Neljän viikon kesälomaan on mahtunut vain pari vaivaista kunnon hellepäivää. Ensimmäisistä helteistä saimme nauttia jo ihan loman alkutaipaleella ja tänä viikonloppuna. Monet ovat valittaneet vaihtelevasta säästä ja kironneet, että ompahan lomasäät. Mua ei ole haitannut sadesäät yhtään, vaan olen ollut todella tyytyväinen siihenkin, että vaihtelevat sääolosuhteet ovat pakottaneet meidätkin ottamaan hieman iisimmin. Kesäsateissa on sitä jonkinlaista ihanaa tunnelmaa, joka tuntuu todella hyvältä. Silloin tulee puunattua nurkkia, järjesteltyä tavaroita, luettua enemmän kirjoja ja juotua kahvia aamuisin normaalia pidempään. Sen lisäksi, että koen kesäsateen tietynlaiseksi mielenterapiaksi, se tekee myös hyvää nuupahtaneille kesäkukille ja kukkamaahan istutetuille kuunliljoille.

Sade on siis kaikella tapaa todella hyväksi.

Koen jopa, että kesä on tietynlainen mielentila. Vaikka kesälomaani on mahtunut enemmän sadepäiviä helteiden sijaan, olen ollut täysin lomamoodissa. Ajatellut, kokenut ja tuntenut, että kesä on nyt. Tässä hetkessä, näissä tuoksuissa ja tässä olotilassa. Olisi kamalaa ajatella, että vain pilvinen taivas ja yli 20 asteen helteet tekevät kesän. Silloin monta hetkeä jäisi kokematta ja varmaan koko kesä ylipäätään elämättä. Kun asuu täällä kylmässä pohjolassa, on yksinkertaisesti vain osattava ottaa ilo irti aivan jokaisesta hetkestä.

Vielä huominen päivä kesälomaa jäljellä ja sen jälkeen koittaa paluu kirjaimellisesti arkeen. Uskon, että lapset ovat nauttineet elämänsä ensimmäisestä kesälomasta yhtä paljon kuin minäkin. Tähän viikonloppuun loma on oikeastaan todella kiva lopettaakin, enkä olisi voinut toivoa parempaa tai rennompaa tapaa. Koko päivä rannalla, varpaat hiekassa ja hiukset aurinkorasvasta ja merivedestä kiharalla. Simpukoita metsästäen, jäätelöä syöden ja vain ollen.

Poikakin istui pitkän aikaa rannalla pyyhkeeseen käpertyneenä, tuijotti merelle ja sanoi - " Äiti, nauti ja ota rennosti. "

Ja niin mä tein.

Ihana, ihana kesäloma. Kiitos kun olit niin hyvä.

Kommentit (0)

Seuraa 

Olen Jenna, kahden pienen lapsen äiti. Samaa aikaa myös avovaimo, sisko ja ystävä. Juoksija, bloggaaja ja lukutoukka. Koiranomistaja. Kaksikerroksisen rivitalokolmion sisustaja. Omakotitalosta haaveilija. Viherkasveihin hurahtanut joka haluaisi oman puutarhan. Taivaanrannanmaalari ja oman elämänsä supersankari, joka haluaisi tehdä vaikka ja mitä.

Ota yhteyttä:

taysinokblogi@gmail.com

 

Instagram