Kirjoitukset avainsanalla Kaupallinen yhteistyö

- Kaupallinen yhteistyö, Lumingerie-

Vaikka kuinka tykkään käyttää suurimman osan ajasta täysin mustia alusvaatteita, niin minusta on ihana silti hankkia myös värikkäämpiä ja vähän hauskempiakin hepeniä. Usein vaan tahtoo ongelmana olla, että jos löydän jotkut nätit erikoisemmat liivit, niin niihin ei tahdo löytyä oman makuni mukaisia sopivia alaosia.

Nättien rintaliivien pariksi on useimmiten tarjolla joko pikkuruisia naruvirityksiä tai jotain matalia hipstereitä ja nehän ei kokoiselleni möhömahalle kyllä passaa. Niinpä mä yleensä vain haaveilen yhteensopivista alusasuseteistä ja tyydyn yhdistämään minkä tahansa väriset liivit tylsästi mustiin pikkareihin. 

Mutta nyt mulla on kerrankin pirtsakka alusvaatesetti ihan samaa kuosia ylhäältä alas saakka! Nämä Lumingerielta saamani puolalaisen Avan Ines-liivit ihastuttivat minua eläinkuosillaan ja pinkillä värillään ja mietin jo, että "no kivastihan nuo menee mustan alaosan kanssa". Sain kuitenkin yllättyä iloisesti, kun myös alaosa osoittautui käyttökelpoiseksi!

Mun suosikkimalli alushousuissa on tosi korkea, eli sellaiset kunnon mummopöksyt, mutta nämäkin ovat jo varsin toimivat. Niille, jotka kaipaavat vähemmän kangasta peittämään, niin tarjolla on myös stringit, joskin koot loppuu niissä 42:ään.

(Mun kuvalliset perustelut koskien kaltaiseni keskivartalolihavan naisen alushousuvalintaa löytyy muuten TÄÄLTÄ)

Ava on merkkinä itselleni uusi tuttavuus, joten kokoa valitessa oli Lumingerien henkilökunnasta jälleen apua. Muutaman muun merkin kokotietojen perusteella lähettivät minulle sovitukseen kahdet liivit ja päädyin kokoon 80I. Tästä Ines-liivistä löytyy kuppikokoja aina kirjaimeen L saakka (ympäryksellä 75) ja ympärysmittoja kokoon 105 asti (suurimmassa ympärysmitassa saatavvilla kuppikoot D ja E). Kaikki koot näet tuotteen kokotaulukosta. Alushousuista mulla puolestaan on suurin koko, eli 3XL/46.

Liivien materiaali on ohutta meshiä ja pitsiä. Kupit on ommeltu neljästä palasta ja sivusaumoissa on tukiluut. Tuo tukiluu onkin ainoa pieni miinuspuoli liiveissä. Mulla on itsellä sellainen outo ongelma, että toisinaan se tukiluu hinkkaa kainaloläskejä. Mutta vaan mun oikealta puolelta! Ehkä mulla on siellä joku erityinen laardivarasto. :D  Olenkin joistakin liiveistä napannut ne tikut pois jos se vaan on ollut mahdollista tehdä siististi ja mun eniten käyttämissä (tylsissä) arkiliiveissä kyseisiä tukia ei edes ole. 

Jos kuppikokosi on D:stä eteenpäin ja Lumingerie on vielä tuntematon firma, niin suosittelen tutustumaan. Tarjolla on paljon erilaisia liivejä aina pitsihepenistä urheilu- ja imetysliiveihin sekä uima-asuihin. Hinnat vaihtelevat tietysti merkeittäin, mutta valikoimissa on monta edullistakin brändiä, kuten juurikin tämä Ava tai vaikkapa toinen puolalainen brändi Gorsenia. (Mun postauksen Gorsenian kauniista Evita-liiveistä löydät TÄÄLTÄ). Sekä Avan että Gorsenian liivien hinnat ovat Lumingeriella alle 40 €! 

On niin mahtavaa, että meille isommillekin naisille löytyy nykyään kaikkia ihania alusvaatteita ja niitä saa hyvin täältä Suomestakin!

