Laiskottaako pestä meikkejä tai unohtuuko hoitoaineen käyttö? Kauneussyntejä on kaikilla.

Onko paha, jos...

...kaadun sänkyyn meikit päällä?

No eipä kannata, vaikka olisi kuinka väsynyt. Jos meikit jäävät muhimaan kasvoille yön ajaksi, bakteerit lisääntyvät ja voivat aiheuttaa tukoksia, finnejä ja ihon herkistymistä. Ja vaikka ei käyttäisi meikkiä, iholle kertyy päivän mittaan hikeä, talia, kuolleita ihosoluja sekä pölyä ja epäpuhtauksia.

Syntikerroin 5/5

...leikkaan kynnet saksilla?

Heivaa sakset kaapin perukoille, sillä ne vääntävät kynsien kerrokset helposti irti toisistaan, ja se saa aikaan liuskoittumista. Käytä kynsileikkureita ja leikkaa kynnet ulkoreunoilta keskelle päin. Suoraan keskeltä leikkaaminen voi sekin irrottaa kynsilevyt toisistaan.

Viimeistele leikkaus viilaamalla ja käytä tässäkin reunoilta
keskelle -tekniikkaa. Älä sahaa edestakaisin. Luonnonkynnelle parhaita ovat pehmeät hiekkapaperi- ja teflonpintaiset viilat tai lasiviilat. Karkeat paperi- ja metalliviilat sopivat rakennekynsille.

Syntikerroin 4/5

...pesen naaman ja hiukset suihkusaippualla?

Apua! Jo parin kokeilukerran jälkeen huomaa, että vartalolle tarkoitetut saippuat kuivattavat ja ärsyttävät kasvojen ihoa. Kasvoille tarkoitetut puhdistustuotteet sisältävät hoitavia ainesosia, joita on myös saman sarjan hoito- ja päivävoiteissa. Näin tuotteet tukevat toisiaan.

Hiuksillekaan suihkusaippua ei ole paras vaihtoehto. Nestesaippua pesee voimakkaammin kuin sampoo, eikä siinä ole tarpeeksi kosteuttavia ainesosia.

Syntikerroin 4/5

...puristelen näppyjä ja näprään naamaa käsillä?

Sormissa ja kynsissä on aina bakteereita, jotka saattavat aiheuttaa tulehduksen kasvoille. Itse puristelemalla kasvoille tulee helposti rupia, ja niistä jää arpia. Pidä kädet kurissa ja käänny kosmetologin puoleen. Hän hoitaa homman hygieenisesti ja taidolla. Toinen vaihtoehto on käyttää alkoholipitoista, supistavaa kasvovettä tai desinfiointiainetta puristelusession lopuksi.

Syntikerroin 3/5
 
...en käytä kynsissä aluslakkaa?

Voit varautua siihen, että kynsilakka pysyy huonommin ja kynsien pinta saattaa värjäytyä. Aluslakat voivat myös tasoittaa kynnen epätasaisuutta tai sisältää värilakkaa heleyttäviä optisia kirkastajia. Jotkut aluslakat eivät sovellu yksin käytettäviksi, sillä ne jättävät kynnelle tahmean pinnan. Sen tarkoitus on saada päälle tuleva värilakka tarttumaan kynteen hyvin. Markkinoilla on myös ”laiskan naisen” 2 in 1 -lakkoja, jotka toimivat sekä alus- että päällyslakkoina.

Syntikerroin 2½/5

...en käytä hoitoainetta?

Älä vaan tunnusta tätä kampaajallesi. Hoitoaineen tehtävänä on sulkea hiussuomut, suojata, antaa kiiltoa ja ehkäistä hiusten sähköisyyttä. Jos hoitoaineen jättää väliin, hiukset haaroittuvat ja takkuuntuvat helpommin. Myös väri lähtee hiuksista nopeammin. Hoitoainekäsittelyn jälkeen tukkaa on myös helpompi käsitellä. Aine kannattaa laittaa pyyhekuiviin hiuksiin, jotta se ei laimennu ja valu veden mukana pois. Tavallisen hoitoaineen lisäksi kannattaa käyttää tehohoitoa noin kerran viikossa.

Syntikerroin 3/5

...käyn ahkerasti saunassa couperosasta huolimatta?

Herkkäihoinen himosaunoja ei tosiaan ole paras yhdistelmä. Kovissa löylyissä ihon pintaverisuonet laajenevat, jolloin naama alkaa helottaa entisestään. Joskus suonet voivat jopa ratketa, ja tämä aiheuttaa vieläkin voimakkaammin näkyviä ja pysyviä jälkiä. Mitä ohuempi iho on, sitä enemmän kannattaa varoa rajuja lämpötilanvaihteluita. Jos saunaan on pakko päästä, odota lempeitä ja kosteita jälkilöylyjä. Niissäkään ei pidä istuskella tuntikausia. Saunaan mennessä ihoa voi myös suojata kuumuudelta rauhoittavalla hoitovoiteella tai tyynnytellä sitä jälkikäteen viilentävällä tai rauhoittavalla naamiolla. Kovin arkaihoiset voivat pidellä poskien suojana vaikka viileällä vedellä kostutettua pyyhettä.

Syntikerroin 3½/5

...laitan samaa voidetta aamulla ja illalla?

Mikä ettei, jos kyseessä on peruskosteuttava voide ilman UV-suojaa. Päivävoiteiden pääasiallinen tehtävä on suojata ihoa auringolta ja saasteilta. Yövoiteissa on enemmän vaikuttavia ja hoitavia aineita, koska yöllä solut uusiutuvat ja korjaavat päivän aikana tulleita vaurioita.

Hoito- eli yövoiteet ovat yleensä paksumpia kuin meikin alle tarkoitetut päivävoiteet, joten mikään ei estä kuivaihoisia käyttämästä hoitovoidetta myös päivällä.

Syntikerroin 2/5

...en jaksa käyttää kasvovettä?

Jos peset ihosi puhtaalla järvi- tai lähdevedellä, kasvovesi ei ole välttämätön, muussa tapauksessa on. Vesijohtovesi sisältää puhdistuskemikaalien jäämiä, ja se voi olla kalkkista tai rautapitoista. Iho saattaakin tuntua vesipesun jäljiltä kuivalta ja kiristävältä. Kasvovesi poistaa viimeiset meikin ja puhdistusaineen rippeet, tasoittaa ihon pH-arvoa ja tasapainottaa sen toimintaa.

Syntikerroin 2½/5

...lisään uutta meikkiä vanhan päälle?

Lisäpakkeloinnista ei ole iholle haittaa. Lopputulos voi kuitenkin näyttää samealta ja epätasaiselta, jos aamulla tehdyn meikin päälle laittaa illalla uuden meikkikerroksen. Jos iho kiiltelee, sitä ei kannata talkita elottomaksi ekstrakerroksella puuteria, vaan talia imevät puuteripaperit toimivat loistavasti.

Syntikerroin 1/5

Vastaajina SKY-kosmetologi Anitra Airo-Pimiä, Dipl.kosmetologi Ulla Ström-Lohi, TRESemme Stylisti Taavi Vuokkovaara ja NSI-kynsikouluttaja Ulla Leppäkoski-Juvonen.