Kirjoitukset avainsanalla Kuulumisia

Enää reilut pari viikkoa kesäpestiä jäljellä! Sit vaihtuu taas päivittäinen 12 kilon kamerarepun raahaaminen ja kuvaamon naulakosta löytyneeseen jonkun kollegan vanhaan fleece-takkiin pukeutuminen kaikkeen epäsäännöllisempään tekemiseen.

Ehdin jo jokin aika sitten käydä läpi aina tässä kohti vuotta iskevän "en kuitenkaan saa taas mitään töitä ja rahat loppuu ja joudun asumaan sillan alle" - ahdistuksen

Mulla ehti olla tovin verran jo hieman tyhjä ja tylsä tunne myös siitä, että tänä syksynä elämässä ei tunnu olevan oikein mitään uutta luvassa. Vaikka kouluajoista on jo vuosia, niin lukuvuosi-ajattelu on juurtunut päähäni niin kovin, että aina kesän lopussa on olo, että jotain pitäisi alkaa. Lapsena ja nuorena se oli aina uusi opiskeluvuosi.

Tavallaan ihan sitä samaa kuin aiemminkin, mutta usein se uusi lukuvuosi toi mukanaan jotain muutoksia. Uusia kouluaineita ja luokkakavereita, lisää valinnanvapautta opinnoissa, uusia projekteja opiskelutovereiden kanssa. Tai jos ei mitään muuta, niin ainakin blanko kalenteri ja uudet muistiinpanovälineet loivat illuusiota siitä, että tässä on taas mahdollisuus aloittaa täydellisesti sujuva uusi elämä ja edessä on vain mahdollisuuksia.

Itseä hämätäkseni marssinkin siis kirjakauppaan ja ostin itselleni muutaman uuden kivan vihkon ja muistikirjan ja nättejä kyniä. Ihan siitäkin huolimatta, etten yhtään tiennyt mitä tyhjille sivuille kirjoittelisin. Nuo tyhjät sivut kuitenkin toimivat juuri niin kuin ajattelinkin, ne toivat pienen sykähdyttävän olon jostakin uudesta. 

Enää vihkojen sivut eivät ole tyhjät. Syyskuun To Do -listalla lukee mm. seuraavanlaisia asioita:

- Toiminimen perustamisilmoitus (mikä nimeksi????)

- YEL-vakuutus

- ALV-rekisteriin ja kaupparekisteriin ilmoittautuminen

- Kirjanpitäjä? Laskutusohjelma??

- Avaa tili

- Työhuone: yes? no? maybe? (olen jo aika varma, että tää on yes)

- Päivitä portfolio

Tavallaan mikään ei muutu. Teen edelleen ihan samoja hommia kuin tähänkin saakka, eli valokuvaan, bloggaan ja koulutan nyt ainakin. Myös Satakunnan Kansassa jatkuu osa-aikaiset palkkatyöt. Eli vanhaa tuttua puuhaa, mutta kyllä tosta listasta silti sellainen kevyt fiilis uudesta herää. 

Ja ahdistus toimeentulostakin on on helpottanut kun olen päässyt laskutoimituksissani siihen tulokseen, että nyt tiedossa olevat hommat riittävät jo täyttämään itselleni asettamani laskutustavoitteen loppuvuoden osalta. Eli taas on muutama kuukausi puskuroitu jo eteenpäin. Kyllä tää siis tästä. Tämäkin syksy on ihan hyvä eikä koskaan voi tiedä mitä kivaa se vielä tuo tullessaan.

 

Kommentit (2)

Espoolainen

Tuo lukuvuosi- ajattelu on minullakin jäänyt päälle Täytyypä ostaa taas kalenteri ja kivoja kyniä, jotain kai budjettia siihen sitten raapustan. Tykkään numeroista. Sulla on kivat pirteet vaatteet. Niinhän me muutkin helposti jumiudutaan samoihin kuteisiin. Hyvää syksyn alkua. Kiva blogi.