 

Kommentit (13)

Jenniliini

Upeita kuvia! :) Ja nyt aloin itsekin himoitsemaan noita, kun ei mitkään hirveän kalliitkaan ole! Mua tosin myös häiritsee tuo tukiluu, onnistuu aina jotenkin vääntymään silleen, että hankaa inhottavasti. En ole siksi vuosiin edes harkinnut ostavani tukiluilla varustettuja rintsikoita. Mutta ehkä näiden takia pitäis kokeilla uudelleen. :P

Veera
Liittynyt2.9.2015

Mä olen tosiaan joistakin ottanut sen tukiluun sieltä sivusta pois, jos se on vähäisellä ratkomisella onnistunut. Kannattaa kokeilla!

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Vierailija

Ei vitsi, sama juttu mulla, että tukiluu hinkkaa juurikin oikean puoleiseen kainaloon. Ärsyttävää!! Mutta kaunis setti sulla on päällä.

Veera
Liittynyt2.9.2015

Joo, se on ihan outo juttu, kun toiselta puolelta ei hinkkaa koskaan. En tajuu. :D

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Veera
Liittynyt2.9.2015

Sitä mä en tiedä mikä tässä rohkeaa oon, mut väristä olen samaa mieltä. :D

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Vierailija

Tosi ihanan näköinen setti! Mua vaan harmittaa se, että aina oletetaan, että pluskokoisilla naisilla on myös muhkeat rinnat. Mä en yhdistelmällä 105 ja B-kuppi tahdo löytää kivoja alusvaatteita :/. Pitäis olla koripallot omasta takaa, mutta kun ei ole.

Veera
Liittynyt2.9.2015

Joo, tollaisessa koossa taitaa valikoima olla ikävä kyllä aika suppea. :/

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Vierailija

Siis ei hitto että näytät upealta, siis mä tulin pelkästään sun hymyä katsomalla super hyvälle tuulelle

Lissu

Ei liivien luut paina tai hankaa, jos liivit ovat oikeankokoset ja malliset. Itse olen huomannut, että kupeistaan liian suuret liivit tukiluineen hankaavat kainaloon.

Veera
Liittynyt2.9.2015

Niin, mulle ei siis ole oikean malliset ylipäätään sellaiset liivit joissa on sivuilla tukiluut.  Ja siksi ne monesti otankin pois, jos sellaiset liivit päädyn hankkimaan. Toisinaan vaan on niin kivan näköisiä liivejä, että tulee tehtyä tuollaisia kompromisseja. Ja itsellä ei nyt ainakaan ole ollut kyse liian isoista kupeista. 

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Vierailija

Kyllä lihavalle naisellekin löytyy ihan kauniita ja seksikkäitä kuorrutuksia. Veera on lisäksi enimmäkseen säästynyt tyypilliseltä voimakkaasti lihavien ongelmalta eikä ole kovin raitainen kuin negatiiviseepra tai reisien sisäsivuilta kuin parkkiintunut vuota. Ehkä tiettyjen asioiden tekemättä jättäminen on jotenkin säästänyt tms.

-Kaupallinen yhteistyö UKKO.fi:n kanssa-

Minulla ei ole muutamia pätkiä lukuunottamatta ollut työpaikkaa enää yli kolmeen vuoteen, mutta minulla ei ole myöskään omaa yritystä. Töitä kuitenkin teen koko ajan ja tilille kolisee sen ansiosta liksaa. Mikäs tää kuvio sitten oikein on, jos ei ole työpaikkaa eikä yritystä?

Homman nimi on ns. kevytyrittäjyys. UKKO.fi on palvelu, joka mahdollistaa töiden laskuttamisen ilman omaa yritystä. Palveluun rekisteröityminen on ilmaista ja sen käyttö todella helppoa. Voit aloittaa palvelun käytön heti. Sovi työstä ja hinnasta asiakkaasi kanssa, hoida homma ja lähetä lasku. Palkanmaksua varten toimita vielä verokorttisi Ukkoon.

