Pitäisi(kö)

Hello! :D

 

Pehmein Happy -pellavamekko sekä kashmir-neule ovat By Piasilta saatu. En malta odottaa että näiden kanssa saa vielä nahkatakin ja bootsit käyttöön; nyt oli liian lämmin. Plus että tän mekon alle voi ihanasti pukea pitkähihaisen trikoopaidankin ja käyttää villasukkien kera ympäri vuoden, eikö? Tosi monikäyttöinen mekko, olen aivan ihastunut! Ja miten paljon karhunvatukoita meidän mäessä! Vautsi, vähän pitää vaan malttaa että kaikki kypsyvät.

 

Meinasin sanoa myös pari sanaa yhdestä aika väsyttävästä tunteesta nimeltään Pitäisi

Voisin melkein veikata että pitäisi on arjen pahimpia näkymättömiä väsyttäjiä. Sitä ei huomaa eikä aina edes tajua. Tiedättekö; töissä melkein pahinta on pitkä pitäisi-lista. Sellaiset asiat, joita ei saa tehtyä. Ei siinä mitään jos on paljon tekemistä, jos kaiken saa tehtyä ja tietää ehtivänsä. Pahempia ovat asiat, jotka leijuvat epämääräisenä odottomassa että pitäisi tehdä. Ehkä joku toinen päivä.

Tai tiedättekö rennon viikonloppuaamun, kun et tee mitään. Rentoilet kotona oikeastaan ihan tyytyväisenä ja avaat facebookin. Törmäät toinen toistaan tehokkaampaan päivitykseen täydellisestä rantapäivästä lasten kanssa, tyttöjen kahvilareissusta ja shoppailusta. Mietit, että munkin olisi pitänyt. Siinä sohvalla yöpuku päällä puolen päivän aikaan. Tunnet itsesi aika tehottomaksi.

 

Pitäisi. Hmm. Okei, jos olet töissä, kirjoita se ylös. Mitä pitäisi. Tunnet, että sinulla on kontrolli epämääräisistäkin jutuista ja että se on ainakin työn alla eikä unohdu.

Mutta jos olet vapaalla. Ei pitäisi. Yritä välttää ajattelemasta että sun pitäisi yhtään mitään, mitä joku toinen tekee. Luulen, että yksi Somen(kin, kaiken muun lisäksi) pahimpia puolia on juuri pitäisi-tunteen ylenpalttinen aiheuttaminen. Kukaan ei ehdi tekemään kaikkea, mitä kaikki muutkin tekevät. Parasta on välttää koko pitäisi -ajatus. Se on uskomattoman kuluttava ja väsyttävä tunne, joka nakertaa jaksamista ja vähitellen itsetuntoa.

Meidän on luotettava paljon enemmän omaan oloomme; kuunneltava jaksamistamme. Tehdä niinkuin olemme ajatelleet, niinkuin parhaalta tuntuu. Ei ainakaan lannistuttava siitä, että joku toinen tekee jotain muuta. Luotettava, että yöpuvussa löhöily koko lauantain on just oikea vaihtoehto jos olet ajatellut rentoilla yöpuvussa koko lauantain.

Unohda koko pitäisi. Tai kokeilepa kirjoittaa ylös kaikki mitä muka pitäisi. Miltä näyttää? Pitäisikö oikeasti? Tee se sitten! Toteuta listalta ne asiat, jotka voit ja jotka haluat! Sekin on mahdollista. Ja vedä viiva niiden yli, jotka eivät onnistu tai jotka eivät oikeasti edes kiinnosta.

 

Rennompaa viikonloppua. <3

 

(Nyt viimeistellään laatat takan ympärillä; näette huomenna millainen siitä tuli! :))

Kommentit (15)

Vierailija
Viesti

Täällä mietitään pitäisikö tulla syyslomalla Osloon? Ja minne pitäisi sieltä ajella, jotta näkisi kauneimmat maisemat.

Ihana blogi sulla! Ihanaa viikonloppua!

Johanna Kalastajan vaimo
Liittynyt3.12.2012

Hei, toki! :D Jos teillä on auto, kannattaa ajella rannikkoa eteeläan... Tønnsberg, Kragerø, Risør, Arendal, Grimstad, Lillesand... jos niin (näin!) alas jaksatte tulla :)

Sara
Viesti

Kiitos Johanna <3 siitä että olet niin aito ja inhimillinen ja että sun blogissa vierailun jälkeen jää aina niin hirveän hyvä olo. Tämäkin teksti osui just eikä melkein nappiin tälle lauantaille! Nyt jatkan tyytyväisenä hyvän kirjan lukemista, pyöräytän omenapiirakan uunissa ja rentoilen koko loppupäivän! Enkä yhtään tunne syyllisyyttä toimettomuudestani - näin on just hyvä tänään. Ihanaa viikonloppua sulle :)

Marjo
Viesti

Meidän piti tulla kesälomalla Norjaan automatkalle. Nyt pitäisi syksyllä ajella. Suosittelema paikkoja! ! 😍

Show all comments (15)

(Melkein) työmies

haalari H&M

 

 

Sellaista kuuluu tänne. :) Laatoitusta keskellä tupaa! Aloittelimme jo lauantaina, mutta suunnittelija (minä siis) ei ollut tajunut käsitellä laattoja (ylläri) ja työmies (onneksi miehen veli, tulee varmaan ihan mielellään syömään päivällistä meidän kanssa toisenkin kerran :P) joutui jättämään homman kesken. 

