Tänään on ollut hassu valo. Toisaalta aurinkoista, toisaalta sumuista. Hetkittäin kirkasta, hetkittäin sumuista. Mutta tänään mulla on kyllä sanottavaa jostain ihan muusta kuin vauringosta ja sumuista. Niistä mulla ei itseasiassa paljon noita paria lausetta enempää ookaan sanottavaa ;)

Mutta tammikuusta ja naisvartalosta. Voi mikä mekkala joka vuosi. Eilen illalla katselin sitten vielä telkusta Trinnyn ja Susannahin Norjan operaatiota kaupan päälle... Tiedättehän ketä tarkoitan? Sympaattiset brittinaiset Trinny & Susannah ovat varmasti tunnetuimpia BBC:n tv-sarjastaan "What not to wear" ja ovat jo vuosikausia auttaneet maailman naisia löytämään tyylinsä (ja itsetuntonsa). Ja nyt naiset on siis palkattu Norjan telkkuun. Olen joskus vahingossa nähnyt BBC:nkin srjaa, mutta eilen liikutuin kyllä ihan kyyneliin seuratessani pukeutumisapua saavia norjalaisnaisia. Joo, kuulostaa hölmöltä ;) Niinkuin maailmassa nyt ei liikuttavampaa olisi kuin pukeutumisapu ;) Mutta siis miten moni haluaa pukeutua vanhoihin, mustiin, roikkuviin vaatteisiin piiloutuakseen muilta. Miten paljon pukeutuminen ja oma tyyli oikeasti saattaa vaikuttaa itsetuntoon. Miten moni nainen arvostaa itseään niin vähän, ettei usko olevansa kauniiden vaatteiden arvoinnen!

Täällä kiertää myös Facebookissa justiinsa sellainen "Norjan kaunein vartalo" -kisa. Totta puhuen en tiedä kisasta mitään muuta, kuin yhden osanottajan, josta moni mun kaveri on tykänyt. Ja nyt minäkin, koska nainen on tosi kaunis ja joka voisi mun puolesta voittaa tän hurjan hienon facebook-tittelin. Mutta mitä, kuvan kommenttiosiossa aikuiset naiset ja miehet pitävät tätä luonnollista, terveennäköistä about Marilyn Monroe -kokoista kaunotarta lihavana, jopa ylipainoisena. Ihan totisilla naamoilla. Whaaat. Missä planeetalla? En kestä tätä ajattelutapaa, jonka mukaan kaikkien pitäisi olla samanlaisia. Sori, mutta elämää on elokuvien ja median ulkopuolellakin. Oikeaa elämää. En kestä.

Trinny ja Susannah sen sijaan törmäsivät sarjassa poikamaisen sporttiseen nuoreen naiseen, joka pukeutui vain urheiluvaatteisiin, ei meikannut ja toivoi osaavansa olla naisellisempi. Tämä nuori nainen oli viimeisen kolmen vuoden aikana saanut kaksi lasta ja ollut siis valtaosan ajasta raskaana. Huono juttu siksi, että mies ei pitänyt tätä lainkaan viehättävänä vauvamasun kera ja nyt tytöllä oli pakonomainen tarve treenata sikspäkki. Jottei vaan näyttäisi raskaana olevalta. Voi huoh, mikä mies.

No ei miehiä voi vaatia kaikesta tykkäämään, mutta että vaimon vauvamasu. Pliis. Naisilla on noita ulkonäköpaineita muutenkin ihan tarpeeksi. Tää tuntuu joskus niin hullulta. Voisi toivoa, että naiskuvien laihemmaksi muokkaminen kiellettäisi lailla. Ihan muiden naisten mielenrauhan vuoksi. Ja niiden miesten, jotka luulevat kaikken median naiskuvien olevan luonollisia ja ihmettelevät mikä oikeissa naisissa on vikana. Huoh.