Kun asiakas on maksanut laskun, UKKO.fi hoitaa eteenpäin kaikki lakisääteiset maksut, ottaa itselleen 5% palvelumaksun ja maksaa palkan tilillesi. Superhelppoa!

Palvelu sopii erinomaisesti esimerkiksi opiskelujen ohessa työskentelevälle, yritystoimintaa suunnitelevalle ja ideaansa testaavalle tai vaikka palkkatyötä ja omia keikkoja yhdistelevälle. Eikä mikään estä olemasta ihan kokopäiväinen kevytyrittäjäkin.

Videolta selviää mm. miten päädyin UKKO.fi -käyttäjäksi, mitä kaikkea olen viime aikoina liksani eteen tehnyt, mikä kevytyrittäjyydessä on mielestäni parasta ja kaipaanko takaisin vakiduuniin. Pistä video pyörimään!

 

Vastailen kommenttiboksissa mielelläni, jos sinulla on kysyttävää UKKO.fi:n käytöstä. Mikäli palvelu voisi sopia sinunkin tarpeisiisi, kannattaa myös tutustua Usein kysyttyihin kysymyksiin vastauksineen. Voit myös lukea minun muutaman vuoden takaisen postauksen, josta selviää perusteet.

Kommentit (2)

Vierailija

Tulkitseeko kela tällaisessakin muodossa sinut yrittäjäksi, eli työttömyyskorvauksista on turha haaveilla, jos sellainen tilanne tulisi :D? Muuten voisin kuvitella, et sun kannattaisi laittaa oma firma pystyyn :) siinä olis paljon hyviä puolia.

Veera
Liittynyt2.9.2015

Juu, todennäköisesti työttömyyskorvauksista olisi turha haaveilla.  Mutta eipä se tilanne olisi yrittäjänä sen kummempi. Mun "työttömyyskorvaukset" on säästötilillä. :D

Ja itse asiassa keväällä 2014 mä sain 2 tai 3 kuukautta soviteltua päivärahaa, vaikka oli tuloja Ukon kautta. Mutta tämähän tuntuu edelleen olevan sellainen harmaa alue, että ei ole vielä ihan yhtenäisiä käytäntöjä vaan päätökset saattaa riippua paikkaunnasta ja virkailijastakin.

Syy miksi en ole toistaiseksi vielä ollut halukas laittamaan omaa firmaa, on ollut se, että mulla on tosiaan välillä noita useamman kuukauden työputkia ja en ole sen vuoksi ollut halukas makselemaan ympäri vuoden YELiä. Ukon kautta eläkemaksuja menee tasan tekemäni työn mukaan. 

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Kaupallinen yhteistyö Marks & Spencerin kanssa

Sain tehtäväkseni koota muutaman erilaisen housuasun suosikkikauppani Marks & Spencerin tämän hetkisestä valikoimasta ja voi että olikin taas kivaa sovituskopissa! Itselleni ominaisesti innostuin tietenkin farkuista ja pillilahkeista, mutta ihan mielenkiinnon vuoksi haastoin itseni pukeutumaan myös business-henkiseen housupukuun. 

Marks & Spencerillä on meneillään 31.1.-12.2. housukampanja, jonka aikana saat -20% alennuksen kaikista naisten ja miesten housuista, mukaanlukien farkut!  Tässä muutama oma tärppini housuostoksille ja muitakin kivoja kevätvaatteita.

 

1. Hempeän harmaat Skinnyt

Ensiksi tietenkin ne pillifarkut. Sanoopa muodin tuulet mitä tahansa lahkeen levenemisestä, niin nilkkoja nuolevat kapeat lahkeet ovat silti ehdottomat kaltaiselleni ihmiselle, joka haluaa kenkiensä aina näkyvän. Aivan menisi nuo ihanat pupunkorvat hukkaan lahkeiden alla piilossa. (Ja sinnehän se näköjään yksi korva on kuvissa piiloutunutkin!)

Per una -malliston vaaleanharmaat farkut ovat raikas vaihtoehto ainaiselle mustalle ja sopivat ihanasti yhteen keväisten pastellisävyjen kanssa.

Pehmoista stretchiä olevat farkut ovat sen verran joustavat, että suosittelen rohkeasti nappaamaan sovituskoppiin ne kokolapun mukaan liian pienet housut. Kokoni on M&S:n vaatteissa useimmiten 18 tai 20, mutta näistä pöksyistä parhaaksi osoittautui koko 16. 

Kannattaa Marks & Spencerillä housuja tutkaillessa kiinnittää huomiota myös siihen, että tarjolla on useampia lahkeenpituuksia samasta housusta! Voit siis olla hoikka ja pitkä, lyhyt ja pullea tai vaikka just toisinpäin, niin silti on mahdollista löytää housut, jotka ovat sopivat niin vyötäröltä kuin lahkeistakin. Se lahkeiden ainainen lyhentäminen onkin jo niiiiin nähty. Itsehän olen sitä lajia laiska, että olen tyytynyt lähes aina vain kääntämään lahkeita kunnon lyhentämisen suhteen, mutta siltäkin hommalta on siis mahdollista välttyä

Näistä farkuista sopivin lahkeenpituus minulle (olen 167 cm) oli 'regular', mutta koska itse tykkään etenkin keväällä ja kesällä paljastaa nilkat, niin saatan hyvinkin käydä testaamassa näistä housuista myös version 'short'. Ja pidempisäärisien mimmien kannattaa etsiä lapuista sitten luonnollisesti merkintää 'long'.

Ps. Rakastuin palavasti tuohon Per unan haalean roosaan brodeerattuun bomberiin. Koko asu onkin aivan loistava esimerkki mun tämän hetkisestä rakkaudesta harmaata ja vaaleanpunaista kohtaan.

 

2. Klassinen housupuku

Ette ehkä olisi odottaneet näkevänne mun blogissa tällaista lookia. En muista pukeutuneeni tuollaisiin fiksuihin mustiin suoriin housuihin sitten vuoden 2008, jolloin lopetin tarjoilijan työni.

Muistan kuitenkin jo tuolta ajalta, että istuvien ja hyvän näköisten suorien housujen löytäminen oli aina todella haastavaa. Ongelmia itselläni aiheutti usein etenkin taskut, jotka tuntuivat aina jäävän rumasti lörpöttämään avonaisena, ja muutenkin istuvuus oli itselle vähän niin ja näin.

Näiden muistojen perusteella olin Marks & Spencerin housuosastolle astuessani hieman epäileväinen siitäkin huolimatta, että valikoima on heillä todella laaja.

Mutta kuinkas kuulkaa kävikään! Ensimmäisenä sovituskopissa jalkaan heittämäni suorat housut istahtivat päälleni hämmästyttävän nätisti. Vyötärö oli kohdallaan, takamuksesta ei kiristänyt eikä roikkunut ja 'regular'-mittaiset lahkeet päättyivät juuri sopivaan kohtaan. Ja mikä parasta, taskuissa on vetoketjut! Enpä ollut koskaan ennen tullut ajatelleeksi, että tuolla tavallahan se taskujen lörpötys -ongelma poistuu. Nerokasta sanoisin. 

Jos siis tulevaisuudessa vastaan tulee tilanteita, että minun olisi tarpeen pukeutua perinteiseksi housupuku -leidiksi, niin tiedän mihin suuntaan ostoksille. 

Kauluspaita-jäykistelyyn asti en kuitenkaan halunnut tätä bisnesmimmi-roolileikkiäni halunnut viedä, vaan valitsin jakun alle leikkisän pallokuvioisen topin. Ja täytyy sanoa, että kyllä mä jollain jännällä tavalla tähänkin itselle aika vieraaseen asuun tykästyin.

 

3. Kevään kuumimmat farkut

Ja viimeisenä sitten ehkä se kaikista eniten oman oloinen kokonaisuus, mutta pienellä uudella tvistillä. Raitapaita ja vaaleat lököfarkuthan ovat olleet oman vaatekaappini vakkareita jo pidempään, mutta brodeerauksia ei vaatteissani ole juuri ennen nähty. Mutta ai että näyttääkin oma lempivaate raitapaitakin ihan uudelta ja raikkaalta, kun se on koristeltu värikkäin kuvioin. Tämä pusero päätyikin heti kassan kautta omaan kaappiin.