Mä mietin taas hetken, että onko nää kuvat liian tylsiä, jotta niitä kannattais tänne laittaa. Mutta kun tilanne on nyt taas kesätöiden myötä vaihteeksi tämä, että arkisin pukeutuminen pyörii tällä käytännöllisellä housut ja t-paita -linjalla, niin minkäs sille mahtaa. Tää blogi elää mun muun arjen lomassa, sen arjen muoto aina vähän vaihtelee ja se näkyy myös pukeutumisessa. Eli vaihteeksi tällaisia työpäivän päätteksi otettuja väsyneen lehtikuvaajan asuja.

Tämä kesän eka duuniviikko on mennyt aika nuutuneissa tunnelmissa. Ihan jo tämä normaaliin yhdeksästä viiteen viitenä päivänä viikossa -rytmiin vaihtaminen tuntuu taas vähän oudolta. Päivätöiden lisäksi illoiksi on riittänyt vielä omiakin keikkoja ja kaiken lisäksi mulla on ollut todella vaikea viikko allergian kanssa. Kaikki tämä yhdessä on saanut aikaiseksi sen, että olen ollut etenkin nyt loppuviikosta jo ihan poikki. Viikonloppu tulisi siis todellakin tarpeeseen, mutta eipä nyt vielä hihkuta, mulla on vielä huomisellekin kaks omaa kuvauskeikkaa.

Juu, ihan omia valintoja, että olen nuo keikat ottanut, mutta en viitsi hyville vakioasiakkaille pistää koko kesäksi kioskia kiinni noiden päivätöiden vuoksi. Kun pitää heistä kiinni kesänkin ajan, niin tulee keikkaa todennäköisesti taas syksylläkin, kun niitä tarvitsee. Koitan siis tärkeimmät hommat parhaani mukaan sovitella kalenteriin. Ja eiköhän tähän työrytmiin taas juhannukseen mennessä totu.

Jos ei tätä uupeloa oloa oteta huomioon, niin muutenhan on ns. oikeisiin töihin paluu ollut taas todella kivaa. Monen näköistä keikkaa on jo tähänkin viikkoon mahtunut. Olen rämpinyt luontopolullaja käynyt elintarvikepakkauksia valmistavalla tehtaalla. Olen kuvannut taiteilijoita ja heidän teoksiaan Vuojoen Kartanossa ja maanviljelijää pellolla. Kamerani eteen on ehtinyt myös rankkuri ja hänen suojattejaan sekä Einö Grön ja laulavia vanhuksia.

Ja viikon mieleenpainuvimpana keikkana sitten eilinen ns. hirventappokeissi. Aamulla tuli uutispäällikkö juoksulla kuvaamoon ja kertoi hirven uiskentelevan Kokemäenjoessa. Nakattiin kollegan kanssa reput selkään ja lähdettiin matkaan ajatuksena, että saadaan ehkä kiva kesäjuttu hirven uimareissusta. Toinen ottaisi stillit ja toinen videota, kun nyt satuttiin siinä molemmat vapaana olemaan.

No, lopputulos oli vähän muuta kuin kiva iloinen kesäjuttu hirvenvasan uimareissusta. Saldona olikin sitten videomateriaalia siitä, kun poliisit yrittävät lopettaa eläinparkaa.  Homma kesti kaiken kaikkiaan yli puoli tuntia, kun eläintä ei saatu heti ensimmäisellä eikä toisellakaan ampumakerralla hengiltä. Että ihan kaikennäköistä sitä kyllä saattaa tuo työ eteen heittääkin. 

Tän viikon hittivaatteeksi on osoittautunut tuo ihan superohut New Look Inspiren takki, jonka lunastin viime syksynä Plusmimmin kirppiskasasta. Pitää hieman tuulta, mahtuu rutattuna kamerareppuun ja takin isoihin taskuihin mahtuu vähän isompikin objektiivi. Aivan täydellinen työtakki siis!

