Kurpitsalatte on tuttu ainakin jenkkilässä käyneille. Kahviin sekoitetaan mausteita, lämmintä maitoa ja kurpitsasosetta.

Pyhäinpäivä tulee aina yllättäen keskelle kiireistä syksyä eikä vaadi muita toimenpiteitä kuin hiljentymisen. Jos kynttilät ovat vielä kesäteloilla, pyhäinpäivänä ne voi viimeistään ottaa esiin. Kotihiiri aloittaa jo aamun hitaasti viltin sisällä kahvikupin kanssa. Vaikka suomalaiseen pyhäinpäivään eivät karnevaalit eivätkä hupsut asut kuulukaan, voi sentään aamukahvin joukkoon lisätä lämpimiä mausteita ja kurpitsasosetta.

Kurpitsalatte

neljälle

1/4 myski- eli butter nut -kurpitsaa

6 dl maitoa

1 tl kanelia

½ tl kardemumma

1 rkl (muscavado)sokeria

4 shottia espressoa tai vahvaa kahvia

Aloita kuorimalla kurpitsa ja pilkkomalla se kuutioiksi. Kuumenna uuni 200 asteiseksi ja paahda kuutiot pehmeiksi.

Lämmitä maito kattilassa ja lisää mausteet sekä sokeri. Anna kiehua 5 minuuttia. Varo polttamasta pohjaan!

Valmista kahvi.

Nosta kattila hellalta ja lisää kattilaan kurpitsat ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.

Kaada kuppien pohjalle kahvi ja päälle maustettu maito. Koristele kanelilla.

Rauhaisaa pyhäinpäivää kaikille,

R+T

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Kahden naiskokin blogissa tutkitaan ja tulkitaan ruokaan liittyviä trendejä ja ilmiöitä. Kirjoittajat ovat uteliaita ruokafriikkejä, jotka ovat kotonaan niin kaupungin vilskeessä kuin mökkilaiturillakin.

Blogissa inspiroidutaan sesongin mauista ja ruoka otetaan tosissaan, mutta ei missään nimessä vakavasti! 

TIINA on useita vuosia monenlaisia liemiä hämmennellyt kokki, joka sotkee kauhansa mielellään joka ikiseen soppaan ja kaataa lasinsa (täyteen) makuun sopivaa ruokajuomaa.

RIIKKA on ruokaa rakastava maailmanmatkaaja, joka puhkuu intoa maistaa uusia makuja ja olla siellä, missä tapahtuu. Instagram: @hannariikkaannika

 Seuraa blogiamme >

Teemat

Blogiarkisto