.

Jos selviää!

Tuntuuko siltä, että vaalikeskustelut eivät paljasta tarpeeksi eroja presidenttiehdokkaiden välillä? Haluaisitko tehdä äänestyspäätöksesi mieluummin höpöhöpöjuttuihin ja mutu-tuntumaan nojaten? Hyvä! Tässä on sinulle sopiva vaalikone, joka paljastaa sielunkumppanuutesi asteen eri ehdokkaiden kanssa. Vastaukset on koottu Helsingin Sanomien, Ilta-Sanomien ja Ylen artikkeleista sekä omasta päästä. 

Järki ja tunteet. Kyllähän meillä ne molemmat on, mutta kumpi on voitolla juuri nyt? Frozen-testin jälkeen et enää pohdi.