Kesän trendikkäimmät mekot ovat kuviollisia ja lainaavat muotonsa 50- ja 60-luvuilta. Jälleen on myös maksimekkojen aika.

Läpikuultava väriläiskämekko, 59,95 €, Kappahl. Kaulakoru, 27,50 €, Sandwich. Rannekoru, 69,95 €, Oxxo. Tolppakorkosandaalit, 185 €, Tosca Blu. Kuva Jouni Harala

Kukkakuosit

Tänä kesänä kukkakuoseja löytyy joka tyyliin. Viherpeukalon mekossa kukkivat rehevät puutarhakukat, taiteista kiinnostuneiden suosiossa ovat kasvien graafiset versiot ja landelomalaisen kestosuosikkeja ovat romanttiset peruskuosit.

Mekkomalli on pelkistetty tai runsas. Kesän hittimallit on lainattu 50- ja 60-luvuilta – nyt suositaan koko runsasta kellohelmaa tai minimalistista kotelomekkoa.

Raidat, pallot ja reikäkuviot

Perinteisten vaakaraitojen lisäksi raidat ovat leventyneet, nousseet pystyyn ja ryhtyneet leikkisiksi. Värejä niissä saa olla mielin määrin.

Myös pallokuosi pitää pintansa vuodesta toiseen. Ajaton pallo leikittelee tänä kesänä raikkaissa pastellisävyissä.

Reikäkuviot on lainattu 70-luvulta. Reikäkuvioidut nahka-asut ja asusteet ovat varma valinta. Hempeät pastellisävyt keltainen ja vaaleansininen saavat reikäkuvioinnista tarvittavaa katu-uskottavuutta.

Pitsit

Pitsit eivät ole enää vain nuorison ja Madonnan herkkua. Pitsimekko sopii niin kesäjuhliin kuin häihinkin. Nyt pienillä pitsiasusteilla koristellaan työasu ja boheemiin arkeen luodaan niillä luksusta. Valkoinen tai luonnonvalkoinen on varma valinta, mustaa pitsiä kevennetään ihonsävyisillä asusteilla.

Värit

Mustaa ei kesällä tarvita. Klassinen kotelomekko puhuu väriä. Perusvärit punainen, sininen, keltainen ja vihreä hehkuvat katukuvassa. Tyylinikkari luottaa pastellisävyihin ja turvallisen perusmekon herättää henkiin erivärinen helma.

Maksimitta

Maksimittaisissa mekoissa liihotellaan ja hienostellaan arjesta juhlaan. Juhlavuutta hillitään matalilla varvastossuilla. Mekon materiaaleiksi kelpaavat kaikki puuvillasta ja trikoosta silkkiin.

Maksihelmojen värit ovat välimeren voimakkaita tai vesivärimäisen hentoja. Kuosit kiemurtelevat komeina tai hempeilevät hillitysti piilotettuina.