Niinhän siinä kävi, että syöksyin jo heti tällä viikolla hankkimaan OTZit vielä toisessakin värissä. En kestänyt ajatusta, että olisin töissä joka päivä yksissä ja samoissa pinkeissä tossuissa. Ratsulassa oli sopivasti -20% alennusta kaikista ja multa löytyi vielä yksi 10 € etulappukin, joten sai jokusen kympin hinnasta pois.

Tässä kuvassa harmaat tossut ovat vasta ekaa päivää jalassa, mutta ehtivät jo saada tuollaisen kosteusvaurion. Mulla on siis työpaikalla vaihtokenkinä gore tex -lenkkarit, joissa suuntaan keikalle, jos keli näyttää märälle tai luvassa jotain ulkona rämpimistä.

Hirvikeikalle tuli kuitenkin niin kiire lähtö, etten muistanut vaihtaa kenkiä ja astuin videokuvaamiseen keskittyessä suoraan lätäkköön. Mutta noh, duunikengiksi nämä hankin, joten karmean näköisiksi ne tulee kuitenkin menemään. :D

Näissä kahden päivän duuniasukuvissa on yhdet ja samat H&M:n raskausfarkut (nämä taitaa olla samaa mallia). Molemmat yläosat, musta pusero ja kukkakuvioinen t-paita ovat Junarosen. (Paidat saatu) Molempien asujen korvikset puolestaan virolaiselta Kirju-merkiltä ja molemmat tossut tosiaan OTZ Shoes. Asut eivät siis ole kaksoset, mut hyvin läheiset sisarukset kuitenkin. :D

 

 

Kommentit (0)

Mainitsin jo mekko + farkut -postauksessa, että puin saman vihreä leningin myös toisten housujen kanssa ja tässäpä tämä melkoisen rento ja hulmuava lopputulos.

housut - H&M / mekko - H&M / sandaalit - Birckenstock / laukku - Diesel / rannekoru - Via Minnet / lasit - Le Specs

Pitkästä aikaa huivikin päässä! En ole tämän nykyisen tukan kanssa enää kovinkaan paljon pitänyt mitään turbaaneja tai muita huivivirityksiä, mutta voisi kyllä taas koittaa aktivoitua asiassa. Hyvinhän se tuntuu toimivan ton suttunutturan kanssa tuollainen rusettihuivi.

Jotain hauskaa tässäkin yhdistelmässä on, vaikka se saakin mittasuhteet näyttämään oudoilta enkä koe olevani siinä oikein omimmillani. Mut tässä on jotain sellaista kuuman ja laiskan päivän raukeaa tunnelmaa. Kiva kokeilu kuitenkin, jos ei toistamiseen enää tällaisenaan päälle eksy. Mutta toisaalta, mukavuutensa vuoksi saatan hyvinkin päätyä asuun vielä uudelleen kesän mittaan.

Mä kirjoittelen tätä postausta vaihteeksi junasta, enkä tällä kertaa bussista. Kävin reilun vuorokauden pyrähdyksen Seinäjoella, missä heitin tänään yhden puhujakeikan. Huomisen saan sentään olla kotona, mut lauantaina tie vie taas Helsinkiin.

Se ois reilu viikko enää aikaa ennen kuin kesätyöt Porissa alkaa, joten vielä jaksaa hetken reissata. Sitten saakin olla kolme kuukautta ihan rauhassa päivätöitä pakertaen. Mitenkähän sitä taas tottuu siihen paikallaan olemiseen?

 

Kommentit (10)

Mirkku

Aika hauska muuten, kun kutsut mekkoa vihreäksi :D. Näissä kuvissa en itse näe mekossa mitään vihreää, vaan kyllä mun mielestä toi ihan selkeästi ruskea on! Mutta ihmisethän näkevät värejä vähän eri tavalla, johan se on osoitti se mekkohaaste, jossa piti sanoa onko mekko kultainen vai sininen :D.

Veera
Liittynyt2.9.2015

Mun mieskään ei näe vihreää, vaan pronssin värisen mekon. Mulle toi on sellainen hieman metallihohtoinen tumma khakinvihreä. :D

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Arilyn

Tuo päähuivi on veikeä ja sopii hyvin. Ja värimaailma natsaa tod. pukevasti :) Toisaalta väri kuin väri pukee sua, mutta tuo jotenkin loistokkaasti. 

Veera
Liittynyt2.9.2015

Mäkin tykkään just asun väreistä. :)

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Veera
Liittynyt2.9.2015

Tää on kyllä jännä miten eri tavalla me ihmiset värejä nähdään. Mun mieskään ei nää tätä vihreänä vaan pronssin värisenä tai ruskeana. :D

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

EmiliaMaria

Mulla tuli tästä asusta jotenkin semmonen 20-lukulainen fiilis ja kyllä, mekko on pronssinen, ei vihreä :D

Sanjana

Ihana vihreä mekko! Joissain kuvissa näyttää niinku ois pitkä helma mekon alla, ei ollenkaan huonon näköinen 😊 tosi kaunis asu, pidä vain uudestaan!

Ja kyllä tuo tumma, metallinen vihreä on 😋

No huhhuh, nyt on kyllä todella tapahtumarikkaat ja mahtavat kuusi päivää takana. Olen nähnyt alle viikossa niin paljon ystäviä, blogikollegoita ja uusia tuttavuuksia, että en normaalisti edes kuukaudessa. Tarvitsen todellakin muutaman päivän yksinolonollauksen kaiken tämän sosiaalisuuden jälkeen.

Mutta, nyt kun olen tässä bussi matkalla takaisin kohti kotia, niin ajattelin tuupata eetteriin tällaisen sekavan eri laitteiden syövereistä löytyvästä materiaalista kootun kuvakatsauksen menneisiin päiviin Helsingissä.

Keskiviiko ja torstai kierreltiin bloggaajakemujen kanssa PR-toimistojen pressipäivillä tutustumassa (ensi syksyn) uutuuksiin. Kiinnostusta itsessäni herättivät mm. KN Collectionin hatut, Longchampin leopardilaukut ja Plantagenin söpöt kaktukset. Minulla on nimittäin nyt ekaa kertaa elämässäni parveke ja haluaisin sinne jotain kasveja, mutta koska peukaloni ei lainkaan viherrä, veikkaan sitkeiden piikkikasvien olevan ainoita jotka pysyisivät hoidossani hengissä.

Einon kanssa soviteltiin aurinkolaseja. Herra suhtautui ensiksi hyvin epäilevästi noihin Policen sinisiin plekseihin, joita halusin hänen sovittavan, mutta joutui sitten myöntämään, että nehän olikin oikeastaan aika päheät. Mun mielestä olisivat just sopivan kreisit Einolle. Itselläni kuvassa silmillä muistaakseni Valentinon pokat.

Käytiin Iinan ja Nooran kanssa Kokkikartanon tilaisuudessa maistelemassa heidän burgeruutuuksiaan. Täytyy sanoa, että Maalaishapurilaisen pihvi oli vallan maistuva. Uusi vegaaninen falafelhampurilainen jäi valtettavasti vatsan täyttymisen vuoksi vielä kokeilematta, mutta aion sellaisen kyllä napata mukaani kaupasta heti, kun sellaisen bongaan.

Reissu sisälsi ihanan paljon aikaa ystävien kanssa. Iinan kanssa ehdittiin hengata kolmena päivänä putkeen ja Jonnankin kanssa ehdittiin parantaa maailmaa ruoan äärellä.

Perjantaina oli mahtavan PING Helsinki Business Festivalin vuoro. Tämä huikea vaikuttajamarkkinoinnin tapahtuma sen kuin paranee vuosi vuodelta. Päivään mahtui nspiroivia puheenvuoroja, uusia tuttavuuksia, kannustavia keskusteluja ja tietenkin kunnon bileet.