Ihanin lintu- ja kukkakuvioin koristellut farkut ovat malliltaan rennot yläosastaan, mutta kapenevat hieman lahkeita kohti. Farkkujen väri ja kulutuskin ovat omaan makuuni aivan täydelliset, joten ihmettelen kyllä nyt, että miksi en ostanut noita omaksi.

Taidanpa hiippailla takaisin Marks & Spencerille, sillä neljänkympin tirppapöksyt toisivat kivan tuulahduksen uutta farkkuvalikoimaani ja housukampanjan -20% alen jälkeen hintaa jää entistäkin vähemmän.

Rakastuin tähän rentoon kokonaisuuteen ihan täysillä! Mikä oli sinun suosikkisi?

Kaikki postauksen vaatteet Marks & Spencer, kengät ja korut mun omia.

Kommentit (23)

Tuija

Per Unan farkut näyttää kivoilta, kun on vähän tuota blingblingiä. Ja bomber vasta namu onkin. Menisköhän kuinka tällaiselle liki viiskymppiselle???

Ja jakkupuku-look on todella onnistunut tuon ihanan paidan ansiosta. Iso peukku vetoketjutaskuille. 

Oli tarkoitus mennä huomenna sovittamaan aikaisemmin mainostamiasi KappAhlin farkkuja, mutta nyt mietin, pitäiskö kuitenkin mennä Mark&Spencerille...?

Veera
Liittynyt2.9.2015

Miks ei menis?! Ei oo iästä kiinni. Rohkeesti ainakin kokeilemaan. :)

Marks & Spencerillä on kyllä etuna noi eri lahkeen pituudet! 

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Ei-leen / Eedenistä itämaille

Miksi ei menisi? Eihän iän tarvitse rajoittaa pukeutumista! Takana ovat ne ajat, jolloin meidän ikäisemme naiset hankkivat mummomekot, joita käyttivät kuolemaansa asti ;)

Hauska tuo malliston nimi Peruna, Suomessa ei ehkä kovin myyvä...

Lillukkap

Hei, nuo ensimmäisen kuvan farkut näyttää ihanilta, noita vois vaikka itelle kokeilla vaikken mikään farkkuihminen olekaan kun ne aina jostakin kohdasta kiristää. Toisen kuvan pallopaita on myös ihana ja asu käy sinulle hyvin.

Veera
Liittynyt2.9.2015

Noi farkut on kyllä niin mukavan joustavaa matskua, että ei ainakaan pahasti kiristä mistään. Suosittelen siis ainakin kokeilemaan. :)

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Vierailija

Toi ykkös tyyli on ihanan keväinen! Itse olen aikaisemmin kauheasti vierastanut vaaleanpunaista, mutta sä olet kyllä mätsäillyt tärä väriä niin kivasti että pakko uskaltaa itsekkin kokeilemaan :-)

Veera
Liittynyt2.9.2015

Mä olen ihan yllättänyt itsenikin tällä viime aikojen innostuksella vaaleanpunaista kohtaan, mut niin vaan oli taas tänään päällä hempeetä roosaa. :D

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Sariska

Toka tyyli oli paras, just sopivasti jotain erilaista sun päällä, mut toisaalta tuttua. Itelleni voisin sen kuvitella myös päälle, vaikka en todellaksan tykkää yleensä mistää bisnes lookista, enkä ole omistanut ikinä bleiseriä, enkä suoria housuja :D

Veera
Liittynyt2.9.2015

Minäkin itse asiassa yllätyin miten paljon mä lämpesin asulle nro 2 vaikka se jotenkin ihan vierasta onkin. :D

Bleisereitä mulla on kyllä ollut paljonkin ja niistä tykkään, mutta yhdistelen niitä aina epävirallisemmin.

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Veera
Liittynyt2.9.2015

Mun on pakko käydä ensi viikolla Helsingissä katsomassa onks mun koko vielä  noista farkuista jäljellä. Jäivät nimittäin kovasti vaivaamaan mieltä...

