Kommentit (7)

oppia ikä kaikki

Itselläni työuupumuksen oireita aiheutti epämääräinen työnkuva,liian rutinoituneet toimintamallit,epätietoisuus työsuhteen jatkumisesta sekä esimies joka ei koskaan antanut mitään palautetta!Ala oli sellainen jossa ammattitaitoa pitäisi ylläpitää erilaisilla koulutuksilla mutta esimies ei itse koulutuksissa käynyt, joten ei sitä järjestänyt työntekijällekkään.No työ päättyi viime vuoden lopussa ja kyllä jäi"thanks for nothing"-fiilis.Nyt aionkin kouluttautua uudelle alalle ja olen vaan helpottunut,että tuo epämääräinen aika on ohi.

Vierailija

Omalla kohdalla työ meni siihen pisteeseen, että henk.koht. elämää ei enää ollut ja sitä ei pidetty hyveenä. Piti olla kotonakin työpaikan käytettävissä, jos on tarvis ja ilman mitään palkkaa. Vuorotyö, josta ei saanut edes lisiä. Toimenkuvaa saatettiin muuttaa kertomatta työntekijälle ja tyhmänä idioottina työntekijä ei tietenkään uskaltanut puolustaa oikeuksiaan. Työpaikan vaihto, koska pidemmän päälle kynnysmattona oleminen ei enää kiinnostanut. Jatkuva väsymys ja huonommuudentunne. Onneksi toinen työ oli määräaikainen ja nyt olen työttömänä. Ensimmäistä kertaa elämässäni olen fyysisesti terve, ensimmäistä kertaa olen nukkunut kunnolla, ensimmmäistä kertaa ei minkäänlaista stressiä, ensimmäistä kertaa elämässäni näen muutakin kuin työpaikan huonon ilmapiirin, ensimmäistä kertaa elämässäni koen eläväni...vaikka olenkin työtön. Edelleen käyn silti läpi työn aiheuttamia traumoja, mutta helpottuneena, koska ei tarvitse enää elää sitä todeksi! Kohta olen valmis uuteen työhön.

ei enää ikinä sellaista

Olin uupunut työssäni koska se oli raskasta henkisesti. Pidin itse työstä jota tein mutta kun tein vuokrafirman kautta niin painostusta tuli sieltä sekä asiakasfirmasta. Kävin läpi vain määräaikaisia sopimuksia, aina sanottiin että jatko ei ole varmaa mutta kuitenkin sitten ennen määräajan loppumista tarjottiin perään seuraavaa määräaikaista. Siitä syntyi myös kauhea stressi. Viidennen määräaikaisen jälkeen riitti. Ehdin olla kaksi vuotta töissä siinä firmassa. Sen lisäksi että sopimusasia stressasi niin jatkuvasti sai tietyiltä esimiehiltä kuulla olevansa laiska ja huono asiakaspalvelija vaikka ruuhkahuiput teit hiki hatussa töitä. Jos omatoimisesti siivosit koko myymälän tiptop kuntoon niin kehuja ei tullut, esimies saattoi vaan olla että "huomioitko asiakkaatkin siinä siivouksen lomassa." Sitten vielä kaikenpäälle stressasi jatkuvasti muuttuvat säännöt; ensin säädeltiin löyhästi miten voi pukeutua mutta loppujen lopuksi alettiin säätelemään siistien mustien kenkien sijaan millaiset siistit mustat kengät tulee olla. Tuli myös sääntö että työkaverin kanssa ei saa jutella työaikana muuta kuin pakon edessä jostain mikä liittyy työhön itsessään, ei vaikka kuinka kaikki hommat olisi tehty ja asiakkaat palveltu. Kaikki nämä yhdessä ja pari muuta asiaa ajoi siihen että paloin loppuun ja päätin että viimeisimmän määräaikaisuuden jälkeen jään työttömäksi ko. firmasta. Parempi etsiä uutta työtä kuin kärsiä masentuneena työpaikalla.

Miten jaat päiväsi

En halua kieltää työuupumista. On vain käynyt niin että työpaikalle tuodaan myös henkilökohtaisen elämän kuormaa: suoritetaan arkea: ollaan mukana kaikessa, työ alkaa olla tiellä kun suunnitellaan vapaa-aika, vkonloput ja lomat.
Vuorokaudesta työn osuus on se 1/3 ....

Vierailija

Työuupumuksesta on vaikea puhua esimiehelle silloin kun nimenomaan esimiehen ammattitaidottomuus aiheuttaa työuupumuksen ja huonon ilmapiirin. Esimies kieltää tilanteen ja sen seurauksena hänen esimiehensä ei tee asialle mitään. Ainoa järkevä vaihtoehto on vaihtaa työpaikkaa.

työuupunut

ei kyllä päde nuo, mutta olen uupunut. työ tuntuu mielekkäältä ja sillä on tarkoitus. odotan innolla taas loman jälkeen töihin palaamista. uupumus näkyy tosin siinä, että olen aivan tavattoman väsynyt ja stressaan töistä edelleenkin lomalla, ja unhtelen asioita "saman tien".

pikemminkin nuo ylläolevat kuvasi masentuneisuutta kuin työuupumusta.

Työuuvutettu ilman omaa syytä

Samaan työhuoneeseen muutti puheliastakin puheliaampi leskirouva. Viikoittain, joskus jopa päivittäin joku tietty päivämäärä, viikonpäivä, kellonaika, vuodenaika, värisävy, säätila, uutinen, radion kappale - oikeastaan ihan mikä vaan toi aina mieleen jotain, joka lopulta aina kääntyi tai päätyi tavalla tai toisella puolison hautajaisiin, sairaskertomuksiin, vollotukseen tms. VAIKKA leskiaikaa oli takana tuolloin JO vajaa 10 vuotta(!).

Työkaveri ei ioskaan, ei kai vieläkään tajua miten suuri taakka jatkuva kuuntelijaksi oleminen oli meille muille -kaikki päivät omat työt joutui tekemään iltaisin kotona, kun töissä ei ollut minkäänlaista mahdollisuutta samassa tilassa keskittyä mihinkään järkevään. Oli vain minä-minä-minän asiat. Ilta-ja yöaikaan tehdyt extratyöpäivät veivät lopulta vakavaan työuupumiseen, jolloin onneksi pääsin pois samasta työhuoneesta. Tilanne ko. työhuoneessa on ennallaan, ei tietoakaan työrauhasta eikä esimies puutu mitenkään - sanoo vain että työkaverilla on nyt vähän vaikeaa. Jos tähän rankemmin itse olisi puuttunut, olisi voinut tulla syyte eaim. syrjimisestä tai epäasiallisesta kohtelusta - ko. leskirouvaa kohtaan siis.

Jos oma napa on tosiaankin se maailman keskipiste, muiden työrauha on sivuseikka ja vain omat asiat ja jutut ovat tärkeitä, silloin kannattaisi hakeutua esim. hautausmaalle haravointihommiin. Hautakiville kun juttelee, ne eivät uuvu eivätkä ylikuormitu jatkuvasti ylipursuavasta ja EI-TOIVOTUSTA , tarpeettomasta infosta. Ajattelethan sinäkin seuraavan kerran kanssaihmisiä kun alat avautumaan - ei oikeasti kiinnosta kaikkia!

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat