Välillä saattaa mennä pitkiä aikoja, ettei sitä mieti tai sen olemassaoloa edes muista. Mutta viimeistään silloin, kun vihreys on väistynyt ja take away -kahvi jäähtyy parissa minuutissa, iskee kaipaus. 

Lasagne – kavereiden kesken lasse, tuo ihanan lohdullinen ja turvallinen vanha tuttu. Miten olin voinut sen unohtaa? Voi onni ja autuus, mikä jälleennäkemisen riemu! Voisi lämpimän ystävän syliin sukeltaa ja unohtua tyytyväisenä maha pullollaan. Mutta vaikka kuinka ihanaa ja turvallista olisi, joskus vanhat suhteetkin kaipaavat piristystä. Sen vuoksi puen lassen tänä syksynä oranssiin.  

 

Kurpitsa-vuohenjuustolasagne 

n. 1 kg myski- eli butternut-kurpitsaa

2 tl oliiviöljyä

suolaa

chilijauhetta

200 g lehtikaalia (tai tuoretta pinaattia)

1 sipuli

oliiviöljyä

1 prk (150–200 g) ranskankermaa

200 g vuohenjuustoa

mustapippuria myllystä

8-10 täysjyvälasagnelevyä

1 pkt (200 g) mozzarellaa

1 dl (saksan)pähkinöitä

 

Halkaise kurpitsa pituussuunnassa. Koverra siemenet kurpitsasta lusikalla. Irrota siemenet rihmoista, huuhtele siivilässä ja painele kuivaksi talouspyyhkeellä. Lisää oliiviöljy, ripaus suolaa ja chilijauhetta. Levitä siemenet leivinpaperilla päällystetylle pellille. Paahda 200-asteisessa uunissa kevyesti, noin 5 minuuttia.

Kuori puolitettu kurpitsa ja leikkaa paloiksi. Keitä kurpitsapalat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Valuta ja soseuta sauvasekoittimella tai blenderissä. Mausta suolalla.

Huuhtele ja kuivaa lehtikaali. Leikkaa kovat lehtiruodit pois ja pilko kevyesti. Kuori ja kuutioi sipuli. Kuullota sipulia pannulla oliiviöljyssä ja lisää silputtu lehtikaalikaali. Kuullota vielä hetki.

Sekoita ranskankerma ja ½ pakettia vuohenjuustoa sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Mausta mustapippurilla.

Viipaloi mozzarella ja loput vuohenjuustosta. Kokoa lasagne laittamalla lasagnelevyjä, kurpitsasosetta, lehtikaalia ja vuohenjuustoseosta kerroksittain vuokaan. Laita pinnalle mozzarella- ja vuohenjuustoviipaleet, pähkinät ja kurpitsansiemenet.

Paista lasagne 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Peitä foliolla, jos pinta uhkaa tummua liikaa.

 

 

Maukasta syksyä,

 

 

 

Kommentit (1)

Seuraa 

Kahden naiskokin blogissa tutkitaan ja tulkitaan ruokaan liittyviä trendejä ja ilmiöitä. Kirjoittajat ovat uteliaita ruokafriikkejä, jotka ovat kotonaan niin kaupungin vilskeessä kuin mökkilaiturillakin.

Blogissa inspiroidutaan sesongin mauista ja ruoka otetaan tosissaan, mutta ei missään nimessä vakavasti! 

TIINA on useita vuosia monenlaisia liemiä hämmennellyt kokki, joka sotkee kauhansa mielellään joka ikiseen soppaan ja kaataa lasinsa (täyteen) makuun sopivaa ruokajuomaa.

RIIKKA on ruokaa rakastava maailmanmatkaaja, joka puhkuu intoa maistaa uusia makuja ja olla siellä, missä tapahtuu. Instagram: @hannariikkaannika

 Seuraa blogiamme >

Teemat

Blogiarkisto