Päätin tehdä pannareita, mutta vehnäjauhojen puuttuessa päädyin kokeilemaan valmistusta kokonaan kaurahiutaleista.

Kokosin koko taikinan blenderin kulhoon ja surautin sen sileäksi. Annoin taikinan turvota hetken ja paistoin amerikkalaisiksi pieniksi ja paksuiksi pannareiksi. Yllätyin taikinan toimivuudesta ja hyvästä rakenteesta.

Maustoin pannukakut kanelilla ja inkiväärillä mielijohteesta, mutta mausteet voi jättää poiskin. Makean ystävä voi myös lisätä taikinaan ruokalusikallisen hunajaa.

Pannarit ovat tietenkin parhaimmillaan heti paiston jälkeen. Herkuttelin niiden kanssa vadelmia ja hunajaa, mutta perinteinen vaahterasiirappikin olisi toiminut!

Kaurapannarit

10 pannukakkua

valmistusaika 20 min

2 dl kaurahiutaleita

3 munaa

1 dl maitoa

1 tl leivinjauhetta

½ tl suolaa

½ tl kanelia

½ tl inkivääriä

Paistamiseen

voita

1. Mittaa blenderin tai sauvasekoittimen kulhoon kaikki ainekset ja soseuta sileäksi taikinaksi. Anna turvota 5 minuuttia.

2. Kuumenna pannu ja sulata nokare voita. Paista pannulla 2-4 pannaria kerrallaan.

 

Riikka

 

PS. Muistakaa, että kaikki reseptimme löytyvät Soppa 365:stä keittokirjastamme!

Kommentit (0)

Seuraa 

Kahden naiskokin blogissa tutkitaan ja tulkitaan ruokaan liittyviä trendejä ja ilmiöitä. Kirjoittajat ovat uteliaita ruokafriikkejä, jotka ovat kotonaan niin kaupungin vilskeessä kuin mökkilaiturillakin.

Blogissa inspiroidutaan sesongin mauista ja ruoka otetaan tosissaan, mutta ei missään nimessä vakavasti! 

TIINA on useita vuosia monenlaisia liemiä hämmennellyt kokki, joka sotkee kauhansa mielellään joka ikiseen soppaan ja kaataa lasinsa (täyteen) makuun sopivaa ruokajuomaa.

RIIKKA on ruokaa rakastava maailmanmatkaaja, joka puhkuu intoa maistaa uusia makuja ja olla siellä, missä tapahtuu. Instagram: @hannariikkaannika

 Seuraa blogiamme >

Teemat

Blogiarkisto