Jes, sinäkin voit olla huippuälykäs! Kuva: Shutterstock
Jes, sinäkin voit olla huippuälykäs! Kuva: Shutterstock

Joko sinullekin löytyi oma tutkimus, joka todistaa, että olet muita vähän nokkelampi?

Älykkyydestä on tullut helpompaa kuin koskaan – ainakin mikäli on uutisotsikoita uskominen. Harva se päivä jostakin pulpahtaa tutkimus, joka on löytänyt uusia älykkyyden merkkejä ihmiskunnasta.

Joko sinulle löytyi oma tutkimus, että olet vähän nohevampi kuin muut? Eikö? Älä sure! Nyt löytyy.

Tutkimusten mukaan älyköt...

1. Viljelevät sarkasmia.

Älyköt tietävät, että positiivinen tsemppihenki on yliarvostettua. Lisää pääset lukemaan täältä.

2. Viljelevät v****a.

Kyllä! Kiroilua on totuttu pitämään vähä-älyisten hommana, mutta tutkimusten mukaan sekin kertoo älykkyydestä. Se se vasta kertookin, jos v-sanan tilalle keksii jotain persoonallisempaa.

3. Eivät multitaskaa.

Se, että pystyt kävelemään yhtä aikaa kuin syömään purkkaa ei tee sinusta yhtään fiksumpaa. Sen sijaan se tekee, että ymmärrät keskittyä yhteen asiaan kerrallaan. Lue vaikka täältä.

4. Viihtyvät hyvin ihmisvilinässä, mutta eivät silti halua olla ihmisten kanssa tekemisissä.

Kuulostaako oudolta? Se saattaa kuitenkin vihjata, että olet vähän muita etevämpi.

5. Pitävät enemmän kissoista kuin koirista.

Ai, mitä, etkö usko? Lue vaikka täältä.

6. Ovat sottapyttyjä.

Ei kannata kadehtia ystävien siistejä koteja tai kollegan jämptiä työpöytää. Oma sotkuinen työpisteesi vihjaa pomollekin, että tuossa on nyt erinomaisella aivokapasiteetilla varustettu alainen.

7. Ovat vasenkätisiä, pianoa soittavia pitkiä esikoisia.

Muun muassa nämä ominaisuudet löytyvät The Independentin kymmenkohtaisen listasta, josta lähes jokainen voi tunnistaa itsensä ainakin jostakin kohdasta. Aika kiva!

8. Ovat viinanhimoisia yökukkujia.

Monet huonoina pidetyt tavat voivatkin olla merkki siitä, että oletkin vain älykäs. Muista tämä tutkimus, kun seuraavan kerran saat osaksesi paheksuntaa.

9. Ovat toisinaan jopa neroja.

Hetkinen! Jotkin paheet ovat vielä toisiakin parempia. Voi myös olla, ettet ole vain älykäs vaan jopa nero! Katsopas, löytyykö sinulta nämä neron tunnusmerkit?

10. Oikeasti vain feikkaavat.

Etkö vieläkään tunnistanut itseäsi mistään tutkimuksesta? Ei hätää! Aina voi myös esittää olevansa fiksumpi kuin onkaan. Lue täältä, kuinka se tehdään.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Jos selviää!

Tuntuuko siltä, että vaalikeskustelut eivät paljasta tarpeeksi eroja presidenttiehdokkaiden välillä? Haluaisitko tehdä äänestyspäätöksesi mieluummin höpöhöpöjuttuihin ja mutu-tuntumaan nojaten? Hyvä! Tässä on sinulle sopiva vaalikone, joka paljastaa sielunkumppanuutesi asteen eri ehdokkaiden kanssa. Vastaukset on koottu Helsingin Sanomien, Ilta-Sanomien ja Ylen artikkeleista sekä omasta päästä. 

Järki ja tunteet. Kyllähän meillä ne molemmat on, mutta kumpi on voitolla juuri nyt? Frozen-testin jälkeen et enää pohdi.