Sen verran vielä sanon, että jumpatkin ovat taas ihan tupaten täynnä. Tosi kiva, munkin mielestä on ihanaa päästä hikoilemaan lomalöhöilyt pois kropasta. Mutta koska nyt en kuitenkaan ylipainonkaan kannattaja ole, vaan sen kultaisen (terveen) keskitien, niin muistuttelen, että kevennys kohti terveempää vartaloa on ehkä kivointa aloittaa keittiön puolella :) Syömällä hyvin & terveellisesti ja karsimalla turhat herkut karistaa todennäköisesti nopeammin liikakilot kuin yhtäkkiä pakkojumpalla -ja sitten pikkasen kevyempänä on kivampi aloittaa liikkuminenkin kunnolla! :) Tallainen pikkuinen vinkki tähän loppuun ;) Oikein reipasta ja energistä alkuvuotta siis! Niin ja hei, hyötyliikuntaa. Omalla ihanalla kropalla eteenpäin :)

Kommentit (66)

Vierailija
Viesti

ihanasti ajattelet. voi kunpa sitä osaisikin olla itseä kohtaan yhtä armollinen. hyvää uutta vuotta! <3 ja ihan mieletön tuo viimeinen kuva! vau!

Vierailija
Viesti

Allekirjotan kaiken mitä tässä postauksessa sanot. Mulla on vielä pari ylimäärästä kiloa, jotka haluan terveyden kannalta pois ja juurikin niin, että herkkuja vähemmän :) Liikunkin kyllä, hiihtolenkit aina sillon kun jaksaa ja muutoin hyötyliikuntaa tulee ajokortittomana kahden lapsen äitinä ja kolmen hoitotätinä ;)

ja hei saako tähän kommenttiin jotenkin oman nimimerkin vai häh, en tajua tätä ollenkaan :D

Vierailija
Viesti

Kiitos kivasta postauksesta!
Jos muistan oikein, olet kirjoitellut saman teeman tiimoilta ennenkin.

Olen pohtinut omassa blogissani paljonkin suhdettani omaan kehooni. Olen aina ollut pyöreä ja kurvikas, mutta normaalipainon rajoissa. Nyt olen ylittänyt sen rajan hieman ja pyrin takaisin siihen haarukkaan, täysin terveydellisistä syistä.

Olen saanut nuorempana kuulla paljon ilkeitä sanoja ja sietää pilkkaa kehoni vuoksi. Vasta myöhemmin olen tajunnut, ettei kaikkien tarvitsekaan olla langanlaihoja, joskin osa on myös sellaisia luonnostaan. Olen oppinut arvostamaan itseäni ja näkemään itseni kauniina, kehoni hyvänä, pääpiirteissään

Sain viime vuoden maaliskuussa vauvan ja raskaus on tuonut kehoon muitakin muutoksia kuin kaikista ilmeisimmän, arven, muiston kiireellisestä sektiosta. 

Ajatuksiani (sekä muiden mielipiteitä kommenttejen muodossa)
liikunnasta, ruoasta, "hyvän olon painosta", itsetunnosta ja vartalon muutoksista raskauden jälkeen
voi halutessaan lueskella:

http://www.lily.fi/juttu/vartalo-raskauden-jalkeen-puolivuotiskatsaus

http://www.lily.fi/juttu/takaisin-kiinteaksi-laskiksi

Näytä kaikki kommentit (66)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sain joululahjaksi uusia öljyvärejä, joten pakkohan tässä oli taas vapaapäivillä päästä askartelemaan :) Käytin hyväkseni vanhaa, kehystettyä kangaspohjaa, johon sitten maalailin molempien pikkuisten jalkapohjat. Hauskaa tässä taulussa on siis se, että sekä kuvasin että mittasin lasten jalkapohjat niin, että ne ovat nyt sitten taulussa ihan oikeassa koossa. Täytyy vielä kirjoittaa taulun taakse päivämäärä niin tietää sitten vuosienkin kuluttua että milloin niillä oikein oli noin pienet jalat :)

Laitetaan tänään myös vaihteeksi pikkujalkojen asut mun sijasta :)

molempien housut Name It / Ollin villapaita by farmor ja ainon liivimekko by mummu

 

Kivaa sunnuntai-iltaa <3

Kommentit (41)

Vierailija
Viesti

Hei!

Blogisi on kivan raikas uutuus mulle. Mukava lukea ja jäädä seuraamaan, mitä tuleman pitää.

Sunnuntaita, Nellan

Vierailija
Viesti

Ihana taulu, jää tosi kaunis muisto siitä kun lapset on pieniä! Voi kun itekin osaisi... :)

Vierailija
Viesti

Hei!

