Ostettiin pullo punaviiniä Nikon kanssa ja painettiin "Vahvista" -nappia supersaverin sivuilla Helsinki-Vantaa - LAX lennoille. Kuukauden odotus alkoi ja 23h tuskalennon jälkeen vihdoinkin päästiin yöllisen kaupungin valoloiston saattelemana laskeutumaan Los Angelesiin 10.heinäkuuta aamu yhdeltä. Itse jenkeissä on tullut käytyä viisi vuotta sitten Nykissä, mutta nyt olin ensikertaa matkustamassa kaverin kanssa ja ehkä unohtumattomin kesä oli edessä.

We buy a bottle of red wine with Niko and click the "confirm" button at Supersaver's online shop for the Helsinki-Vantaa to LAX flight. One month wait begins and after a horrible 23h flight we finally make it to Los Angeles, where the night's city lights welcome us over at 1AM 10th of July. The most epic summer was about to begin. I'm sorry but I'm quite lazy to translate all this into english so hope you enjoy the pictures. Besides, you already read it all from twitter and most of the babble is me describing the crazy big food portions and other differences that finnish people reading this might not know.

Lento oli todellakin yhtä tuskaa, mutta selvittiin siitä. Lennettiin ensin Lontooseen, josta New Yorkin kautta vasta Losiin. Olin niin väsynyt nykin kentällä, että pakollsien maahantulotarkastuksen yhteydessä heitin virkailijalle yläfemmat vaikka se vaan yritti näyttää, että joo nostat neljä sormea tohon ja otetaan sormenjäljet. Kreisi jetlagin poteminen odotti kun päästiin nukkumaan vasta aamu neljältä kun saavuttiin Kevinin kämpille Lake Arrowheadiin, joka on siis vuoristossa sijaitseva kaupunginosa parin tunnin ajomatkan päässä Losin keskustasta. Herättiin aamulla tietysti jo aikaisin ja heti ensimmäisenä iltana oli tiedossa juhlat. Sekä Niko, että minä tultiin molemmat elämämme humalaan lasillisista punaviiniä. Aamuntullen herään ihan jostain muualta ja joku meksikolainen laittaa mulle aamupalaa samalla kun kaksi koiraa nuolee mun kasvoja. Niko ja Kevin on täysin tiessään. Ensimmäinen vuorokausi Californiassa on takana. Alkoholi on halpaa ja ruokavalikoima marketeissa on kreisi suuri, mutta niin myös einesten ja kalorien määrät. En uskalla syödä/juoda muuta kuin smoothieita. Viiniäkin saa tölkissä pillin kera hyi. TV:ssä mainostetaan miten tuote x on todettu aiheuttavan diabetesta, joten käytä meidän lakimiehiämme niin voit haastaa kyseisen yrityksen oikeuteen helposti. Haluan perus suolakeksejä kaupasta, mutta mukana tulee väistämättä cheddar dippi. Mäkkärissä Niko tilaa juustohampurilaisaterian ja myyjä kysyy tarkentavasti "Ai se missä on kaksi juustohampurilaista?... Sori meillä on vaan se." Annoskoot on tietty kreisi suuret myös ja sain koko reissun aikana ehkä kaksi lautasellista tyhjäksi, mitä ravintoloissa tilasinkaan.

