Näyttävä kierreleipä on helppo tehdä tämän videon avulla.

Pestokierreleipä

1 leipä

valmistusaika 1 ½ tuntia

taikina

25 g tuoretta hiivaa

2 ½ dl vettä

1 tl suolaa

2 rkl öljyä

2 tl juoksevaa hunajaa

noin 6 dl vehnäjauhoja

Täyte

½ prk pestoa

Lisäksi

leipävuoka

1. Valmista ensin taikina. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja hunaja. Vaivaa taikinaan jauhoja, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta, mutta on edelleen pehmeää. Kohota 30 minuuttia liinan alla.

2. Voitele leipävuoka. Kauli kohonnut taikina jauhotetulla alustalla suorakaiteen muotoiseksi, ohueksi levyksi. Levitä pesto nuolijan avulla koko levylle. Kääri levy pitkältä sivulta rullaksi korvapuustin tapaan. Leikkaa rulla pituussuunnassa kahtia. Letitä pötköt löysästi ja nosto leipävuokaan. Paista 175 asteessa 30 minuuttia.