Tuleehan tuo onneksi takaisin ja viimeistelemään työn perjantaina. Sitten on meidän takan ympärillä metallilevyn sijasta aika kauniit laatat, eikö? :) Näemme sitten lopputuloksen, jee, en malta odottaa! Täällä on nyt siihen asti siimat viritetty jakkaroihin takan ympäri ettei lapset (tai aikuiset) pääse tallomaan kuivuvia laattoja.

Noin niinkuin muuten, työmiesmäiseen tyyliin toki, olen aivan superihastunut farkkuhaalareihin! Mun tekisi ihan kamalasti mieli ostaa mustakin(!). Jos oikein hyvä löytyy. Jossain vaiheessa. Ehkä. Musta haalari olisi vaan niin hieno. 

Jeps. Mitäs muuta. Niitä kommentteja. Mun on niin tarkoitus vastata. Sunnuntaiaamunakin lähdettiin niin aikaisin tonne retkelle etten ehtinyt koneelle. Mut kerron heti kun olen saanut vastattua. Ihan kaikkiin Iselinistä lähtien. :) 

Hyvää keskiviikkoa! 

Kommentit (27)

Sofia
Viesti

Vitsit, miten ihana idea noi kuviolaatat! Vähän extraa ja omaperäisyyttä, sellanen juttu mihin jää huomio kiinni. Ja farkkuhaalarit on oivat, itellä on löysempää, hiukan revittyä mallia ja vaaleampaa farkkua kylläkin, vaihteluksi vois olla joku tiukempikin malli:)

Kirsi
Viesti

Ihanat laatat, hillityt värit, silti SUPER SIISTI... sinulla ei kyllä ideat lopu :D. Työmiehellä pitääkin olla työmiehen vaatteet, kun työhön ryhtyy...kivat faket.

Show all comments (27)

Helpompi Arkeni - pari vinkkiä

~ sunnuntailenkillä ~

Kolme komistusta ja yksi pieni käsi -bongaatko pienimmän miehen pään? :D 

Hmm. Keskustelua ja pohdintaa. Aika vaikeita kysymyksiä luontopolulla... lasten kysymykset oli meille aikuisillekin kivempia. :'D

Parin tunnin taaperruksen jälkeen ruokaa!!!! :P Ja nam, lisää ruokaa:

Hilde tuli suoraan synnäriltä ja keisarinleikkauksista yövuorosta porukoihin tekemään parin tunnin vaelluksen, ei hullumpi suoritus! <3

 

Ja sitten piti lähteä kotiin.... Itkuhan siinä tuli. :) Mut ensi vuonna taas. Tämä on jokavuotinen juttu, jonka tosin olen aina joutunut tekemään ilman miestä, koska sillä  on yleensä juuri tähän aikaan kaikkia kalastus/metsästysmessuja työn puolesta. Nyt messut olivat viikkoa aiemmin, jippii. Vähän ekstrakivaa kun pääsimme molemmat.

 

Ja niitä vinkkejä sitten ;)

 

Käy metsässä. Ainakin kerran viikossa. Ainakin sunnuntaisin. Potki käpyjä, kiipeile juuria pitkin. Hengitä vihreää ilmaa.

Suunnittele. Käytä puoli tuntia joka sunnuntai seuraavan viikon suunnitteluun. Koska syödään mitäkin ja koska ehdit liikkua. Koska ehdit käydä kahvilla tai kutsua ystävän kylään. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Vältyt stressiltä ja kiireeltä. 

Syö jotain. Ennen kuin haet lapset kotiin. Ettei kaikkia väsytä ja kiukuta. Että äiti on kiva eikä heti suutu eikä joudu kärsimään huonosta omastatunnosta myöhemmin.

Tee paljon ruokaa. Miten ihana on tulla kotiin päivänä, jona hyvä kotitekoinen ruoka odottaa lämmittämistä ja aikaa jää vaikka mille muulle touhulle.

Liiku. Väsy. Kroppa ja mieli tarvitsevat, vaativat, rakastavat hyvää väsymystä. Energian puute ei ole riittävä tekosyy; se on syy liikkua! Liikunnasta sitä energiaa saa!

Muista jälkkäri. Jotta kroppa ja mieli eivät huuda herkkuja tunnin päästä sohvalla. Koska jälkkäri tekee arjesta vähän enemmän juhlaa.

Puhu. Kerro. Puolisolle, ystävälle. Kuinka moni ongelma johtuu siitä ettei puhuta? Ettei saada sanottua. Kysy, miten puoliso kokee parisuhteenne, miten hän voi. Kuinka tärkeää on että kotona vallitsee hyvä ilmapiiri. Puhu. Se yleensä tuulettaa.

 

 

Eli hyvää alkavaa arkea taas. <3 Kaikkea hyvää Sinulle.

 

 

 

 

 

Kommentit (38)

Pirjo
Viesti

Aivan mahtavan ihania kuvia taas kerran!!! Ja mitkä ohjeet! Nuo kun muistaisi........no täältähän niitä voi kerrata aika ajoin. Mukavaa viikkoa sinullekin! ❤️

Show all comments (38)

Kaupallinen yhteistyö