Kaikkialle on pakko liikkua autolla. Julkinen liikenne on kuulemma köyhille. Lake Arrowheadissa tosin ei ole edes taksipalveluita koska se nyt oli oma spessumpi asuinalueensa, jossa kaikilla oli autot ja veneet. Rannoille tarvi membercardin jos halus ineen ja aika pian oltiinkin jo ensimmäistä kertaa ajamassa porukalla siinä itse järvi nuolipäässä paatilla ja uimassa aallokossa. Pilven polttokin on suhteellisen laillista Kaliforniassa niin en tiedä tapasinko ketään kellä ei olisi ollut tarjota piipusta hönkäisyjä halpojen pullo-margaritojen rinnalle. Ekat pari päivää siis meni Lake Arrowheadissa kuljeskellessa ja päivää ilman juhlia ei oikein ollut. Rannalta suoraan baariin sai myös itseni vähentämään meikin määrää ja tuntui, että lomafiilis, että hyvä sää sai oman ihonkin nauttimaan niin paljon, ettei tarvinnut meikkivoidettakaan loppujen lopuksi enää laitella.
Eka virallinen viikonloppu mentiin viettämään Los Angelesin ytimeen, jossa aloitettiin BBQ -bileillä Korea Townissa Solair pilvenpiirtäjän katolla uima-altaalla. Nähtiin auringonlasku ja Hollywood kyltti katolta. Laulettiin karaokea ja lähdettiin illan hämärtyessä ajamaan Hollywoodiin, josta napattiin hotelli ja tämän jälkeen taksi pitkin Sunset Boulevardia kohti gayklubi the Abbysia. En ehkä koskaan oo nähnyt niin ihanan kreisibailaus gay meininkiä. Aivan ihana klubi. Googlen mukaan yks Hollywoodin parhaista. Niko tippas tarjoilijoita kunnolla ja sitä mukaa drinkeissäkin oli vaan mehua väriä tuomaan kun tarjoilijoiden kiitollisuudesta viinapitoisuus nousi. Heitän lasini ikkunasta ulos (why??) ja portsari tulee hakemaan mua, että nyt lähdetään putkaan nukkumaan. Olen jo niin humalassa siinä vaiheessa, että enpä tapahtunutta muista, mutta Kevin puhui mut tilanteesta ulos. Yö kuulemma päättyy siihen kun Niko ostaa 40 dollarilla ruokapöydän kokoisen pizzan iltapalaksi.

Seuraavana aamuna Kevinin pitää lähteä tekemään jotain työjuttuja, joten Kevin droppaa darraiset Nikon ja Marinkan Hollywood läpiajelun jälkeen Beverly Hillssiin. Fiilstellään mestoja ja kävellään ympäriinsä ja yritetään löytää ravintola, jossa voidaan kohtuuhinnalla syödä jotain. Vastaan kävelee kirsitettyjä kasvoja ja leikellyn elämää edustavia neitoja Loubotineissaan ah. Krapulan makuisia pikaruokaloita ei yksinkertaisesti ole, joten päädytään italilaiseen salaattiravintolaan. Jenkkisalaatissa tosin on kyllä varmaan rasvaa ihan yhtäpaljon kuin Big Macissäkin, että eiköhän ajanut ihan saman asian. Röökin polttaminen on myös sen verran paheksuttavaa, että Nikon sytyttäessä tupakan ihmiset avoimesti pahastuvat.

Siirrytään illaksi Westwoodiin, jossa Kevin esittelee meille UCLAn kampus aluetta. Itse henk.koht pidin Westwoodista arkkitehtuurin ja fiiliksen puolesta alueena kaikista eniten Losissa. Nään ekat pesukarhut ja kojootit sekä pääsen ekaa kertaa shoppaamaan halvalla Revlonin meikkejä viikonloppureissun päätteeksi. Maanantai iltana ajetaan jo bäkkiin vuorelle nukkumaan. Maanantai-tiistai välinen yö oli ensimmäinen yö kun juhlia ei ollut ja tilaa unien näkemiselle ja levolle sai vihdoinkin. Tiistai yön vaihtuessa keskiviikon puolelle Nikon ja mun kaikille yhteisille lomasuunnitelmille täytyykin sanoa hyvästit sillä arvaamaton viskin lipitys monopolin peluu iltama Kevinin, Martyn ja Nikon kanssa vaihtuikin klo 2 yöllä ihan joksikin muuksi, mikä muutti seuraavan kahden viikon kulun aivan täysin. Tästä lisää part kakkosessa!

Kommentit (4)

ihan huippua lukee tämä, niin tarkasti kerrot :) kiitti! oon ollu jenkki-fani tosi nuoresta ja halunnu sinne kaaauan.. toistaiseksi ei ole toteutunut, mutta kiva et pääsee mielikuvamatkailmaan.

Oi niin mukava kuulla, että merkintää oli kiva lukea!! Toivottavasti pääset itsekin pian joskus käymään reissussa meren tuolla puolen :)

Seuraa 

Marinka Essel
Harrastan joogaa päivittäin ja tubetan, minkä vuoksi en enää vain vloggaa vaan olen myös Suomen ensimmäinen v-joogaaja ja pyrin inspiroimaan muitakin rakentamaan parempia vatsalihaksia ja mielenrauhaa yhtäaikaisesti. #ABSandPeace

Muita hallitsevia aiheita liikunnan ohella niin blogissani, että arjessani ovat ihonhoito, muoti ja matkustaminen.

 

OTA YHTEYTTÄ
info@marinkaessel.com

 

Seuraa myös muualla SoMessa!

 

Teemat

Blogiarkisto

2015
Kesäkuu
2014
Toukokuu