Safarinaisia, koulutyttöjä ja sporttimimmejä. Kevämuodilla saa leikkiä!

Vinoon leikattu helma hulmuaa aaltojen lailla, 49,95 €, H&M. Nahan sävy ja oranssi yhdessä – mikä ihana hippimeininki! Nahkasandaalit, 185 €, Tosca Blu. Toffeensävyinen vuorikangas saa näkyä pitsikuvion alta. Muodikkaan korallinsävyinen pitsihame, 14,95€, H&M. Laukun raidat koreilevat trendiväreissä, 89 €, Betty Barcley. Kuvat Leena Aro, Ari K. Ojala

1. Viileitä veden värejä

Haaleat sinisen ja turkoosin sävyt ovat kuin suoraan rantavedestä tai tyrskyistä napattuja. Veden väreihin yhdistetetään vielä paljetteja, jotta meren kimmellys olisi täydellinen. Raikkaat sävyt korostuvat valkoisen ja beigen kanssa.

2. Musta kevenee

Valon lisääntyessä synkistellään vain tyylivalinnoissa. Dramaattinen musta on keväälläkin pätevä muotisävy. Graafiset vaatteet on asustettu yllättävästi erilaisilla sifongeilla. Hempeä pitsikin on mustana katu-uskottava.

3. Pökerry pitseistä

Pitsiä on nyt kaikkialla ja kaikenlaista: reikäistä, kirjailtua, runsasta, simppeliä, koristeellista, pursuilevaa, rypytettyä ja kerroksellista. Pitsiä näkee kengissä, laukuissa, paidoissa, takeissa, housuissa, hameissa, mekoissa ja huiveissa. Pieni palanenkin riittää, ja tyyli on hallussa.

4. Vuokko ja moni muu...

Kukat eivät ole enää hempeilijöiden yksinoikeus, väriloistosta nautitaan nyt kaikkialla. Kukat ovat pieniä tai isoja, yksivärisiä tai kirjavia. Kuosien kanssa saa irrotella niin paljon kuin sielu sietää, ja niitä voi yhdistellä vapaasti keskenään. Jos ei ole ihan pesunkestävä keijukaistyttö, niin kukka-asustekin riittää.

5. Vauhtia raidoista

Raitamuoti sen kun kiihtyy kevättä kohti. Erikokoiset raidat kohtaavat, vinoraita on hauskasti kallellaan ja jäätelöaltaasta lainatut värit pääsevät oikeuksiinsa leveissä palkeissa.

6. Yhdistele oudosti

Kenkä voi näyttää näin räväkältä. Kotitekoisen neonsävy–
nahka-yhdistelmän saa aikaan kirkkaanvärisillä kengännauhoilla tai sukilla.

7. Hedelmäisiä herkkuvärejä

Pistaasia, banaania ja vadelmaa. Muodikkaimmat namuvärit lainataan suoraan tropiikin hedelmistä. Leppoisaan lomatunnelmaan pääsee jo kääräisemällä housujen lahkeet.

8. Tuuletus toimii!

Neuleiden reikäkuviointi on kuin suoraan 70-luvulta. Nahka-asusteita komistavat reikäkoristelujen lisäksi niitit.

9. Tolpat alle

Jos haluat tarkkailla maisemaa hulppeista korkeuksista, valitse tolppakorot ja korokepohja. Saat lisää pituutta, mutta jalka kiittää paksusta pohjasta, joka vähentää jalan rasitusta. Näillä
jaksaa painella!

10. Kaikki on sallittua!

Hamemuodissa hillutaan ilman sääntöjä. Helman pituus ja leveys vaihtelevat, hame voi olla kuviollinen, yksivärinen tai monivärinen – nyt mennään fiiliksen mukaan! Hieman polven ylle jäävä helma  tuo tyttömäistä fiilistä, seksikästä aikuisen naisen tyyliä taas luo juuri polven peittävä pituus. Laatikkomalli kätkee vartalon kaaret, ja minimitta on parhaimmillaan mekoissa.

