"Tarjoan teille nyt reseptin, josta ette voi kieltäytyä."

Tämä on ehdottomasti maukkain lasagne, mitä olen ikinä syönyt.

Jo kokatessasi voit tuntea mafiosojen hiillostavan henkäyksen niskassasi.

Ainekset:

IMG_7897
IMG_7897

IMG_7901
IMG_7901

n.200-450 grammaa chorizo makkaraa

n. 400 grammaa jauhelihaa

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä (murskattuna)

1 pieni purkki tomaattimurskaa

3,5 dl paseerattua tomaattia (mutti)

4 dl valmista tomaattikastiketta (mutti)

1 dl vettä

2 rkl sokeria

1 1/2 tlsk basilikamaustetta

1/2 tlsk fenkolimaustetta

1 tlsk italialaista mausteseosta (basilika, meirami, oregano, rosmariini, salvia, timjami, persilja)

1/4 tlsk mustapippuria

4 rkl tuoretta, hienonnettua persiljaa

12  pinaattilasagnelevyä

4 dl ricottajuustoa

1 kananmuna

 suolaa

3 isoa mozzarellapalloa

1,5 dl parmesan-juustoa raastettuna

Tee näin:

Laita uuni lämpenemään 190 asteiseksi.

1. Lisää kattilaan chorizo, jauheliha, sipuli ja valkosipulimurska, ja ruskista nämä. Sekoita joukkoon tomaattimurska, paseerattu tomaatti, tomaattikastike ja vesi. Mausta sokerilla, basilikalla, fenkolimausteella, italialaisella mausteseoksella, suolalla, pippurilla ja 2 rkl persiljalla. Anna kiehua hiljalleen vajaa tunti ja sekoittele välillä.

2. Sekoita ricottajuusto ja 1 kananmuna ja 2 rkl persiljaa sekä 1/2 tlsk suolaa.

3. Kokoa lasagne. (voit suojata vuoan leivinpaperilla, jotta ruoka ei tartu kiinni, tällöin säästyt hermojaraastavalta tiskaus-operaatiolta) Laita ison vuoan pohjalle ensin ohuesti jauhelihakastiketta,

IMG_7911
IMG_7911

 lado päälle pinaattilasagnelevyt ja voitele ne ricottajuustoseoksella.

IMG_7913
IMG_7913

IMG_7914
IMG_7914

Revi päälle yksi mozzarellapallo.

IMG_7916
IMG_7916

Laita päälle ohuelti lihakastiketta ja 0,5 dl parmesaanijuustoa.

IMG_7917
IMG_7917

Toista tässä järjestyksessä seuraava kerros. Laita päällimäisen kerroksen kuorrutukseksi mozzarella-juustoa ja parmesania.

IMG_7918
IMG_7918

 Laita vuoan päälle folio. Jos voitelet folion öljyllä sisäpuolelta, se ei tarraa kiinni juustoon.

4. Paista lasagnea uunissa 25 minuuttia, foliolla peitettynä. Ota sitten folio pois, ja paista vielä 25 minuuttia. Anna lasagnen vetäytyä n. 15 minuuttia ennen tarjoilua.

IMG_7919
IMG_7919

IMG_7927
IMG_7927

Tarjoa lisukkeeksi raikasta salaattia.

IMG_7941
IMG_7941

IMG_7937
IMG_7937

IMG_7939
IMG_7939

Suositellaan nautittavaksi hyvän italialaisen punaviinin, sekä Kummisetä -trilogian kanssa ;)

Makoisaa tiistaita tyypit!

PS. Kuvat on otettu salaisessa tukikohdassamme, eli mökillä.

<3:Venla

Alkuperäisresepti:

http://allrecipes.com/recipe/worlds-best-lasagna/

Kommentit (5)

Niina

Mistä kauppaketjusta noita Mutti tuotteita löytyy? Täytyy kokeilla kun näyttää niin hyvältä

JS

Lasagne tekeillä, katsotaan mitä tulee. Mutti-valikoima oli kaupassa hieman huono, harmi, ne ovat kyllä laadukkaita. Alkuperäisessä ohjeessa lasagnelevyt keitetään ennen kokoamista, tässä ei ilmeisesti ollut tarkoitus. En ole kyllä koskaan kuullut moisesta tavasta.

Ohjeessasi uuni laitetaan kyllä melkoisen aikaisin lämpiämään ;)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogissa pohditaan elämän ihmeellisyyttä ja haastetaan lukija herättelemään omia ajatuksiaan. Toisinaan tartutaan ajankohtaisiin aiheisiin, paneudutaan syvemmin joihinkin elämän osa-alueisiin ja puntaroidaan mm. eettisiä ja ekologisia asioita. Teksteissä pysähdytään ihailemaan auringonlaskuja, nauttimaan arjen pienistä iloista ja etsitään tasapainoa kulttuurista, matkustelusta, luonnosta sekä urbaaneista betoniviidakoista. 

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
Tammikuu

Kategoriat

Instagram