Noniin, nyt alkaa vihdoin sokerihumala laskea ja ehkä nälkäkin sieltä saattaa jo tänään antaa itsestään kuulua. Olen siis mähkinyt itseni kipeäksi kaikilla ylijäämillä joita juhlista jäi. Koska on kuitenkin korrektia käytöstä laittaa hyvä kiertämään, niin ajattelin kirjoittaa tänne muutaman ehdottomasti testaamisen arvoisen reseptin. 

Tarjosin siis tyttäreni ensimmäisissä synttärijuhlissa perinteistä täytekakkua, mansikka-kinuski"juusto"kakkua ja persikka-juustokakkua sekä suolasina tulisia pepperonimuffineja, sipulipiirakkaa ja kinkkupiirakoita. 

Jokainen herkkuresepti on alkuperäisinä Kinuskikissan juhlakirjasta. Joitain omia sävellyksiä niihin tein, mutta kunniaa en missään tapauksessa ota; in kinuskikissa we trust! 

Täytekakku 

-Vaalea kakkupohja x3 (levynä tai vuokaan tehtynä, minkälaisen kakun sitten haluaakin kasata)

-kostukkeeksi maito-sokeriseos

-täyte kerma-, mascarpone-, daim- ja vadelmamössö (määrät oman maun mukaan)

-kuorrutukseen kermavaahto (värjättynä)

-koristekuorrutus(väriainetta hieman enemmän, jotta tulee kivaa kontrastia koristeluihin) kermasta ja itse lisäsin tähän vaahtoon myös hieman mascarponee niin se on helpompaa levittää

-pinnalle rouhittua daimia ja voi myös käyttää sivuihin peittämään mm. päin seiniä menneen kuorrutuksen jälkiä 

täytteen kanssa ei luonnollisestikaan kannata nuukailla, kunnolla vaan ja tarpeeksi stydiä, että pysyy kakku kasassa. Tää oli varsin onnistunut yksilö vaikka katastrofi olikin hyvin lähellä. 

Tuliset pepperonimuffinit

-sipulia, valkosipulia, persiljaa, chiliä

- 2 munaa, 3dl maitoa, 3tl leivinjauhetta, 5dl vehnäjauhoja, 3dl juustoraastetta, 150g pepperonia

-suolaa, oreganoa, paprikamaustetta ja reipas 0,5dl oliiviöljyä

kaikki ainekset sekaisin ja muffinivuokaan (silikoniseen!, paperiin tarttuu kuulemma kiinni) ja uuniin 20min ajaksi 200 asteeseen. Erittäin jees ja halutessaan tosi helppo muuttaa vegeversioksi ja korvata muutenkin höysteitä vaikka millä.

Sipulipiirakka

-pohja: 2dl venhäjauhoja, 1,5dl grahamjauhoja, 1dl juustoraastetta, 150g voita, 0,5dl kylmää vettä (nypi voi muiden ainesten sekaan ja lisää lopuksi vesi). Tosi helppo taikina käsitellä ja painella vuokaan.

-täyte: 500g sipulia, vajaa 1dl maitoa, 3 munaa, 200g ranskankermaa, 2,5dl juustoraastetta ja mausteiksi mustapippuri, muskottipähkinä ja timjami. Lopuksi mustapekka-valkosipulijuusto paloina päälle ja uuniin 40min ajaksi 200 asteeseen. Uunista tullessa päälle vielä muutama timjamin oksa niin se on siinä!

Jos on jonkunsortin juhlantynkää tuloillaan ja jauhopeukaloa kolottaa niin tuossa pari hyvää vinkkiä! 

 

ps. juustoraaste jota käytin suolasiin oli mustaleimaraastetta ja lisäsin hieman oltermannia aina mukaan, mutta pelkästään oltsu saattaa olla liian laimea

 

Maukkain terveisin, 

Maikku

Kommentit (0)

Seuraa 

Elämän mutkia ja äitiyden vaiheita. Tässä blogissa pohdiskellaan elämää sieltä ja täältä, tuu mukaan!

Hep! Löydät minut myös Facebookista; Tunteita ja Tuulihattuja, menkääs tykkäileen :)

contacts: maikku.y@gmail.com

Teemat

Blogiarkisto

Instagram