Näistä eivät koneet parane. Luottolaitteet helpottavat elämää aamusta iltaan.

1. Kännykkä
Heti huulipunan ja ripsivärin jälkeen naisen paras ystävä on tietysti puhelin. Sen tarjoamista yhteyksistä moni on erossa ainoastaan lentokoneessa. Varoitus! Aiheuttaa riippuvuutta. Älypuhelimessa on koko elämä, joten muista huolehtia tietoturvasta.

2. Läppäri
Pitääkö tätä perustella? No, Facebook, YouTube, verkkopankki, valokuva-arkisto... Pasianssikin löytyy vielä pelivalikoimasta. Kannettavassa kulkee mukana melkein koko elämä.

3. Imuri
Kenen mielestä imurointi on kivaa? Niinpä. Siksi imurin pitää olla hiljainen ja liikkua hyvin. Mieluiten omin voimin. Robotti-imuri ole pelkkää hifistelyä, vaan satsaus elämänlaatuun ja mielenrauhaan.

4. Tv
Korkeakulttuuri on hieno elämys, mutta nainen tarvitsee myös lököhousuiltoja kaukosäätimen, luksusjäätelön ja Mad Men -maratonin parissa. Makuuasennossa takapuolikaan ei puudu.

5. Fööni
Aamun urheilusuorituksessa pääroolia näyttelee usein hiustenkuivaaja. Höyryävä suihku, muotoilutuotteet päähän ja tiukka ote föönistä. Pitäisi herätä aika paljon aikaisemmin, jos joutuisi odottelemaan, että lounaistuulet kuivattavat tukan.

6. Kotiteatteri
subwoofer, 5.1, RCA-liitäntä... Täydellisen kotiteatterin rakentaminen on yhtä helppoa kuin eurokriisin ratkaiseminen. Apuun rientää Kaj Laaksonen, jonka kirja Kotiteatteri – luo toimiva viihdekeskus (Docendo) kertoo kaiken oleellisen ja vähän enemmänkin aiheesta.

7. Kuulokkeet
Omassa kuplassa on välillä helpompi hengittää: luurit korville ja
lempimusa soimaan.

8. Tulostin
Kotitoimiston estetiikkaa häiritsee yleensä möhkäle, jota tulostimeksikin kutsutaan. Eihän siitä saa sisustuselementtiä hyvällä mielikuvituksellakaan, mutta kotitulostin helpottaa merkittävästi paperinpyörittelyä.

9. Epilaattori
Epilaattorin ja karvanajelulaitteen yhdistelmä on kätevä peli. Epiloimalla lopputulos säilyy pitkään ja sheivauspäällä sääret ja kainalot siistii vikkelästi kuivalta iholta. Herkille tiedoksi: nipistelyyn tottuu!

10. Vibraattori
Maailma mullistui, kun seksivälineitä alkoi saada ruokakaupastakin. Erotiikkaliikkeissä palvelu on ammattitaitoisempaa, mutta ujo tilaa omansa  netistä ruskeassa kirjekuoressa. Voi vain arvailla, mitä kätkeytyy kenenkin yöpöydän laatikoihin.

11. Kamera
Kännykkäkamerallakin saa tallennettua ohimenevät hetket, mutta kuvanlaatu on usein pettymys. Jo satasella tai parilla saa kelpo pelin kuvaamiseen. Pikkupokkari sujahtaa kevyesti sievempäänkin laukkuun.

12. Tablet
Tämän hetken kuumin puheenaihe on tablet-laite, joka vielä hakee asemaansa tietokoneen ja kännykän välimaastossa. Parhaan käyttötarkoituksen kukin saa keksiä itse – vehje muuntautuu esimerkiksi kirjahyllyksi, leffateatteriksi tai sanomalehdeksi. Huhu kertoo, että edelläkävijät käyttävät laitetta myös työntekoon.

13.Iskuporakone
Yläkoulun kotitalousopetukseen pitäisi lisätä muutama olennainen taito, esimerkiksi digi-tv:n asennus, polkupyörän kumin paikkaus sekä naapurin kateelliseksi tekevän halkopinon kasaaminen.