janku

Näin teet Vaahterasiirapilla marinoidut marja mangorahka piparkakkukupit ;

Tarvitset vain perus raaka-aineet , vaahteransiirappia ja kotimaista marjasekoitusta.

Perus Piparkakku taikina ;
- 1 dl siirappia
- 1 ½ dl sokeria
- 125 g voita
- 2 tl kanelia
- 1 tl neilikkaa
- 1 kanamuna
- ½ soodaa
- 5 dl vehnäjauhoja
- Mittaa sokeri, siirappi, voi ja mausteet kattilaan ja kiehauta. Jäähdytä seos jääkaapissa ja lisää jäähtyneeseen taikinaan kanamuna sekä sekoita sooda ja jauhot. Kääri kelmuun ja anna yön yli kovettua jääkaapissa. Ota taikina jääkaapista pöydälle ja levitä työtasolle hiukan jauhoja, jotta taikina ei tartu työtasoon kiinni, kauli taikina tasaiseksi, ei liian ohueksi. Tarvitset muffinssivuokia, leikkaa taikinasta neliönmuotoisia ja aseta taikina muffinssivuokaan, aseta muffinssivuoat pellille ja laita uuniin 200°c:ssa. Ota uunista pois kun on tasaisen ruskea väri.

Mangorahka (Myös muu maku kelpaa)
- 2,5 dl vispikermaa
- 250 g maitorahka
- ½ dl sokeria
- 2 prk mangososetta
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kulhossa maitorahka, sokeri ja mangosose sekaisin, lisää vaahdotettu kerma ja sekoita tasaiseksi. Maista maku ja laita jääkaappiin tunniksi vetäytymään.
Ota piparkakukupit muffinssivuoista pois ja laita työtasolle, ota jääkaapista Mangorahka ja laita lusikan avulla jokaiseen pipparkakkukuppiin mangorahkaa.

Ota pakastimesta valmiiksi kotimaista marjasekoitusta sulaamaan puhtaaseen kulhoon, kun marjat on pehmentyny sekoita sekaan vaahteransiirappia ja sekoita kunnolla. Laita jokaiseen mangorahka piparkupin päälle. Laita hetkeksi piparkupit jääkaappiin ja tarjoile jälkiruokana!

Halusin kokeilla jotain uutta kun joka vuosi oli samaa jälkiruokaa suurinpiirtein joulupöydässä. Keksin sitten tehdä Vaahterasiirapilla marinoidut marjat mangorahka piparkakkukupit. Piparkakkukupit maistuivat todella herkulliselta ja suosittelen muillekin kokeiltavaksi!

Kommentit (0)