Jaahas, jaahas. Malli, feministi ja slutwalkin eli suomennettuna lutkakävelyn perustaja Amber Rose on jakanut somessa itsestään ylläolevan (rajaamani) kuvan, jossa hän on ilman alushousuja. Kuvassa, jonka Instagram sensuroi mutta Twitter ei, näkyy selvät häpykarvat. Koko kuvan voi katsoa Amberin Twitter-tililtä.

Hätkähdinkö noista häpykarvoista? En tippaakaan. Sen sijaan hätkähdin varoituksia, joita ulkomainen viihdemedia on kirjoittanut kuvan yhteyteen. Muun muassa tämän varoitustekstin mukaan kuva on extremely NSFV (not safe for viewing) eli löyhästi suomennettuna ”äärimmäisen sopimatonta kuvasisältöä”. Lukuisissa muissa medioissa sitä on kuvailtu shokeeraavaksi ja jopa rivoksi.

Okei, kyseessä on alastonkuva. Mutta silti. Miten ihmeessä yksi puska saa meidät niin tolaltaan?

Myös Twitterissä Amberin kuva tuomitaan. Häntä haukutaan vaikka millaisilla ikävillä sanoilla. Mukaan on myös vedetty keskustelu siitä, onko alapään esittely feminismiä vai ei.

Ymmärrän kyllä, että kyseessä on huomiokikka: Amber haluaa maksimoida lutkakävelynsä näkyvyyden ja tietää, että paljaalla pinnalla saa huomiota. Mutta oikeastaan se sopii hänen promoamaansa aiheeseen erinomaisesti.

Amberin lutkakävelyn idea on, että nainen saa pukeutua vaikka miten paljastavasti, eikä se tarkoita, että ”hän pyytää sitä”. Siis huorittelua, luvatonta koskettelua tai jopa raiskausta. Hän haluaa sanoa minä valitsen mitä puen päälleni, minä määrään itse mitä vartalollani teen.

Se, että aikuinen nainen julkaisee vapaaehtoisesti kuvan omasta vaginastaan, ei ole sopimatonta. Sopimatonta olisi se, jos kuva olisi esimerkiksi varastettu hänen kotitietokoneeltaan ja sitä olisi levitetty vastoin hänen tahtoaan.

Jokaisella on oikeus päättää omasta vartalostaan. Miksi siis nainen, joka ottaa oman kroppansa haltuun ja käyttää sitä oman asiansa edistämiseen, halutaan lynkata?

Kommentit (4)

Vierailija

En tiedä miksi, mutta mielessäni alkoi soida sillanpään marssilaulu hieman muunneltuna kun katsoin kuvaa ja aloin hihitellä itsekseni

Seuraa 

Olen Rosanna Marila, 34-vuotias pinkki muija ja kahden pienen lapsen äiti. Työskentelen Me Naisten toimittajana, mutta mielipiteet ovat omiani.

Blogini idea on muistuttaa, että sähän oot hyvä just noin.

Ota yhteyttä: naiseudesta(at)gmail.com

Blogiarkisto

2016

Kategoriat