Maalaat kauniisti. Näytäpä myös Asgeirin takana oleva taulusi!

t.Pirkko

Vierailija
Viesti

Voi, tosi kivaa, että lukijoiden toiveita kuunnellaan herkällä korvalla siellä :) Ihana taulu, seesteiset värit. Varmasti kiva muisto myös tuleville vuosille :)

Näytä kaikki kommentit (41)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Heips! Täytyy taas kiittää teitä isosta määrästä kommentteja ja parannusehdotuksia -arvostan tosi paljon sitä, että vaivaudutte kommentoimaan ja haluatte vaikuttaa. Että teitä kiinostaa miltä tää blogi näyttää ja että haluatte käydä täällä. Tosi paljon kiitoksia :) Jotenkin arvelinkin, ettei tää muutto ihan soraäänittä voi sujua, mutta olen kyllä positiivisesti yllättynyt. Kauhean vähän tuli niitä legendaarisia uhkauksia lopettaa blogin lukeminen ehheh. Kiitosta kovasti

Ruusuja ansaitsee nyt kyllä myös MeNaisten nettitoimitus. Toimistolla on luettu teidän parannusehdotuksianne silmä kovana ja arvatkaa mitä... Oikeastaan ihan kaikkeen tosta pinkistä taustaväristä alkaen aiotaan puuttua. Vaikka se sitten vaihtaakin koko MeNaisten nettisivujen taustavärin... Mutta siis teitä on kuultu; tästä tulee niin meidän näköinen sivusto :) Meidän ja teidän vai miten sen nyt sanoisi... Meidän yhteinen :)

Mitäs muuta vielä kuin toi taustaväri... Arkisto ja Avainsanat ovat vielä tulossa... Kaikki kuvat näkyy perätysten ilman klikkailuja! Niin ja joku kyseli mihin iso kasa joulukuisia postauksia on kadonnut... Se on sit taas ihan mun oma vika ;) Mut nekin tulee piakoin takaisin! :) Ja kyseltiinhän siitä äitin tekemästä joululahjapaidastakin; siihen ei ohjetta valitettavasti ole.

Mut et kyllä tää kuulkaas tästä! Taustalla on tosi ammattitaitoinen joukko, joka ilolla kuuntelee teidän -bloginlukueksperttien- mielipiteitä ja todistettavasti innolla myös toimii teidän puolestanne :) Facebookiinkin on muuten tehty uusi kätevä osoite facebook.com/Kalastajanvaimo -tuhannet kiitokset sinnekin puolelle jatkuvasti kasvavalle tykkääjäjoukolle

Mut sit vihdoin Dagens asuun ja -asiaan. Monkin muhkea mintunvihreä neule houkutteli oikeastaan kovasti jo ennen joulua; siinä on aivan superihanan täydelinen väri. Just sellainen mintun vihreä, jota oon etsiskellyt. Nyt Carol -neuletta saa alesta Monkin nettikaupasta kahdella kympillä. Jos joku muukin ihastui niin tiedoksi että suosittelen :)

Kommentit (34)

Vierailija
Viesti

Nätti asu!

Ja todella arvostan sitä, että sua ja porukkaa sun takana aidosti kiinnostaa meidän lukijoiden mielipiteet :)

-tintti

Vierailija
Viesti

Aika vaikutusvaltaista väkeä, kun koko sivuston taustaväri muuttuu :) Todella hienoa, että kommentit otetaan huomioon!

Vierailija
Viesti

Onnea uuten "blogikotiin". Blogisi osoite on kirjanmerkeissä, joten osoitteen vaihtaminen ei ollut ongelma vaan seuraan mukana Me naiset-sivuillekin. :) Kirjoituksiasi on todella mukava lukea; niistä tulee hyvälle mielelle. Etenkin kuvasi ovat inspiroivia - olenkin saanut sekä omaan pukeutumiseen että kotiin useita ideoita kuvistasi. Kiitos.

Blogin kapeus on huononnusta aikaisempaan, sillä oikeassa sivubannerissa olevat mainokset ym tulevat turhan voimakkaasti esille. Tosin kiva on, että uusimmat kirjoituksesi on poimittavissa sivusta. Hiemanhan tähän blogiin tutustuminen vaatii lukijaltakin silmän harjaantumista sivustoon.

Mukavaa loppiaista.