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Veera
Liittynyt2.9.2015

Jollain oudolla tavalla kyllä! :D

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Veera
Liittynyt2.9.2015

Hmm.. Mun pitää selvittää onko fonttia mahdollista ihan vähän vahvistaa. Mut oletko huomannut että ainakin mobiililaitteella lukiessa on valittavissa osoiteriviltä "lukijanäkymä" joka on selkeämpi?

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Veera
Liittynyt2.9.2015

Housupuku saa nyt ihan yllättävää kannatusta! :D

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Vierailija

Tykkäsin kaikista asuista, sopivat sinulle. Minulle mieluisin nuo siniset brodeeratut farkut - pitääköhän lähteä housuostoksille sinne etelään täältä Oulusta :D

Veera
Liittynyt2.9.2015

Marks & Spencerin UK-sivulta saa toki tilattuakin!

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

emiliamaria

Housupuku on killeri ja just hyvä tuolla pallopaidalla! 

Mua nauratti kyllä ihan enskana toi Per una- eli peruna-merkki :D Vähän sama kuin on se AMIS-vaatemerkki.. :D

Veera
Liittynyt2.9.2015

:D :D Mä en tota AMIS-merkkiä ollut vielä kuullutkaan. Mahtava! :D

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Anskuuuuuu

Sinulle sopii nuo kaikki hyvin. Viimeiset oli kivan rennot, tykkäsin ja voisin tykätä vaikka itsellänikin.

Ei-leen

Oi, nuo lintufarkut ovat ihan aah. Ihanaa, että Suomesta alkaa löytää vaatteita, joissa on koristetta ja kimallusta. Ihanat toki nuo blingblingit noissa harmaissakin, mutta kimalletta saisi olla näkyvämminkin.

Ja peukutan innokkaasti levenevien lahkeiden puolesta. Tosi asiassa suorat ja bootcutit vaan ovat jalassa niin paljon paremman näköiset kuin pillit, jotka leventävät aina reisiä, ellei satu omistamaan aivan ripakinttureidet.

-Kaupallinen yhteistyö Olympuksen kanssa-

Bucket-laukkuja on viime aikoina näkynyt joka puolella, joten aivan täydellistä, että myös Olympus nappasi kiinni tähän trendiin ja suunnitteli kauniin mokkalaukun kamerakamoille. Kaunis ulkomuoto on PEN-kameroissa tärkeä asia ihan siinä missä tekniset ominaisuudetkin, eikä kauniita kameroita halua piilottaa rumiin laukkuihin, joten Olympuksen Fashion Accessorien -mallisto on osoittautunut suureksi hitiksi.

Olen itsekin esitellyt jo aiemmin tämän elegantin mustan nahkalaukun ja metalliväreissä kimaltelevat clutchit.

Malliston uusimpia tulokkaita ovat siis tämä mokkanahkainen Bucket Bag, josta on saatavilla myös vihreä versio sekä neljässä värissä löytyvät mokkaiset Camera Outfit -runkosuojat. Sain laukun itselleni joulukuun alussa, joten olen ehtinyt testailla sen tilavuutta ja toimivuutta jo useampaan kertaan. Kamera sujahtaa pehmusteiden väliin vaivattomasti ja sisustaa on helppo muovata mieleisekseen. Mitä väriin tulee, niin raikas sininen onkin aivan uusi väri kokoelmiini, joten laukku on tuonut ihan uutta ilmettä moniin vanhoihin asuihin. 

Laukku itse on tosiaan pehmeätä mokkaaa, mutta se kätkee sisälleen kameralaukkuihin kuuluvat kunnon pehmusteet. Tarrojen ansiosta väliseiniä voi siirrellä omien tarpeidensa mukaan tai napata vaikka jonkun väliseinän pois, jos on itselle tarpeeton. Kamera ja linssit pysyvät siis laukussa napakasti paikoillaan kovemmassakin menossa ja pehmusteet suojaavat tarvikkeita laukun joka puolelta.

Mitä taas itse laukun suojaamisen tulee, niin mokkanahan ollessa kyseessä, kannattaa ehdottomasti käyttää suojasuihketta!

