Torstain kunniaksi pistetään jakoon ihanan perinteinen, simppeli, mutta sitäkin maukkaampi hernerouhemakaronilaatikko.

Tarvitse vain:

2 dl kotimaista kuoretonta hernerouhetta

3 dl kiehuvaa vettä

3 valkosipulinkynttä

2 sipulia

2 porkkanaa

2 rkl rypsiöljyä

3 tl haluamiasi kuivattuja yrttejä/mausteseosta, jossa voi olla esim: basilikaa, persiljaa, chiliä, valkosipulijauhetta

1 tl paprikajauhetta

rouhittua mustapippuria

300 g makaronia/pastaa

4-6 dl kasvislientä

purkillinen kaurakermaa

Päälle: pellavansiemenrouhetta

Päälle voi ripotella halutessaan myös vegaanista juustoraastetta.

Tarjoile lisukkeena esim. lehtikaalisalaattia.

1 . Kaada hernerouheen päälle kiehuva vesi. Anna hautua
noin puoli tuntia. Huuhtele turvonnut hernerouhe siivilässä, jotta vedestä tulee kirkasta.

2 . Hienonna valkosipulit, sekä sipulit ja raasta porkkanat.

3 . Kuullota hernerouhetta, sipuleita ja porkkanaraastetta pannulla öljyssä n. viisi minuuttia. Mausta seos.

Keitä makaronit, mutta jätä ne vielä vähän koviksi, sillä ne kypsyvät uunissa.

Yhdistä paistos & makaronit, ja kaada ne voideltuun vuokaan. Kaada päälle kasvisliemi, sekä kaurakerma. Ripottele makaronilaatikon päälle lopuksi pellavansiemenrouhetta.

Paista noin 35 minuuttia 180-asteisessa uunissa.

Valmista tuli! Ei muuta kun herkuttelemaan!

<3:Venla

Kommentit (10)

Hyvältä näyttää! En olekkaan ennen tajunnut päälle laittaa pellavansiemenrouhetta, voisinkin kokeilla ensi kerralla :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogissa pohditaan elämän ihmeellisyyttä ja haastetaan lukija herättelemään omia ajatuksiaan. Toisinaan tartutaan ajankohtaisiin aiheisiin, paneudutaan syvemmin joihinkin elämän osa-alueisiin ja puntaroidaan mm. eettisiä ja ekologisia asioita. Teksteissä pysähdytään ihailemaan auringonlaskuja, nauttimaan arjen pienistä iloista ja etsitään tasapainoa kulttuurista, matkustelusta, luonnosta sekä urbaaneista betoniviidakoista. 

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
Tammikuu

Kategoriat

Instagram