Mikä näistä poppoista sykähdytti sinua? Missä joukossa liikkumisen hurma tiivistyi hienoimmin? Kerro meille suosikkisi.

Mikä näistä poppoista sykähdytti sinua? Missä joukossa liikkumisen hurma tiivistyi hienoimmin? Kerro meille suosikkisi.

Huhtikuusta lähtien olemme esitelleet joka numerossa yhden Suomen paras Sporttiporukka -kisan finalistin. Nyt on aika äänestää voittaja! Katso porukoiden esittelyt  ja anna äänesi 22.11. mennessä. Suomen paras Sporttiporukka ja arvonnan voittaja julkistetaan seuraavassa lehdessä.

1. Salmiakkisiskot

MITÄ Viisi perhepäivähoitajaa Helsingin Lauttasaaresta. Porukan keski-ikä on 56 ja rapiat, mutta nykyään kaikki täyttävät aina 26 vuotta.

MITEN Viisi vuotta on jumpattu tiistai-iltai­sin ryhmäperhepäiväkoti Osterissa. Siken tanssijatytär laatii oh­jelman ja opastaa liikkeet. Sen jälkeen siskot lukevat ohjeet paperista, ja mankkamusiikki tahdittaa treeniä. Yhdessä myös sauvakävel­lään, vesijuostaan ja harrastetaan kulttuuria. Joulu- ja kevätjuhlat kruunaavat kauden.

MIKSI Karkotetaan kankeus ja kivut. Yhdessä liikkuminen on myös hauskaa ja terapeuttista: liikunnan lomassa puidaan ajankohtaisia tapahtumia ja mieltä askarrut­tavia asioita.

 

2. Liikunnan Riemu eli LiRi

MITÄ 12 turkulaista, 20+-vuotiasta naista, jot­ka ystävystyivät aikoinaan muodostelmaluistelujoukkueessa. He perustivat liikuntakerhon keväällä 2009.

MITEN 2–5 kertaa viikossa pallopelejä, ultimatea, yleisurheilua ja melontaa. Lisäksi pyöräretkiä, Suomi–Ruotsi-otteluita, Cooperin testejä, mini-triatloneja, vaellusta ja hiihtoretkiä. Jokainen organisoi vuorollaan porukalle kuukauden ohjelman Facebookiin. Osallistumisesta saa tarran, ja ahkerimmat palkitaan.

MIKSI Tavoitteellisen treenin jälkeen on kiva kokeilla uusia lajeja ja vain nauttia liikunnasta ja tavata ystäviä.

3. Äidit ja tyttäret

MITÄ Eija Tikkasen ja Sirpa Pylväs-Ahosen ystävyydestä 60-luvulla alkunsa saanut liikun­tapoppoo, joka kasvoi 90-luvulla kummankin tyttärillä. Nykyisin siis neljä Tikkasta ja kolme Ahosta. Kotipaikkoina Partaharju ja Rovaniemi.

MITEN Aluksi juoksut juostiin Eijan ja Sirpan yöjuoksuina, sitten lykittiin rattaita, ja nyt lenkkeillään kahden sukupolven voimin. Ohjelmassa myös liikuntatapahtumia. Korkean paikan leirejä on pidetty Levillä. Ke­sällä perehdyttiin kuumien olojen nestetankkaukseen Turkissa.

MIKSI Liikkumalla vaalitaan ystävyyttä ja elinvoimaa.

 

4. Rantasalmen Aikuisten Juoksukoulu

MITÄ 23 rantasalmelaista yläasteikäisistä plus viis­kymppisiin. Vetäjät Niina Pakomaa ja Anu Painokangas ajavat kaukaa kotipaikkakunnalleen vetämään juok­sukoulua, jossa sportataan monipuolisesti.

MITEN Kerran viikossa mm. peruskestä­vyyslenkkejä, mäkivetoja, venyttelyä, kuntosalitreenejä ja norsupalloa. Alussa joku jaksoi juosta vain minuutin, nyt kaikki pysyvät menossa mukana. 

MIKSI Niina ja Anu vetivät ensin lasten liikuntakoulua ja päättivät tarjota samaa iloa myös aikuisille. Moni juoksukoululainen on todennut, että ”olisin aikaisemminkin halunnut hölkätä, mutten ole uskaltanut.” 

5. Suunnistajasiskot

MITÄ Neljä suunnistavaa naista pää­kaupunkiseudulta: kaksi Sannaa, Anna ja Eeva. Suunnistuskurssilla tutustuneet Sannat hou­kuttelivat ystävänsä mukaan.

MITEN Kimpassa on opeteltu niin kom­passin käyttö kuin kartan luku. Iltarasteilla käydään vähintään kerran viikossa huh­tikuusta syyskuulle. Päätähtäimenä on vuosittainen Venlojen viesti. Nyt niitä on takana jo kaksi.

MIKSI Uuden oppiminen yhdessä on kivaa, suunnistuksesta saa onnistumisen elämyksiä eikä Venlojen viestin fiilistä voita mikään.

 

Äänestäneiden kesken arvotaan Rento-sarjan saunaämpäri, joka sisältää kaksi laudeliinaa, kaksi saunatuoksua, kuorintasienen ja kosteusvoiteen. Palkinnon arvo on 70 e.