11. Löysin rantein

Jäikö oloasu päälle? Ehei, rennosti ottaminen on huipputrendikästä! Neule saa olla pituudeltaan venähtänyt ja valua päältä, ja kuosit voivat olla reteästi roiskaistuja. Kun tyyli on lokoisa, olemuskin rentoutuu. Muista silti "tukka hyvin, kaikki hyvin" -viimeistely.

12. Kellohelmat heilumaan

Hulmuava helma siirtyi tänä keväänä myös puseroiden ja jakkujen liepeisiin. Mutta minkä ihmeen kanssa se puetaan? Parhaat kumppanit kellohelmapuserolle ovat kapea kynähame tai simppelit housut.

13. Venekauluksen vesillelasku

Pyöreiden paidankauluksien rinnalla nähdään nyt suoria venepäänteitä. Mekkomuodissa venekaula-aukko antaa yläosalle ryhtiä, kun helma hulmuilee villinä ja vapaana. Eriväriset helmat ovat tämän kauden herkkuja. Graafisen mekon asusteiksi riittävät korvakorut ja rannerenkaat.

14. Seinästä reväisty

Kuoseihin on haettu inspiraatiota kodin seiniltä. Tapetti- ja kaakelikuosit sekä karkkivärit ovat kauden trendikkäimmät. Caprit ja graafinen minimittainen tunika ovat huippuyhdistelmä. Kapeiden housujen pitää olla istuvat, ja joustava kangas on paras materiaali.

15. Moderni safarinainen

Ruskean ja beigen sävyjä yhdistellään 70-luvun hengessä. Pehmeä, ylellinen nahka on safarityylin perusta. Lisää asusteilla ripaus vihreää, niin asfalttiviidakosta oikeaan viidakkoon ei ole enää niin pitkä matka.

16. Koulunpenkille

Kuka muistaa koulutyttöjen suloiset  pitsikaulukset? Ne kaulaan vain! Hulmuavat helmat lisäävät tyttömäisyyttä, ja neuletakki viimeistelee viattoman tyylin.

17. Kotelomekko 60-lukulaisittain

Pukeudu kuten kuninkaalliset ja filmitähdet: yksinkertaiseen kotelomekkoon. Mekon viimeistelevät graafinen kuvio ja kimallus, ja filmaattinen tyyli on valmis. Mekko ylle, huivi päähän, aurinkolasit silmille – ja kaupungille kujeilemaan.

18. Kirkasta kohti

Kahden kirkkaan värin yhdistelmä on häikäisevä. Yhdistele pirteää pinkkiä ja hehkuvaa oranssia, turkoosinvihreää ja sähäkkää sinistä, ja laita reippaasti kimppaan viileää ja lämmintä väriä. Näissä sävyissä ei tarvitse laittaa tummaa alas ja vaaleaa ylös niin kuin vanha sääntö neuvoo. Muista vain, että vaalea korostaa ja tumma häivyttää.

19. Sporttimimmit

Kevään muoti on reipasta ja menevää. Löysät neuleet,
collegevaatteet ja trikoot muistuttavat 80-luvusta ja Flashdance-leffasta. Jumppapuvusta lainattu yläosa ja
leveät kellohelmat kuuluvat naisellisempaan sporttityyliin.
Vyötärölinja laskeutuu samalla lantiolle.

20. Takkileikki alkaa

Pitkä trenssi, sporttinen pusakka, napakka rotsi... Takeissa monimuotoisuus on kunniassaan! Urheilullisen pusakan voi yhdistää kukkamekkoon ja suoralinjaisesta trenssistä saa asusteilla naisellisen.


Tiedustelut: Betty Barclay/ Casinna  (09) 7743 5222. H&M (09) 343 4950. Tosca Blu/Mildh Press 020 7439 320.