Alettuani jakamaan instan puolella enemmän kuviani, joissa joogaan niin askiin alkoi ilmestyä kysymyksiä joogasta ja miten aloittaa se ym. Ajattelinkin siis jakaa omia kokemuksiani, aatoksiani ja pari vinkkiä.

When I begun to share my yoga pictures through instagram I started to receive whole lot of questions related to yoga through my ask.fm. So I decided to make an entry about my beloved hobby.

Miten aloitin? / How did I start?
Harrastin joogaa pienimuotoisesti baletin ohessa ollessani 13-15 -vuotias pari kolme kertaa kuukaudessa. Tämän vuoden tammikuussa päätin, että haluan kokeilla taas joogan aloittamista ja pääsinkin rutiiniin pian mukaan ja aloin harjoittaa sitä päivittäin, huomattuani että tuloksia alkoi tulla.

I practiced yoga when I was 13-15 year old like 2-3 times a month. This january I decided that I wanted to try starting an actual routine and I was able to maintain the consistent daily practice.

Kuinka paljon joogaan päivässä? / How much i do yoga during the day?
Joogaan aina noin 4-20min kiireisinä päivinä ja silloin kun on enemmän aikaa niin aina 30-60min. Jokatapauksessa jokapäivä tulee tehtyä. Mutta pari kertaa viikossakin on ihan sopiva määrä itse vain tykkään tehdä jokapäivä.


I do yoga about 4 to 20 minutes a day when I have busy days but if I have more time or attend a class I do 30-60min. Regardless, I practice daily. Couple times a week is fine as well but I just really enjoy doing it often.

Miksi jooga? / Why yoga?
Itselle jooga on rauhoittavaa ja mukavan haastavaa tarpeen vaatiessa. Siinä on todella monta ulottuvuutta ja vaihtoehtoa mitä milloinkin tekee mieli tehdä. Itse esimerkiksi olen nyt eniten kiinnostunut astangasta eli voima joogasta sillä tahdon kehittää lihasvoimaani. Mutta ennen kaikkea jooga nyt vain yksinkertaisesti lepyttää sielun ja mielen ja kehon. Sitä täytyy kokeilla, että sen tajuaa.

To me yoga is very relaxing and challenges me. It has all these different levels and options from which to choose what to do depending how you are feeling at the moment. For example I am currently interested in ashtanga which requires more core work. But all in all yoga just does calm your mind and soul and body. You have to try it to get it.

Mitä teen nyt? / What am I doing currently?
Olen alkanut opetella meditointia ja käyn kerran viikossa vinyasa-yin jooga tunnilla sekä aloitin nyt astanga joogan alkeet, jossa myös käyn kerran viikossa. Tälle viikolle ehdin varata kokeiluun myös yhden hot jooga tunnin, mutta tästä en usko tulevan rutiinia.


I have started to practice meditation and I take vinyasa-yin class once a week and I also just started the beginner classes for ashtanga for once a week. This week I am also going for a hot yoga class but that's just for fun, I don't think I am actually going to stick to that.

Kuka voi joogata? / Who can do yoga?
Laitoin tämän kysymyksen tähän mukaan ihan vain koska se usein kysyitin kysymys on, että "voinko joogaa vaikka oon sata kilonen ja en oo notkee ja en haluis olla vege" En mäkään ole vege tai aio olla ja en todellakaan aloittaessani ollut yhtä hyvä. Toisinsanoen, JOO kyllä voit joogaa oli mikä oli. Parempi fiilis siitä kuitenkin vaan tulee.


I just wanted to include this here since it is the most asked question ever like "can i do yoga even if i am like 100 kilos and not flexible and i don't really vare becoming a vegetarian" I am no vegetarian either even want to be and I definitely had to come a long way to be at this point in my practice. I was not easily flexible either and have never had that much strength, until now. In other words, YES you can do it! And you should!

