Kommentit (4)

Vierailija

Sekö nyt on yllätys, että vaivaa jodinpuute kun uskomusten voimalla on kielletty rasvaisten maitotuotteiden ja kohtuullinenkin suolan käyttö. Syökää ihmiset oikeita maitotuotteita jos niitä syötte ja ainakin 5 g eli teelusikallinen merisuolaa päivässä.

ravitsemusterapeutti Soile Ruo...

Myös rasvattomassa maidossa on jodia, ei tarvitse juoda rasvaista maitoa saadakseen jodia. Kohtuullinen/vähäinen suolan käyttökin riittää jodin saantiin, kunhan suola on jodioitua. Ongelma on syntynyt siitä että leipomot ja valmisruokateollisuus sekä suurkeittiöt, lounasravintolat ovat siirtyneet käyttämään jodioimatonta suolaa. Vika ei ole siis ravitsemussuosituksissa vaan jodioimattoman suolan käytössä.

Terveys on parantunut huimasta vrt. vaikka mitä se oli 30-40 vuotta sitten ja osa syynä on terveellisemmät ruokatottumukset, suosimalla rasvaisia maitotuotteita ja suolaista ruokaa palaamme kansanterveyden kannalta taaksepäin.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat