Terassikauden alkaminen ei riipu sääolosuhteista, vaan se käynnistyy sisäisen kalenterisi mukaan – yleensä viimeistään toukokuun alussa. Arkistokuva: Sanoma-arkisto
Terassikauden alkaminen ei riipu sääolosuhteista, vaan se käynnistyy sisäisen kalenterisi mukaan – yleensä viimeistään toukokuun alussa. Arkistokuva: Sanoma-arkisto

Patiokausi on avattu! Aito terassi-ihminen kääriytyy vilttiin ja nauttii olostaan lempipaikassaan, vaikka lämpötila lähentelee nollaa.

 1. Kaikki sosiaaliset menosi tapahtuvat terassilla. Tapaat siellä ystäviäsi sekä solmit uusia ihmissuhteita.
 2. Pahoitat mielesi, jos ystäväsi haluavat nähdä sisätiloissa silloin, kun terassikausi on päällä.
 3. Haluat nauttia lempijuomasi terassilla, vaikka taivaalta sataa räntää ja vieressäsi on lumikinoksia.
  Vilttiä päälle ja kyllä tarkenee! Kuva: Shutterstock
  Vilttiä päälle ja kyllä tarkenee! Kuva: Shutterstock
 4. Jätät kaikki muut velvollisuutesi vapaa-ajallasi, että voisit olla mahdollisimman paljon terassilla. Kiirehdit sinne ensimmäisenä niin töiden kuin lenkin jälkeen.
 5. Säästä riippumatta saattaisit syödä kaikki ateriasi aamupalasta iltapalaan patiolla – joko omalla tai suosikkiravintolasi terassilla.
 6. Voisit tehdä opiskeluhommasi tai etätyöpäivän patiolla. Kulkeehan happikin paremmin ulkona kuin sisäilmassa.
 7. Olet valmis siirtymään terassilla auringonsäteiden mukaan vaikka kymmeniä kertoja varmistaaksesi terassikestävyyttäsi. Ja sitähän löytyy, vaikka aurinko ei paistaisi yhtään.
 8. Toppatakinkaan pukeminen ei haittaa sinua, vaikka mieluiten olet terassilla tietenkin varvastossuissa! Olet tottunut lisäämään päällesi uusia vaatekerroksia koko ajan, että tarkenet suosikkipaikassasi.
 9. Haluat testata uudet terassit ensimmäisenä ja kierrät samalla kertaa useammankin pation. Ne ovat sinulle kuin kätkettyjä helmiä.
  Eikö kukaan muu ole kiinnostunut terassielämästä tänään? Kuva: Sanoma-arkisto
  Eikö kukaan muu ole kiinnostunut terassielämästä tänään? Kuva: Sanoma-arkisto
 10. Olet viimeinen, joka lähtee terassilta sisään – ravintolassa yleensä portsarin käskystä.
 11. Instagram-tililläsi on nyt kuvia pelkästään terassielosta.
 12. Sisustat sekä siivoat mieluummin omaa parvekettasi tai terassiasi kuin kotisi sisätiloja.
 13. Valitset asuntosi tai lomapaikkasi sen terassin mukaan. Lähellä on syytä olla myös paljon kivoja julkisia terasseja.
 14. Kesälomareissulla viihdyt parhaiten terassilla, josta on hyvät näköalat uuteen paikkaan. Kattoterassia ei voita mikään!
 15. Terassi-ihmisenä et ole riippuvainen alkoholista – et ehkä tykkää juoda viinaa ollenkaan. Sinä vain rakastat sitä paikkaa, josta olet haaveillut koko pitkän talven. Siksi sinut löytääkin nyt varmimmin terassilta, olipa kyseessä aamu tai ilta. Onhan se toinen kotisi!

Kysely

Oletko todellinen terassi-ihminen?

En
En
66.6%
Kyllä
Kyllä
33.3%
Ääniä yhteensä: 15

Perhebarometrin mukaan lastenhankintaa lykätään, sillä keskiluokkainen ”Prisma-perheen” elämä ahdistaa. Mitä ihmettä, sehän on ihmisen parasta aikaa!

 1. Virikkeellistä yhdessäoloa. Kun koko perhe lähtee yhdessä Prismaan, saatte viettää ainutlaatuista laatuaikaa yhdessä. Kukaan ei katso televisiota, pelaa pleikkaa tai syvenny mihinkään vuorovaikutusta haittaavaan asiaan, vaan aikaa vietetään yhdessä esimerkiksi maustehyllyä etsien. 
 2. Zen-hetki. Jälkikasvu pysyy paikallaan, kun yhden istuttaa kärryn penkkiin ja loput sinne ruokatavaroiden joukkoon. Ei tarvitse olla silmät tarkkana vahtaamassa, missä pahanteossa kullannuput ovat. Äärimmäisen kätevää ja rentouttavaa ihmiselle, joka ottaa jatkuvasti koppeja päälleen putoavista rohkelikoista.
 3. Vähän kuin Linnanmäki. Prismoissa on usein pienet leikkipaikat. Tai ainakin yksi karuselli, joka pyörii S-etukorttia vinguttamalla. Eli ilmaiseksi! Parasta huvitusta lapsille ja aikuisten lompakoille.
 4. Aina valitetaan, miten ”aika kuluu niin nopeasti”. Prismassa ei kulu.
 5. Olosuhteet ovat optimaaliset. Saa olla lämpimässä, tuulensuojaisessa ja kirkkaasti valaistussa paikassa, jossa ilmastointi pelaa. 
 6. Apu on lähellä. Nälän iskiessä ruoka on lähellä. Jos housut repeävät, uudet vaan kehiin. Mitä Prismasta ei saa, sitä ihminen ei tarvitse.
 7. Näkee tuttuja. Kun viettää tarpeeksi aikaa jättimarketeissa, huomaa ilokseen/yllätyksekseen, että vastaan alkaa kävellä tuttuja. Joskus aikaisemmin nähtiin ehkä baarissa, mutta hyvin ne kuulumiset saa huikattua kylpypyyhelaarinkin yli. Tästä syystä ei todellakaan kannata lähteä Prisma-radalle missään puutarhavaatteissa, vaan vähän pitää panostaa.
 8. Välillä voi irrotella. Kun elää Prisma-perheen elämää, irrottelu on kaiken lisäksi älyttömän helppoa! Ristely Ruotsiin, kylpyläloma Flamingossa tai sitten ihan vain viaton "Mentäisiinkö sittenkin cittariin?", tuovat jännitystä arkeen. Vaikka vähän hevi-hyllyllä revittelisi, on tämä huvi hirveän paljon halvempaa kuin esimerkiksi kahden ihmisen lentoliput Balille. Muista tämä!
 9. Eikä niistä Balin lipuista muuten saisi mitään bonuspisteitäkään. Muista sekin! Miksi me puhumme koko ajan Balista? 

 

Alkaako kengännumerosi nelosella? Tervetuloa porukkaan!

En muista, missä vaiheessa jalkani venähti yli neljänkympin, mutta pitkään se on ollut kokoa 41. Varmasti jo teini-iässä siirryin kolmoskerhosta isokenkäisiin, sillä muistan hävenneeni suurta kalossiani. Nykyään olen asian kanssa sinut – ainakin suurimman osan ajasta. Maailmassa on asioita, joihin vain me isojalkaiset naiset olemme törmänneet.

 

 1. Kaupasta ei löydy kokoasi – eikä se ole loppuunmyyty. Kiitokset kaikille kenkävalmistajille, jotka teette naisten popoja kokoon 42 asti. Moitteet teille, joiden valikoimissa isoin koko on 40.
 2. Tuliaisostoksiisi ei kuulu kenkiä. Italian-reissulla ei kannata edes kysyä kokoja, vastaus on jo tiedossa.
 3. Huomaat, ettei bodyshamingin vastainen kulttuuri ole laskeutunut vielä varpaiden tasolle. ”Ai sulla on niin iso jalka! Pysyt hyvin pystyssä.” Asia saattaa myös olla omien korviesi välissä. Kenkäkaupassa sanot kokosi hiljaisella äänellä ”Nelkyt. Tai ehkä nelkytyks.”
 4. Kantapääsi kohtaavat kylmän lattian. Kylpylöiden ja hoitoloiden one size -lipokkaat on parempi pyytää miesten koossa.
 5. Joku luulee kenkiäsi miesten jalkineiksi. Asuin kimppakämpässä Thaimaassa, kun kaverini epäili, että joku on tuonut paikallisen ladyboyn yövieraaksi kotiimme. Olin jättänyt kuistille uudet kiilakorkosandaalini koossa 41.
 6. Kun pillifarkut tulivat muotiin, hikikarpalo nousi otsallesi. Kapealahkeisten housujen valtakausi on ollut isojalkaiselle totuttelemisen paikka. Kengät nimittäin näyttävät paljon isommilta pillifarkkujen parina. Myös kitten-heelsit eli matalat piikkikorkkarit saattavat aiheuttaa tunteen, että jalkapöytäsi jatkuu ja jatkuu ja jatkuu...
 7. Teet mahtavia alelöytöjä. Jos jalkojen koko aiheuttaa hetkittäin harmitusta, myös ilonaiheita löytyy. Alennusmyynneissä on lähes aina jäljellä kokoa 41 huokeaan hintaan.
 8. Hurraat mielessäsi, kun pienempi koko mahtuu sinulle. Joidenkin merkkien valmistajat ovat jopa niin ajattelevaisia, että tekevät mitoituksestaan hieman väljää. Jotenkin se vain ilostuttaa, kun pohjaan on painettu yhtä pienempi numero.
 9. Voit ostaa popoja myös miesten osastoilta. Vastakkaisen sukupuolen valikoimat etenkin lenkkarimarkkinoilla ovat omaa luokkaansa. Niissä mallistoissa neljän kympin alkupää on pientä kokoa!
Käyttäjä11685
Seuraa 
Liittynyt6.11.2017

9 asiaa, jotka vain isojalkainen nainen tietää

Mulla on kengänkoko 42 ja Luulisi,että olen oikein pitkä amatsoni mutta Ei! 167cm ja kun jalka on vielä hyvin leveä niin olen sanonut,että sain räpylät jalkojen tilalla. Miesten puolelta on tullut kenkiä ostettua. Talvikengät on itseasiassa kokoa 43!(mahtuu villasukka). Kerran kauan sitten,kun olin yleisessä saunassa eräässä paikassa joku nainen huusi eteisen puolelta,että täällä on miehiä saunassa,kun oli nähnyt mun kengät. En unohda sitä koskaan.
Lue kommentti