Miten aloittaa joogaaminen? / How to start yoga?
Itse suosittelen käymään youtubea läpi. Esimerkiksi 30 Day Yoga Challenge on aloittelijalle sopiva kokeilu. Toinen hyvä on myös YogaJournalin 21 Day Challenge, jossa voit valita aloittelijan tai keskivaiken tason. Itse kävin keskivaikean tason videot läpi heti kun olin käynyt tuon 30 day challengen läpi ja vaikutti vain hieman haastavalta. Kun vaikka juuri sen pari kuukautta on tutustunut joogaan netissä esimerkiksi näiden videoiden kautta niin ei luulisi enää jännittävän etteikö voisi mennä jooga tunnille ihan omalla paikkakunnalla. Sen kotona joogaus vaiheen aikana on turha miettiä liikaa asentojen oikeellisuutta tai muutenkaan siitä stressata, ne tulevat kyllä vastaan ohjatulla tunnilla, josta saa aivan eri tavalla irti jos on jo hieman pohjaa omasta takaa.


I recommend taking a look at youtube. The 30 Day Yoga Challenge is beginner friendly and has a lot of variety. Another good challenge is the 21day challenge at YogaJournal in which you can choose beginner level or intermediate. What I did was to go through the intermediate videos after completing the 30day challenge. So when you have been getting to know yoga at home for like couple of months you should attend a real class. At that point I am sure that you won't be as nervous as if you would be with no knowledge at all. If you already have some insight on yoga before attending your first class you will learn in a whole different way from the beginning.

Tuliko minusta hippi ja onko sieluni nyt puhdistunut ja nirvana odottaa? / Did I become a hippie and is my soul purified and ready for nirvana?
Ei.

No.

Itselleni hankalinta oli tajuta, että heti kättelyssä ei voi olla hyvä ja aikaa tulee kulumaan paljon sen oman työn tulosten saavuttamiseen. Mutta että ennenkaikkea se matka on oikeasti kaikista jännittävin. Osaan taipua eteenpäin tuosta noin vain ja koskettaa lattiaa ja sitä ei ajattele sen suuremmin, koska se on jo niin tuttua. Näin alkaa käydä myös niille alussa vaikeille asanoille. Siitä matkasta oppii jossain vaiheessa nauttimaan ja virheitä tulee tapahtumaan. Kuten parin viikon takainen videoni alla osoittaa... Hyvät aurinkolasitkin hajos yh.
The hardest for me was to realise how much your journey before destination actually means and how to enjoy it. I wanted to be the best right away but yoga actually is a really slow process but one of a kind in which you will start to appreciate the journey more than the destination. Errors and mistakes will happen but those are when you know you are going towards the right direction. You might have failed but that means you tried and now you can only keep on moving forward. Setting myself as an example in the video below.... Even broke my sunglasses lol.

Kommentit (2)

Itseäkin innostaisi kokeilla. Pudotin aikoinaan painoa pilateksen avulla, se on vähän "liikkuvaisempaa" mutta siinä myös paljon liikkeitä joissa ollaan kokonaan tai melkein paikoillaan, ja ne liikkeet ovat omasta mielestä kaikkein rankimpia... Silloin alussa olin aivan loppu enkä pysynyt niissä asennoissa ollenkaan, mutta jo viikon muutaman kerran jälkeen huomasin että aina vaan jaksoi paremmin ja paremmin. Varmasti ihan sama juttu joogassa. Voisin kokeilla. Itse olen jo vahvempi pilateksen ansiosta mutta sairaan jäykkä. En saa edes jalkaa suoraksi jos sen nostan istuessani. :D

Ps. toivottavasti ei sattunut! Aurinkolasiparat

Seuraa 

Marinka Essel
Harrastan joogaa päivittäin ja tubetan, minkä vuoksi en enää vain vloggaa vaan olen myös Suomen ensimmäinen v-joogaaja ja pyrin inspiroimaan muitakin rakentamaan parempia vatsalihaksia ja mielenrauhaa yhtäaikaisesti. #ABSandPeace

Muita hallitsevia aiheita liikunnan ohella niin blogissani, että arjessani ovat ihonhoito, muoti ja matkustaminen.

 

OTA YHTEYTTÄ
info@marinkaessel.com

 

Seuraa myös muualla SoMessa!

 

Teemat

Blogiarkisto

2015
Kesäkuu
2014
Toukokuu