Tuli leivottua ensimmäistä kertaa foccaciaa. Oli kyllä todella hyvää !! Tässä vähän ohjetta. 

½pkt tuorehiivaa (25 g)

3½ dlvettä

3rkl oliiviöljyä

1½ tlsuolaa

1rkl hunajaa tai sokeria

5dl puolikarkeaa vehnäjauhoa

n.2 dl durumjauhoja

 

 

 

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon oliiviöljy, suola ja hunaja. Lisää jauhoja vähitellen vaivaten, jätä taikina löysähköksi. Anna sen kohota peitettynä puolisen tuntia. Kaada ja levitä taikina oliiviöljyllä voidellulle leivinpaperille, isoon reunalliseen uunin kestävään vuokaan tai uunipellille n. 25 x 30 cm kokoon. Peitä liinalla ja anna kohota vielä puolisen tuntia. Pane uuni kuumenemaan 250 asteeseen.

Taikinaa voit laittaa mitä vain haluat. Itse laitoin fetaa, tomaattia, punasipulia, basilikaa ja sormisuolaa. Voitelin ennen uuniin laittamista oliiviöljyllä ja jälkeen.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Asun mieheni kanssa vuonna 1929 rakennetussa paritalossa. Intohimoni on sisustus, käsityöt, leipominen ja vähän DIY juttujakin.

Instagram