Kun herkkuja on tarjolla, niitä napostelee yleensä sen kummemmin asiaa ajattelematta. Tähän on helppo kompastua työpaikalla, jonne kukin vuorollaan tuo tarjolle karkkeja ja leipomuksia.

Kotona sama toimii onneksi päinvastoin! Kun herkkuja ei osta jemmaan, niitä ei tule syötyä.

Paitsi että... makeanhimon iskiessä mikä vain vähänkin imelä alkaakin yhtäkkiä kelvata. Kuiva-ainekaapista voi löytyä vaikka mitä aarteita! Jos kotona on kuivattuja hedelmiä, ne kyllä katoavat alta aikayksikön. Paremman puutteessa niitä voi ronkkia vaikka myslin seasta.

Halusin tietää, mitä muut syövät tällaisissa tilanteissa, joten tein pienen gallupin. Nämä kelpasivat:

"Kaakaojauhe sotkettuna luonnonjugurttiin ja marjoihin oli paheeni erityisesti teininä, kun asuin vielä kotona (ja kaakaojauhetta oli aina kaapissa). Äiti paheksui. Mutta edelleen tekee tätä välillä mieli! "

Kaakaojauhe, jopa sellaisenaan, sai suklaanystäviltä pari muutakin ääntä. Lisäksi maistuivat:

"Ihan paras on paahdettu vaalea leipä, jonka päälle laitan maustamatonta tuorejuustoa ja hilloa, marmeladia tai sitruunatahnaa. Myös kanelilla maustettu sokeriton granola on aika jees maustamattoman jogurtin kanssa."

"Hedelmä- tai marjamysliä suoraan paketista lusikalla."

"En yleensä syö muroja, mutta jostain syystä niitä pesiytyy kaappiin yökyläileviä lapsivieraita varten. Pahimmassa makeannälässä ihminen sitten popsii kuivia (ja oikeasti pahojakin) suklaacherioseja tai frostieseja. Yök."

"Se vanha perinteinen: sokeripala suuhun."

"Jäisiä pakastemarjoja, joiden päällä sokeria."

"Hunajaa tai siirappia lusikalla."

"Jäätelökastiketta suuhun. Tai kermavaahtoa (sellaista ällöttävää purkkivaahtoa)."

"Lakritsanjuuritee. Se on ihan parasta. Kuin karkkia joisi. Nolla kaloria."

Sokerina (heh) pohjalla:

"Strepsils-kurkkupastillit lääkekaapista."

- Marjut -

Kuva: Shutterstock

Kommentit (0)

Seuraa 

Me Naisten toimitus kokeilee, kuinka onnistuu sokeriton syyskuu, ja mitä siitä seuraa. Tule mukaan!