Lähdin mukaan Indiedaysin ja Lidlin yhteistyökampanjaan, jossa pääsin testaamaan uusia Irish Dry Aged Hereford Striploin Steak -pihvejä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sarjan pihvit ovat valmistettu vain parhaasta, valikoidusta naudanlihasta. Tarkan raakakypsytysmenetelmän ansiosta lihan maku korostuu ja liha on erityisen mureaa ja mehevää.

Sain kehitellä maukkaan pihvireseptin lisukkeineen. Koska perus perunaranet ei kuulu mun arkiruokavalioon, paitsi herkkupäivänä ;) ja bataatti-ranejakin on mun blogissa nähty jo aikaisemmin useaan otteesen, niin halusin tällä kertaa tehdä paahdettuja punajuuria, josta tulikin mielettömän herkullisia. Kaiken lisäksi ne sattuivat sopimaan erinomaisesti yhteen Irish Dry Aged Hereford Striploin Steak -pihvien kanssa, ja siihen kylkeen vielä jogurttinenfetakastike, niin avot! Kyllä tulee vesi kielelle.

Ainekset (4 syöjälle) :

Irish Dry Aged Hereford Striploin Steak 800g

voita

Deluxe Mustapippuri

suolaa

punajuuria 1kg

oliiviöljyä

hunajaa

Milbona kreikkalainen jogurtti 3dl

2 valkosipulinkynttä

chilijauhetta

feta 200g

Saladinettes pinjansiemeniä

sitruuna

rucolaa

basilikaa

Resepti

Punajuurilohkot:

Keitä kokonaisia pestyjä punajuuria kuorineen 20 minuuttia kattilassa. Kuori keitetyt punajuuret ja leikkaa ne lohkoiksi uunivuokaan, laita päälle tilkka oliiviöljyä, hunajaa, sekä ripaus suolaa ja mustapippuria. Paista punajuuria uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia. Paahda pannulla pinjansiemeniä ja heitä ne lopuksi ennen tarjoilua punajuurien, rucolan, sekä basilikan joukkoon.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fetajogurttikastike:

Pilko valkosipuli pieneksi silpuksi ja heitä kulhoon kreikkalaisen jogurtin ja pilkotun fetan joukkoon, heitä sekaan tilkka hunajaa ja sitruunaa, ripaus suolaa, mustapippuria ja chilijauhetta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pihvit: Ota pihvit huoneenlämpöön 30-60min ennen paistamista ja avaa pakkaus n. 10 min ennen paistamista. Kuumenna pannulla hieman voita ja öljyä. Paista pihvejä kuumalla pannulla 1 min. Laske lämpöä ja kypsennä vielä  3-5 min= raaka, tai 5-7min =medium, tai 7-9min =kypsä. Käännä pihvit kypsennyksen puolivälissä ja anna vetäytyä 5min ennen tarjoilua.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pihveistä tuli todella mureita ja suorastaan suussa sulavia, hyvin uppos ainakin meidän illallisvieraille.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nyt ei muuta kun kaikki kokkailemaan! Nam nam.

Kannattaa käydä osallistumassa lukijakilpailuun täällä kampanjasivulla, josta löydätte muita herkullisia pihvireseptejä.  Suosikkireseptiäsi äänestämällä voit voittaa 100€ lahjakortin Lidliin! Siispä kannattaa osallistua, ja äänestää mun reseptiä tietty, hahah ;)

<3:Venla

Kommentit (15)

Jenni

Näyttää ja kuulostaa kyl ihan superhyvälle! Täytyy testata jossaa vaiheessa :) Toi linkki tonne kampanjasivulle ei ainakaa mulla toimi.. :(

Vilma

Moikka Venla! Mulla ois pari kysymystä jos viitsisit vastata:) eli ensimmäiseksi, miten teen viparit? Miten niihin saa eniten tehoa? Kulmassa vai maaten vai suorilta käsin? Ja sitten mulla on tämmöinen ongelma jos kyykkään niin vasen pakara työntyy todella sivuun ja kyykkyni menevät vinosti, siis teen tämän smithillä, onko tähän joku ratkaisu eli onko joku vastaava yhtätehokas liike? Otanko vain painon käteen ja kyykkään sillä? Ja sitten vielä yksi kysymys, miten saa parhaiten tehtyä askelkyykyn? Kiitos todella paljon!:)

PLNT

Hyvää herkullista mutta punajuuria ei välttämättä tarvitse (keittää) siis liotella vedessä.
Kuorin punajuuret leikkaan noin 2x2cm tikuiksi kypsennän uunissa.
Jääpi turha keittoaika pois ja vitamiinit ja kivennäisaineet pysyvät paremmin tallella.
Kokeileppa sinäkin.

Tessa

Herkkulautanen :) Nams. Täytyypä kokeilla punajuuri yms. paahduttuina. Muistan miten äitini gratinoi viipaleet korkkujauhoissa ja paistoi pannulla voin kera mutta tämä taitaa olla kaloriystävällisempi vaihtoehto.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogissa pohditaan elämän ihmeellisyyttä ja haastetaan lukija herättelemään omia ajatuksiaan. Toisinaan tartutaan ajankohtaisiin aiheisiin, paneudutaan syvemmin joihinkin elämän osa-alueisiin ja puntaroidaan mm. eettisiä ja ekologisia asioita. Teksteissä pysähdytään ihailemaan auringonlaskuja, nauttimaan arjen pienistä iloista ja etsitään tasapainoa kulttuurista, matkustelusta, luonnosta sekä urbaaneista betoniviidakoista. 

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Tammikuu

Kategoriat