Leppoisaa lauantaita! <3 Täällä on juuri nautittu omatekemästä pizzasta, huh, melkein ähkyyn asti. Vietän siis tänään tankkauspäivää ja sallin itselleni pizzaa ja punaviiniä. Ihanaa, kun ei tarvitse lähteä kotoa minnekään, voi vaan viettää niitä maailmankuuluja kalsarikännejä. :) Vaikka ei tässä kännejä ole tarkoitus vedellä, mutta pari lasia punkkua sallittakoon tähän tämän vuoden aprillipäivään.

Jaan ohessa äitini pitsaohjeen teille, tämä on maukasta ja erittäin ruokaisaa peltipizzaa, jolla ruokkii hyvin isommankin sakin. :)

Pirkon Peltipizza

Pohja:

25 g hiivaa tai pussi kuivahiivaa

2 dl vettä

1/2 tl suolaa

1/2 dl rypsiöljyä

5 dl vehnäjauhoja

 

Bolognesetäyte: (tämän voi myös tehdä vegeversiona härkiksestä/soijarouheesta tms.)

800 g jauhelihaa

2 prk creme fraichea

ripaus vehnäjauhoja tai soijarouhetta tuhdittamaan kastike

ketsuppia tai tomaattimurskaa

mustapippuria, jauhelihamaustetta ja grillausmaustetta tai mausteita oman maun mukaan :)

 

Päälle:

ketsuppia/tomaattipyreetä

suolakurkkuja ja tomaattia pilkottuna

juustoraastetta

 

Tee ensin pohja nousemaan. Lämmitä vesi, lisää siihen suola ja hiiva ja tämän jälkeen vehnäjauhot. Lisää taikinan loppuvaiheessa öljy. Anna nousta 30 min ja valmista sillä aikaa täytteet.

Valmista bolognesekastike. Kypsennä jauheliha, lisää creme fraiche, vehnäjauhot/soijarouhe ja mausta ketsupilla ja mausteilla. Tee jauhelihasta mahdollisimman maukas, tuhti ja herkullinen kastike, se on tämän pizzan sydän.


Jauhelihakastike on tämän pizzan sydän <3
 

Pilko suolakurkut ja tomaatit. Itse laitan reilusti: pellilliseen neljä kurkkua ja neljä tomaattia. Suolakurkut kannattaa ostaa irtona kaupan kurkkualtaasta, niissä on enemmän makua kuin purkissa olevissa kurkkuviipaleissa.

Raasta juusto, itse suosin täyteläisen maun takia Oltermanni Cheddar-kermajuustoa.


Täytettä saa tässä pizzassa olla runsaasti!
Päälle maukasta juustoa
 

Painele pohja pellille ja täytä pizza: pohjan päälle ketsuppia/tomaattipyrettä, bolognesekastike ja siihen päälle suolakurkut ja tomaatit. Sitten juustoraaste ja uuniin. Paista pizzaa 200 asteisessa uunissa 30 min tai kun juusto on kauniin rusehtava.


Eikun herkuttelemaan!
 

Halutessaan tämän voi myös valmistaa karppiversiona, jolloin pohja:

1 prk maitorahkaa

150 g juustoraastetta

2 kananmunaa

4 rkl vehnälesettä

desi mantelijauhetta

1 tl leivinjauhetta.

 

Nautinnollista lauantai-iltaa! <3

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Kevätperhosen lento seuraa Suvin matkaa tuhdista merkittävästä ylipainosta kohti kevyempää oloa. Kymmenen vuoden kilojen edestakaisin seilaaminen ja sen vaikutukset kehonkoostumukseen ovat olleet turmiolliset. Koko ylipainon ajan painonmuutokset ovat noudattaneet täsmälleen samaa kaavaa: keväisin kova dieetti ja sitä myöten kevyempi olo ja syksyllä painon kerryttäminen +7-15 kiloa, viime syksynä se 15 kiloa... ja keväällä taas dieettirumba alusta uudelleen. 

Karrikoidusti sanoen Suvi ahmii vuoroin suklaata ja sipsejä, vuoroin painonpudotusohjelmia ja kuivaa kanaa, vuodenajasta riippuen. Nyt on tavoitteena päästä parempaan kuntoon, ja mikä tärkeintä, pysyä siinä. On tarkoitus oppia pitämään itsestään niin paljon, että tämä kauhistuttava painonjojoilemisen kaava saadaan pysäytettyä. Matka parempaan oloon on pitkä ja mutkikas eikä maalia ole vielä näkyvissä..