"Kirjoita tää ohje ylös niin kauan, kun mä sen vielä muistan", sanoi Tommi eilen haarukoituamme suuhumme lautaselliset hänen kokkaamaansa hillittömän herkullista wokkia. Herra saneli ja minä kirjasin. Ja koska niin tein, niin pistetäänpä tämä todella raikkaan ja kevyen ruoan ohje tännekin. 

Meillä oli kaiken kasvispaljouden seassa Atrian naudan minuuttisuikaleita, mutta tämä toimisi hienosti varmasti ilman lihaakin. Määriä on hankala sanoa gramman tarkkudella, kun nakeltiin kasviksia pannulle sen mukaan miten niitä sattui jääkaapista löytymään, eli ohjeistus on, että vähän sinne päin. Eli vedä tunteella vaan! Meillä tämä oli n. 4 hengen annos.

AINEKSET

Öljyä

1 tl paprikajauhetta

1 tl korianterijauhetta

1 tl inkiväärijauhetta

2 tl red curry tahnaa

300 g naudan minuuttisuikaleita

1 iso sipuli

1 paprika

Sopivasti keräkaalia

Muutama kourallinen lehtikaalia

Läjä tuoreita herkkusieniä

Pari porkkanaa

Purkillinen vesikastanjaa

1 rkl vähäsuolaista soijaa

1 rkl kalakastiketta

Chiliä maun mukaan (pullosta tai tuoreena)

2 tl inkivääritahnaa

2 tl korianteritahnaa

1 limen mehu

Kevätsipulia

 

VALMISTUS

Pilko kaikki kasvikset sopiviksi suupaloiksi. Porkkana kannattaa laittaa ohuiksi nauhoiksi tai pieniksi tikuiksi, jotta kypsyy nopeasti.

Kuumenna wokkipannu ja lisää öljy sekä seuraavat mausteet: paprikajauhe, inkiväärijauhe, korianterijauhe ja red curry -tahna.

Lisää pannulle lihat ja kypsennä. 

Siirrä lihat pois pannulta, jätä öljy ja mausteet. Lisää öljyä tarvittaessa.

Heitä pannulle sipulit ja paprikat ja paista 2-3 minuuttia.

Lisää sekaan kaali ja porkkanat ja jatka paistamista hetki.

Pidä huoli, että pannu pysyy koko ajan kuumana!

Lisää vielä lehtikaali, sienet ja vesikastanjat.

Kun kasvikset ovat sopivan kypsiä, lisää loput mausteet.

Heitä lihat takaisin pannuun ja purista sekaan limen mehu.

Kun lihat ovat jälleen lämpimät, ruoka on valmis.

Koristele kevätsipulilla

 

Tää oli niin hyvää, raikasta ja rapeaa! Wokit on ihanan helppo ja herkullinen tapa ujuttaa ruokavalioon paljon kasviksia. 

Kommentit (1)

PiP

Johan tuli näläkä :-) Kiva ohje, kokeilen varmasti. Meikäläinen saattais heittää sekaan kookosmaitoa.

Seuraa 

Tätä vuonna 2007 perustettua tyyli-/lifestyleblogia kirjoittaa 35-vuotias kenkäfriikki, jonka mielestä kenkien kuuluu aina näkyä.
Pukeutumistyylin lisäksi blogissa metsästetään toisinaan myös parempaa kuntoa, kauneutta, kulttuurielämyksiä ja uskoa itseen ja tulevaisuuteen.
Motto on kuulunut jo vuosia, että "vaikka paino vaihtelee, niin laukut mahtuu aina!"

------------------------------------------------------

veera @ tyyliametsastamassa.fi

------------------------------------------------------

Tyyliä metsästämässä somessa:

Facebook / Instagram

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Kategoriat

Instagram