Näin perustat blogin Me Naisten sivuille

Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

Tee ensin esivalmistelut

1. Keksi blogillesi nimi.

2. Tee blogiisi kansikuva. Se näkyy kaikkien blogisivujen ylälaidassa, ja sen koon pitää olla vähintään 1230 x 150 pikseliä.

3. Valitse blogillesi profiilikuva. Se näkyy oikeassa sivupalstassa ja erilaisissa listauksissa. Usein profiilikuva on bloggaajan kasvokuva, mutta voit toki valita toisinkin.

4. Kirjoita lyhyt kuvaus blogin sisällöstä. Se näkyy oikeassa sivupalstassa ja auttaa sivuston käyttäjiä kiinnostumaan blogistasi.

Kaikki nämä ovat pakollisia vaiheita, mutta kaikkia voit muokata myöhemmin blogin asetuksista. 

 

Rekisteröidy sivuillemme

Rekisteröitymään pääset mustassa yläpalkissa olevaa ihmishahmoa klikkaamalla. Palvelu luo sinulle automaattisesti tunnukseksi sana- ja numeroyhdistelmän (tyyppiä Käyttäjä1234), mutta voit vaihtaa sen haluamaasi muotoon. Lisää tietoa rekisteröitymisestä löydät täältä.

Kirjaudu sivustolle ja valitse Luo blogi -toiminto. (Yksi käyttäjä voi toistaiseksi luoda vain yhden blogin, joten tätä vaihetta et voi toistaa.)

Siirrä esivalmisteluissa kokoamasi aineisto niille kuuluviin paikkoihin. Tallenna. Blogisi on nyt luotu, mutta julkiseksi se tulee vasta kun teet ensimmäisen postauksen.

 

Kirjoita postaus

Klikkaa oikeassa sivupalstassa näkyvää Lisää blogimerkintä -kuvaketta. Saat näkyviin postauslomakkeen.

Kirjoita Otsikko-kenttään postauksesi otsikko.

Lisää postaukseen pääkuva Media-ruudusta. Paina Selaa-näppäintä, ja eteesi avautuu laatikko, johon voit etsiä kuvan selaamalla (Add files). Muista lopuksi tallentaa!

Jos lisäät pääkuvaksi monta kuvaa, ne muodostavat kuvakarusellin. Parhaan tuloksen saat, kun lataan vain samankokoisia ja -muotoisia kuvia.

Jos haluat, että kuva näkyy vain erilaisissa listoissa, mutta ei postauksessa, klikkaa Piilota pääkuva bloginäkymässä -ruutua.

Kirjoita postaus Sisältö-kenttään. Kentän yläpalkista löydät yleisimmät tekstinkäsittelytoiminnot. Sieltä voit myös lisätä tekstin sekaan kuvia tai videon.

Lisää jokaiseen postaukseesi yksi tai kaksi avainsanaa eli tagia (esimerkiksi parisuhde, matka, kauneus). Erota avainsanat pilkulla. Tagit auttavat ajan mittaan lukijoita löytämään samaa aihetta käsittelevät kirjoituksesi. Avainsanalista näkyy oikeassa sivupalstassa.

Julkaise postauksesi heti tai ajasta se ilmestymään haluamanasi aikana.

Tallenna postaus.

Onnea, olet bloggaaja! Kerro blogistasi kavereille ja tutuille vaikka Facebookissa. Helpoiten se onnistuu postauksen alareunassa olevaa Facebook-linkkiä klikkaamalla.

 

Tärkeää! Säännöt

1. Muista että bloggaaja vastaa itse siitä, että hänellä on oikeus blogissa julkaistaviin kuviin ja teksteihin. Et voi kopioida toisten kuvia ja käyttää niitä blogissasi, olivatpa ne kuinka kivoja tai kuinka laajalti esimerkiksi Facebookissa levinneitä. Jos lainaat tekstiä, muista kertoa, kenen se on, äläkä lainaa liian isoa pätkää.

2. Jos blogissasi on kaupallisia postauksia, merkitse ne selvästi. Aloita postaus isoilla kirjaimilla kirjoitetulla KAUPALLINEN YHTEISTYÖ -sanaparilla. Affiliate-markkinointi ei ole sallittua käyttäjien blogeissa.

3. Voit perustaa blogin vain yksityishenkilönä. Et voi käyttää blogiasi oman yrityksesi, yhdistyksesi, tuotteidesi tai mihinkään muun mainontaan.

4. Sisällön pitää olla Suomen lain mukaista. Ei herjaavia, loukkaavia tai rasistisia kirjoituksia.

5. Älä kirjoita blogisi nimeä, postaustesi otsikoita tai ylipäätään kokonaisia lauseita versaalilla eli ISOILLA KIRJAIMILLA, sillä se ei näytä hyvältä.

 

Usein kysytyt kysymykset

Jäikö jokin mietityttämään? Katso usein kysytyt kysymykset täältä!