Vierailija
Viesti

Söpö asu ja kivat kuvat! :o) Erinomaista vkonloppua! <3 Terv. juuri BodyAttackista kotiutunut jumppari, huh! - oletko muuten ikinä testannut :))?

Vierailija
Viesti

Ihana lehtijuttu oli! Blogi tuntuu hieman kärsineen tänne muuton myötä, mutta koska muuten pidin blogistasi, jään seurailemaan.

Näytä kaikki kommentit (34)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

neulemekko In Wear / villahuivi Mulberry / nahkavyö Pieces

Heippis, heitän tänään vain päivän asun, jota koristaa joulualeista puoleen hintaan löytynyt Pieces -nahkavyö. Tätä tekisi mieli käyttää suunnilleen joka asun kanssa, ihana sävy! Tukassa on ranskanletti, jonka pää on taitettu letin alle ja kiinnitetty sinne pinneillä nostamaan itse kampausta.

 Nyt uppoudun Ansun kanssa hihittelemään Solsidan kausi ykköselle (ostettin dvd) ja rouskuttamaan kukkakaalia ja sitä brokkoli-parsakaalia ja porkkanoita dipin kera, mutta haluan kuitenkin ensin kiittää ed. postaukseen tulleita kommentteja. Niin kiva että te ootte mukana ja haluatte vaikuttaa! Toiveita on kuultu :) Ja niiiiiin kiva että Facebookiinkiin on tullut yhä useampi tykkääjä... Tää muutto on aina melkoisen jännää puuhaa ja ihanasti pikkasen rauhoittaa nähdä teitä mukana täällä :) Kiva. See you soon

Kommentit (53)

Vierailija
Viesti

Ihana vyö, itsekin pidän tuollaisista :)

Mutta tämä uusi blogipohja on kyllä tooooosi sekava, hirveästi ylimääräistä sälää, mainosta sun mutta härpäkettä joka puolella :( Tulee lähinnä mieleen suomi24 sen keskustelut tästä pohjasta... nyyh.

no mutta täytyy yrittää sietää! Sulla kuuluis kyllä olla ihan oma blogi jossa saisit päättää itse kaikesta ulkoasuun liittyvästä, kurja kun sun niin hieno blogi jotenkin ihan sotkeentuu tänne sekaan.

Ninnukka

Vierailija
Viesti

samaa mieltä ninnukan kanssa. tämä pohja on todella ärsyttävän sekainen ja välkkyvä ja imelän vaaleanpunainen. kaukana kaikesta tyylikkyydestä, jota sun blogi edustaa. voisko me naiset vähän siistiä tätä ulkonäköä? tämä näyttää nyt lähinnä joltain barbien lehdeltä/blogipalstalta. sori.

Vierailija
Viesti

voih en voisi olla enempää samaa mieltä edellisten kommentoijien kanssa. Ihana blogi ei saa arvoistaan tilaa täällä, kun puolet ruudusta välkkyy mainoksia. Toivottavasti asiaan saataisiin muutos. 

Vierailija
Viesti

Voi apua minkäs teit tämän muuton kanssa!! :o

Ellei sinulle mistään parempaa diiliä tarjottu, mikset jäänyt id:lle tai alkanut itsenäiseksi?

Tämä on aivan totaalisen karmea paikka ja pohja millekään blogille!

Muutenkin kun blogisi on selkeästi hiipunut niin tämä muutos nyt ei ainakaan ollut parannus, tosi ikävä sanoa aikanaan suosikkiblogistilleni, mutta kyllä viimeistään tästä käännöksestä (ja kaikista väen vängällä väännetyistä tyhjistä postauksista viimeisen vuoden-parin aikana) näkee että aika aikaansa kutakin, todella.

Kiitos ja näkemiin. :)

Vierailija
Viesti

Täällä yksi id:stä mukanasi tullut lukijasi:) en ole tainnut koskaan kommentoida, mutta vuoteen ei ole jäänyt yhtäkään kirjoitustasi väliin:) seuraan aktiivisesti noin pariakymmnetä blogia. sun blogisi on maan tasalla ja kaunis kuin mikäkin. Hämmentää ajoittain nuo höpöt kommentit kommenttiboksissasi, joissa moititaan paikallaan junnaamisesta ja tylsyydestä. Pöh ja pah:) mua ainakin onnistut ilostuttamaan ja piristämään joka kerta!

Näytä kaikki kommentit (53)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.