Jos suolaisia makuja rakastava joskus himoitsee pullaa, tämä resepti on oiva valinta. Lämpimän ja pehmeän leivän välistä paljastuu venyvää juustoa ja maukkaita yrttejä. Mikään kevyt herkku tämä ei ole, ennemminkin kunnon lohturuokaa. Leivän pinta näet viimeistellään voilla, ja toki jokaisen palan päälle kuuluu sipaista vielä oma nokareensa.

Yrtti-juustoboston

taikina

2 ½ dl vettä

1 tl suolaa

2 rkl öljyä

1 tl juoksevaa hunajaa

25 g tuoretta hiivaa

noin 6 dl jauhoja esim. Sunnuntai Rouheinen Sämpyläjauho

 

täyte

200 g maustamatonta tuorejuustoa

100 g mozzarellajuustoraastetta

1 dl tuoreita yrttejä silputtuna esim. basilika ja lehtipersilja

sormisuolaa

mustapippuria myllystä

+ voita vuoan ja leivän voiteluun sekä tarjoiluun

 

Valmista taikina. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja hunaja.

Vaivaa taikinaan jauhoja, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta, mutta on edelleen pehmeää.

Kohota taikinaa 30 minuuttia liinan alla.

Voitele kakkuvuoka (22 cm).

Kauli kohonnut taikina jauhotetulla alustalla suorakaiteen muotoiseksi, ohueksi levyksi. Voitele levy tuorejuustolla. Ripottele pinnalle juustoraaste, sormisuolaa, mustapippuria ja yrttejä.

Kääri levy rullaksi. Nipistä taikina kiinni liitoskohdasta. Leikkaa rullasta noin neljän sentin paloja. Aseta leipäpalat vuokaan leikkuupinta ylöspäin. Yhteen vuokaan menee 8-10 palaa. Mikäli paloja jää yli, ne voi paistaa yksittäin muffinivuoissa.

Kohota leipää liinan alla 15–20 minuuttia, jonka jälkeen paista 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes leivän pinta on saanut kauniin ruskean värin.

Nostele muutama nokare voita lämpimän leivän pintaan ja anna leivän vetäytyä vuoassaan puolisen tuntia.

Tarjoa suolaisen bostonin kanssa oikeaa voita.

 

Vinkki!

Voit varioida täytettä mielesi mukaan. Valmista vaikkapa kreikkalainen versio täyttämällä leipä fetalla, valkosipulilla, oliiveilla ja timjamilla.

 

Maukasta kesää,

 

 

 

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Kahden naiskokin blogissa tutkitaan ja tulkitaan ruokaan liittyviä trendejä ja ilmiöitä. Kirjoittajat ovat uteliaita ruokafriikkejä, jotka ovat kotonaan niin kaupungin vilskeessä kuin mökkilaiturillakin.

Blogissa inspiroidutaan sesongin mauista ja ruoka otetaan tosissaan, mutta ei missään nimessä vakavasti! 

TIINA on useita vuosia monenlaisia liemiä hämmennellyt kokki, joka sotkee kauhansa mielellään joka ikiseen soppaan ja kaataa lasinsa (täyteen) makuun sopivaa ruokajuomaa.

RIIKKA on ruokaa rakastava maailmanmatkaaja, joka puhkuu intoa maistaa uusia makuja ja olla siellä, missä tapahtuu. Instagram: @hannariikkaannika

 Seuraa blogiamme >

Teemat

Blogiarkisto