PING on siitä hieno tapahtuma, että siellä on kaikki niin samanlaisella asenteella liikkeellä, että on helppo mennä juttelemaan uusein ihmisten kanssa. Sen kuin esittäytyy ja kysyy, että kukas sä oot. Tosi toimiva eka repla on myös, "moi, mä seuraan sua, instassa/tubessa/blogissa". 

PING järjestettiin tällä kertaa Clarion hotellissa Helsingin jätkäsaaressa. Majoituin siellä kaksi yötä viihtyisässä huoneessa, jonka sänky oli taivaallinen.

Tällä kertaa muistin myös ottaa uikkarit mukaan, toisin kuin joulukuisella Clarion vierailullani, ja ehdin lauantaiaamuna testaamaan 16. kerroksen kattoterassilla sijaitsevan upean uima-altaan, josta on näkymä koko Helsingin ylle. Hieman oli vilpakka keli tuulen ja rännän seassa, mutta uima-altaan vesi tuntui sitten sitäkin lämpimämmältä.

Lauantaina muru liittyi seuraani ja suunnattiin ystäväpariskunnan kanssa illalliselle. Unioninkadulla sijaitseva italialainen ravintola Toca sai seurueeltamme ihan täydet pisteet. Kolmen ruokalajin menu maksoi vain 45 € ja oli todella herkullinen ja yllätyksellinen. Ravintolassa ei siis ole varsinaista ruokalistaa, vaan menu vaihtuu jopa päivittäin.

Me otettiin ruoan kylkeen myös niille suunnitellut juomapaketit ja oli kyllä aivan todella toimivia makupareja. Iso peukku myös paikan palvelulle! Tänne suuntaan ehdottomasti toistekin.

Sunnuntaina saatiin seuraamme lisää porilaisia ja ohjelmassa oli Ghostin keikka jäähallissa. Ennen sitä kuitenkin taas syöpöteltiin ja juopoteltiin. Tällä kertaa Sori Taproomissa, joka valikoitui paikaksemme seurueen miesten olutintoilun vuoksi. Minäkin yllätin itseni ja tilasin pikkupikkulasillisen olutta. Kyseessä oli kylläkin nii n marjamehun makuinen juoma, että ei sitä heti olueksi uskoisi.

Keikalta ei ole kuvamateriaalia, mutta kylläpä potki hienosti Papa Emeritus ja Nameless ghoulsit. Pistivät pystyy oikein kunnon kirkonmenot. Tämä oli taas niitä hetkiä, kun innostun yhtyeestä enempi vasta kuultuani livenä. Nyt menee ehdottomasti pari Ghostin albumia hankintaan.

Vappupäivää saatiin onneksi viettää viikonloppua aurinkoisemmassa säässä ja tähän keliin sopi hienosti sekä kevän eka tötteröjätski että maailmanpyöräajelu. 

Ystäväni kutsui meidät hänen ja miehensä mukaan SkyWheeliin shamppanjan makuiselle ajelulle. Juotiin siis pullo Veuve Clicquotia ja ihasteltiin maisemia. Sitten vielä Bryggeriin syömään porukalla ennen kuin me Tommin kanssa suunnattoin kotimatkalle. Aika  ihana vappu siis. Ja ihan koko reissu. 

 

 

 

Kommentit (4)

Vierailija

Herkullisen näköinen marjainen bisse, mikähän se on? Näyttää siltä että pitää maistaa :)

Veera
Liittynyt2.9.2015

Jos nyt en ihan väärin muista niin kyseessä oli Sahtipajan Rött Men Inte Sött niminen Berliner Weisse. Oli kyllä tosi hyvä!

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Vierailija

Ihana uikkari!!! Kerro siitä:mistämistämistä??? Ja kiitos ihanista kuvista ja vaateideoista.

Veera
Liittynyt2.9.2015

HM+ mallistosta. Verkkokaupasta löytyy, hinta 34,90

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!