Laukku sulkeutuu nahkanauhalla solmimalla ja olkahihnan pituutta on tarvittaessa mahdollista säätää. Pienet ja melko huomaamattomat metalliosat ovat kullan väriset.

Mikäli tarkoitus on kantaa vain mahdollisimman paljon kamerakamaa, niin laukku imaisi sisäänsä vaivattomasti esimerkiksi seuraavanlaisen setin: PEN E-PL7-runko, jossa kiinni kittilinssi 14-42 EZ + linssit 25 mm 1.8, 45 mm 1.8, 75mm 1.8 ja 9 mm body cap lens. Sivuun sujahti vielä korttilompakko ja puhelin. Mikäli matkasta pudottaa vaikkapa tuon isoimman 75 mm linssin, vapautuukin jo aika iso tila joillekin muille tärkeille tavaroille.

Siinä missä kovempi nahkalaukku sopii kokonsa puolesta selkeästi PEN-rungoille, niin omien kokeilujeni perusteella tämä Bucket Bag -passaa myös O-MD E-M10 (mk2) rungolle. E-M10:n kanssa sain pikaisella testillä mahtumaan laukkuun yllä olevan kuvan mukaiset kamat, eli runko + kittilinssi, 45 mm, 75 mm, 9 mm, lompakko ja puhelin. Enemmän järjestelemällä olisi tulos voinut olla vielä toisenkinlainen. Mutta iloisia uutisia siis O-MD-omistajille!

Tästä jo kerran aiemmin nähdystä asukuvasta saa hieman paremmin hahmotettua laukun koon. Melko näppärän kokoisesta veskasta siis kyse! Voin sanoa, että aika moni laukku on saanut käytössä väistyä näiden Olympuksen laukkujen tieltä, sillä mukana kulkee useimmiten jotain kamerakampetta ja nämä nyt vaan ovat niin tyylikkäitä asusteita, että niitä kantaa mielellään.

 

 

 

Kommentit (5)

nallevee

Puhut kirjoituksessasi kameran ulkomuodosta ja tärkeydestä, mikä lienee meille miespuolisille kuvauksen harrastajille usein toissijaista. Itselleni se on kuitenkin varsin tärkeää ja PEN-kameroissa on se hyvä puoli, että niihin saa adaptereilla liitettyä monien eri järjestelmien optiikoita. Minulla on neljä eri "penikkaa" useita adaptereita. Niinpä olen päässyt kuvaamaan esimerkiksi klassisilla Exaktan objektiiveilla myös digitaalisesti. Niillä syntyy mukavaa retrojälkeä ja vanhat objektiivit näyttävät uusien runkojen nokassa todella hienoilta. Ainoa miinus on tietenkin käsitarkennuksen käyttö, mutta se on hyvä taito opetella.

Veera
Liittynyt2.9.2015

Mullekin se kameroiden ulkomuoto on toissijaista mun työkamojen kohdalla, mut näissä vapaa-ajan vehkeissä on kyllä kiva, että myös näyttävät kivoilta ja että voi kuskata mukana nättiä laukkua eikä mitään tylsää perinteistä kameralaukkua. 

Itse en olekaan kokeillut PENien kanssa vielä mitään muita kuin heidän omia linssejään, mutta valokuvaajien foorumeilla kyllä nähnyt aika mageita kuvia kun käytetty jotain "retro"linssejä. Kiinnostaisi kyllä ehkä hieman testailla..

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Vierailija

Yllättävän kapea hihna tuossa laukussa...kyllä nuo kamera plus kamat varmaan jotain kuitenkin painavat...

Veera
Liittynyt2.9.2015

Punnitsin laukun noilla kamoilla ja se oli about 1,5 kg.  Että ei se nyt normaalista naisten käsilaukun sisällöstä kauheasti heitä. :D

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Vierailija

Itselle ainakin tuollakin painolla olisi liian kapea tuo hihna, jos joutuu vähänkin enemmän kantelemaan olkapäällä. Mutta nättihän tuo on ja upea väri.