Näin joulun lähestyessä moni keskittyy riisipuuron haudutteluun, mutta koska minä syön sitä niin jouluna kuin juhannuksena (okei, hyvin harvoin juhannuksena, mutta muutoin läpi vuoden), ajattelin jakaa teille lempikaurapuuroreseptini. 

Kyseessä on Kaurapuuro isolla K:lla, sillä kaurahiutaleiden lisäksi puuro sisältää kauramaitoa. Makean ja uuniomenaisen maun puuro saa hunajapaahdetuista omenoista, kanelista ja kardemummasta. Pehmeän rakenteen puolestaan hitaasta haudutuksesta.

Tämä puuro kannattakin valmistaa aamuna, jolloin voi rauhassa hidastella. Kun ei ole kiire minnekään, voi puuron hauduttamisen ajan hörppiä rauhassa aamukahvia ja lukea. Tai ihan vaan laiskotella.

 

Uuniomenapuuro 

3-4 omenaa 

½ tl kardemummaa 

1 tl kanelia 

2-3 rkl juoksevaa hunajaa 

ripaus suolaa 

1 l kauramaitoa 

4 dl täysjyväkaurahiutaleita 

 

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Kuori ja lohko omenat. Laita omenat uuninvuokaan ja ripota päälle mausteet sekä hunaja. Paahda omenoita uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.  

Nosta paahdetut omenat uunista ja laske uunin lämpötila 120 asteeseen. Lisää kaurahiutaleet ja kauramaito. Sekoita huolellisesti ja nosta uuniin hautumaan 45-60 minuutiksi. Sekoita puuroa kerran haudutuksen aikana. Tarkista puuron paksuus ja ohenna tarvittaessa vedellä.

Viimeistele puuro ripottelemalle pinnalle rapeita pähkinöitä tai esimerkiksi hunajapaahdettuja manteleita. 

Huom! Tällä ohjeella valmistetusta puurosta tulee hieman venyvää. Saattaa kuulostaa erikoiselta, mutta tässä tapauksessa venyminen on positiivista. Jos kuitenkin pidät perinteisen puuron rakenteesta, keitä puuro normaalisti kauramaitoon ja sekoita joukkoon uunissa paahdetut omenat.

Hunajamantelit 

80-100 g kuorimattomia manteleita 

2-3 rkl juoksevaa hunajaa 

ripaus sormisuolaa 

 

Paahda manteleita kuivalla pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä. Lisää joukkoon hunaja ja jatka paahtamista sekoitellen, kunnes hunaja on kiehunut kokoon ja paahtunut ruskeaksi. Varo polttamasta! 

Kaada mantelit leivinpaperin päälle jäähtymään ja ripauta pinnalle sormisuolaa. Irrottele jäähtyneet mantelit toisistaan ja pilko terävällä veitsellä karkeaksi rouheeksi.

Huom! Mantelit sopivat myös naposteltavaksi sellaisenaan tai glögin kanssa.  

 

Leppoisia puurohetkiä!

 

 

Kommentit (1)

Seuraa 

Kahden naiskokin blogissa tutkitaan ja tulkitaan ruokaan liittyviä trendejä ja ilmiöitä. Kirjoittajat ovat uteliaita ruokafriikkejä, jotka ovat kotonaan niin kaupungin vilskeessä kuin mökkilaiturillakin.

Blogissa inspiroidutaan sesongin mauista ja ruoka otetaan tosissaan, mutta ei missään nimessä vakavasti! 

TIINA on useita vuosia monenlaisia liemiä hämmennellyt kokki, joka sotkee kauhansa mielellään joka ikiseen soppaan ja kaataa lasinsa (täyteen) makuun sopivaa ruokajuomaa.

RIIKKA on ruokaa rakastava maailmanmatkaaja, joka puhkuu intoa maistaa uusia makuja ja olla siellä, missä tapahtuu. Instagram: @hannariikkaannika

 Seuraa blogiamme >

Teemat

Blogiarkisto