Kommentit (3)

Paransin itseni tuosta jo 15 v...

Itsetuntovammaiselle tarkoitettu teksti.

Kun oma itsetunto on kunnossa - siis SISÄLLÄ on tunne siitä että on arvokas ihminen ihan vain itsessään ilman suorituksia, tiettyä ulkonäköä tms. - niin tarve vertailla itseä muihin poistuu.

Täydellistä ei muuten edes ole olemassa, kun elektronimikroskoopilla katsotaan, niin sileinkin pinta on kuin perunapelto. "Täydellinen" on olemassa vain täydellisyydentavoittelijoiden (=itsetuntovamman aiheuttamaa) ja itsetunnoltaan heikkojen itsensä muihin vertailijoiden mielessä. 
Tasapainoinen ihminen ei vertaile itseään toisiin, koska aina joka asiassa löytyy sekä itseä parempia - seuraus kateus ja masentuminen, sekä itseä huonompia - seuraus väärä ylpistyminen.  Tasapainoinen ihminen ei myöskään etsi vikoja toisesta kokeakseen itsensä paremmaksi ihmiseksi. Tasapainoinen ihminen löytää sen ihmisarvon tunteensa SISÄLTÄÄN.

Ja mikä kaikkein tärkeintä: Itsetunnoltaan terve ihminen ei ole kiinnostunut siitä kuinka suosittu hän on, sillä hänen itsetuntonsa ei ole riippuvainen suosion määrästä. Riittää kun on itselle sopiva määrä ystäviä.

jury

Miksi naiset kirjoittavat aina tällaista tekstiä.  Miksi ne eivät vain ole ja nauti. Miksi naisten elämä on aina jotenkin toisten mielipiteissä. 

Itse epätäydellisyys

Ihana Jenni Kokander. Löysin itseni täysin kirjoituksesta. Ja kyllä, olen epätäydellinen, huonolla itsetunnolla varustettu ja itseäni jatkuvasti muihin vertaileva perheenäiti. Elämä ei ole aina ihanaa, mahtavaa ja upeata mutta riittävää silti. Sitä paitsi, kuka haluaisi olla täydellinen. Pitää olla tavoitteita.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat