On se jännä juttu. Kun aurinko lämmittää ulkoisesti, kaipaa viilennystä sisäisesti. Sama käy toisinpäin; sateisena ja viileänä päivänä etsii lämpöä ruoasta. Nyt kuitenkin nautitaan näistä aurinkoisista päivistä ja viilennellään nauttimalla ananas-kookosjäätä. Aurinko ja helle, teitä on odotettu!

Ananas-kookosjää

½ tuore ananas

1 prk (400 ml) kookosmaitoa

(4 cl  Triple seciä tai Cointreauta)

2 rkl sokeria

1/2 sitruunanmehu

 

Kuori ananas ja poista kova keskiosa. Paloittele ananas muutaman sentin paloiksi.

Soseuta ananaspalat ja kookosmaito blenderissä. Mausta sokerilla, liköörillä ja sitruunanmehulla.

Kaada massa laakeaan astiaan ja pakasta. Sekoita massaa puolentunnin-tunnin välein haarukalla, kunnes massa on jäätynyt. Tähän kuluu muutama tunti, riippuen vuoan koosta.

Raaputa kookosjäätä haarukalla ja annostele tarjoilumaljoihin. Tarjoa ananas-kookosjää minttusokerin kera.

 

Minttusokeri

2 dl tuoreita mintunlehtiä

2 dl sokeria

 

Pyöräytä mintunlehdet blenderissä. Lisää sokeri ja pyöritä kunnes väri on kauttaaltaan vihreä.

Laita minttusokeri laakeaan astiaan ja anna kuivua huoneenlämmössä. Sekoita välillä. Sokerin kuivumiseen kuluu 1-2 päivää, mutta minttusokeria voi tarjota myös tuoreeltaan.

 

Vinkki! Mausta minttusokerilla myös vihreä tee ja kesän mansikkajälkkärit.

 

Maukkaita hellepäiviä,

 

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Kahden naiskokin blogissa tutkitaan ja tulkitaan ruokaan liittyviä trendejä ja ilmiöitä. Kirjoittajat ovat uteliaita ruokafriikkejä, jotka ovat kotonaan niin kaupungin vilskeessä kuin mökkilaiturillakin.

Blogissa inspiroidutaan sesongin mauista ja ruoka otetaan tosissaan, mutta ei missään nimessä vakavasti! 

TIINA on useita vuosia monenlaisia liemiä hämmennellyt kokki, joka sotkee kauhansa mielellään joka ikiseen soppaan ja kaataa lasinsa (täyteen) makuun sopivaa ruokajuomaa.

RIIKKA on ruokaa rakastava maailmanmatkaaja, joka puhkuu intoa maistaa uusia makuja ja olla siellä, missä tapahtuu. Instagram: @hannariikkaannika

 Seuraa blogiamme >

Teemat

Blogiarkisto