Lensin tosiaan Brysseliin about viikko sitten. En ole aikaisemmin matkustanut Euroopassa, mutta nyt tuumasin, että pitäisiköhän uuteen kotiini ostaa sänky niin ei tarvitsisi vanhalla ikean patjalla enää uinua öitänsä, vai lentäisinkö samalla hintaa Brysseliin. Sänky sai siis odottaa seuraavaa palkkapäivää. Maria asuu nykyisin Brysselissä ja puhetta visiitistä oli ollut jo pidemmän aikaa, joten vihdoikin sain aikaiseksi mennä. Shoppailun ja juhlimisen täytteinen loma oli. Yritin ottaa parhaani mukaan kuvia kaupungista, joka oli aivan ihastuttava arkkitehtuurinsa puolesta. Vaikka jälleen kerran sitä huomaa miten kameran linssin läpi ei silti pysty välittämään muille sitä kaikkea mitä itse koki. Aika ruokapainotteista tämä blogin puolelle valitsemani kuvasaldo, mutta oi että kun olisi raaskinut enemmän maistella belgialaisia suklaa installaatioita. Suklaamuseossakin piti käydä, mutta mentiin visiitille liian lähellä sulkemisaikaa, että ei enää ollut järkeä maksaa sisäänpääsyä kun ei olisi ehtinyt nähdä tarpeeksi. Alimmassa kuvassa on jonkin karkkikaupan seinä, jossa on eri karkkien sisältöjen yksityiskohdat. Kyseisessä liikkeessä (jonka nimeä en tiedä) ilmeisesti kehiteltiin joka päivä puoli neljältä uusi karkki, jonka suunnittelua ja toteutusta ihmiset saivat vapaasti seurata. Vierailin myös Amsterdamissa ja Antwerpenissä ja näistä kaupungeista vielä ensikerralla oma postauksensa.

Tiivistettynä koko reissu.

Päivä 1 = 11.00 tapaan lentokentällä Marian, jonka jälkeen kierrellään Brysseliä perus turistihengessä iltaan asti. Mennään yksille Marian kavereiden kanssa ja palataan kotiin kello yks yöllä.

Päivä 2 = Herätään ehkä 2-3h yöunien jälkeen ja kävellään aamun ensimmäiseen metroon kello viideksi ja mennään bussiasemalle, josta lähti bussi Amsterdamiin. 12:00 saavutaan keskelle peltoa, jossa on yksinäiset ratikkakiskot ja kyltti "Centre" eri kielillä. Päästään Amsterdamin keskustaan ja tavataan Marian tutut Geneve ja Lindsey, joiden kanssa shoppaillaan koko päivä. Takaisin kohti Brysseliä ilta kymmenen bussilla.

Päivä 3 = Sateinen sunnuntai, jolloin datasin koko päivän ipadin äärellä kunnes myöhään illasta mentiin johokin puistoon kävelemään, joka sekin oli jonkinlainen nähtävyys.

Päivä 4 = Marialla oli koulua, joten heti kun heräsi lähdin junalla Antwerpeniin (Brysselin toisiksi suurin kaupunki, 40min junamatkan päässä) ja kiertelin siellä sun täällä. Illasta palasin Brysseliin ja siitä yöksi juhlimaan.

Päivä 5 = Liikuskelin yksin Brysselin keskustassa ja ostin vaatimattomat tuliaiset viimeisillä rahoillani. Treffasin Marian ja sen pari kaveria vielä keskustassa ennen kuin iltakuuden aikaan suuntasin jo kentälle. Päivä 6 = Saavun Suomeen yöllä kahdelta.

Kommentit (4)

Tietsä, mä viikon kestin lueskella sun twitter/instagram merkintöjä tost reissusta ja sit mun oli pakko varaa itelle matkat sinne! :'D Mäkää en oo viel kertaakaa käynyy moikkaamas Mariaa sen jälkee ku se muutti Brysselii. Mut nyt pääsen!
Sun reissu kuulostaa olleen tosi kiva :)

Jos jotain tiesin Brysselist etukäteen niin ton karkkikaupan kun niin moni on ottanu sen edessä kuvii.. mut joo aika kreisi :---D

Seuraa 

Marinka Essel
Harrastan joogaa päivittäin ja tubetan, minkä vuoksi en enää vain vloggaa vaan olen myös Suomen ensimmäinen v-joogaaja ja pyrin inspiroimaan muitakin rakentamaan parempia vatsalihaksia ja mielenrauhaa yhtäaikaisesti. #ABSandPeace

Muita hallitsevia aiheita liikunnan ohella niin blogissani, että arjessani ovat ihonhoito, muoti ja matkustaminen.

 

OTA YHTEYTTÄ
info@marinkaessel.com

 

Seuraa myös muualla SoMessa!

 

Teemat

Blogiarkisto

2015
Kesäkuu
2014
Toukokuu