Minkälainen meikkaustyyli vanhentaa?
Minkälainen meikkaustyyli vanhentaa?

Onko selluliittivoiteesta hyötyä? Sopiiko helmiäinen aikuiselle? Lue vastaukset visaisiin kauneuskysymyksiin.

1. Vanhentaako pitkä tukka?
On fakta, että yli olkapäiden roikkuva tukka laskee kasvonpiirteitä, ja siksi moni onkin ikäkriisissään poikkaissut kutrinsa. Tukan ei kuitenkaan aina tarvitse lyhentyä ikävuosien mukana, sillä ongelma koskee enemmänkin ohuttukkaisia.
Jos tukan leikkaa, poikamitta ei ole ainoa oikea. Jo sentinkin hartioilta irti oleva tukka on kevyemmän ja freesimmän näköinen kuin olkapäiden yli jatkuva hiusmalli. Jos pitkästä tukasta ei raaski luopua, kerrostus tekee ihmeitä. Yleisvaikutelma kevenee ja hiukset näyttävät tuplasti runsaammilta.

2. Eikö enää pelkkä kosteusvoide riitä nelikymppiselle? Täytyykö vaihtaa ryppyvoiteeseen?
Ryppyvoiteeseen kannattaa tarttua, sillä ikääntyessä ihon toiminnot heikentyvät ja ne tarvitsevat peruskosteutusta järeämpiä aseita.
Moni rasvaiseen ihoon taipuvainen kuitenkin karttaa ryppyvoiteita niiden paksuuden takia ja käyttää siksi kevyitä kosteuttajia. Ihan turhaan, sillä kaupan hyllyltä löytyy joka ihotyypille sopiva vaihtoehto. Myös seerumit ovat loistovalinta, kun haluaa kevyemmän tuntuista tehohoitoa. Ne ovat hyviä meikin alla tai kesällä ihan sellaisenaan.

3. Miksi aina neuvotaan käyttämään poskipunaa?
Koska se vain tekee kasvoille ihmeitä. Kokeile vaikka, mikä on ero, kun levität punaa vain toiselle poskelle. Jotta homma toimii, punan on oltava oikealla paikalla. Sudi siis punaa poskiluun päälle ja varo viemästä väriä liian alas suupieliä kohden.

4. Helmiäinen ei taida sopia yli viisikymppiselle?
Ajatus on aikansa elänyt, koska meikkituotteet ovat kehittyneet hurjasti. Siinä missä entisten helmiäisten kimmellys korosti ryppyjä, uusissa meikkituotteissa helmiäinen on pilkottu pienen pieneksi pölyksi. Se saa ihoon eloa, eikä hohda entiseen tapaan.
Kunnon glitterit kannattaa jättää naamiaiskäyttöön, mutta periaatteessa helmiäistä ei tarvitse enää pelätä. Tänä päivänä on vaikea enää edes löytää meikkituotetta, joka ei toisi iholle pientä valonhehkua. Se kaunistaa joka iässä.

5. Pääseekö alleista mitenkään eroon?
Jos käsivarsien alla on löysää ja iho on jo venähtänyt, se ei enää palaudu entisiin mittoihinsa nuoruusvuosien tapaan. Moni kokee kuitenkin, että vartalon kiinteytysvoiteet toimivat myös käsivarsien napakoittamisessa. Parasta ennaltaehkäisyä on käsivarsien ahkera jumppaus ja punttitreeni.

6. Miksi ostaisin silmänympäryksille oman voiteensa?
Silmänympärysiho on muuta ihoa ohuempaa. Se vaatii voiteen, jolla on eri koostumus. Paksut kasvovoiteet voivat turvottaa ohutta ihoa. Lisäksi niiden sisältämät hajusteet voivat ärsyttää ja saada silmät vuotamaan.

7. Mitkä meikkivärit aikuisen pitäisi kiertää kaukaa?
Sameat, sammutetut sävyt ja mattakoostumukset ovat takuuvarmoja ilmeen latistajia. Pysy erossa mudanruskeasta ja sammaleenvihreästä luomiväristä.
Samaten pliisut nuden sävyt ja tunkkaiset oranssinruskeat huulipuikot kannattaa heivata kankkulan kaivoon. Vanhennusefektin lisäksi ne saavat hampaatkin näyttämään keltaisemmilta.
Sinertävän pinkki helmiäisposkipuna taas vie kasvoilta värit ja liian tumma huultenrajaus tekee ilmeestä tiukan ja saa huulet näyttämään pienemmiltä.

8. Auttaako selluliittivoide oikeasti?
Ei selluliittivoiteella mitään ihmeitä tietenkään saa aikaan.
Vakkarikäyttäjät kuitenkin tietävät, että selluliittivoiteiden säännöllinen käyttö silottaa ja napakoittaa ihon pintaa. Voiteissa saattaa lisäksi olla helmiäispigmenttejä, jotta iho näyttää siloisemmalta.
Myös voiteen levitys ja hieronta laittavat pintaverenkiertoa ja nesteitä liikkeelle. Eli ei se selluliittivoiteen levittely aivan turhaa ole.

9. Millainen meikkaustyyli vanhentaa?
Kun ikää tulee lisää, ihosta tulee punakampi ja kirjavampi. Tulee kiusaus alkaa lisäillä meikkiä, jotta ajan merkit peittyisivät. Mutta silloin homma menee ojasta allikkoon.
Ehosta kevyesti, sillä paksu meikki sammuttaa ihon hehkun ja kaiken lisäksi korostaa ryppyjä. Ihon värieroja kannattaa tasoittaa mieluiten kevyillä meikkivoiteilla ja sävyttävillä emulsioilla tai -geeleillä.