~ ja viimeisiä terassi-iltoja ~

 

Koskapa pitkät (harmaat) neuletakit ovat viime vuosina olleet mun ihan vakiovarusteita ja koskapa niitä on tullut melkeinsä loppuunkulutettua pari kappaletta, ajattelin tehdä uuden tähän syksyyn.

Tämän tyyppiset laadukkaat neuleet ovat kaupoissa aika kalliita -ja sitäpaitsi mulla on ollut vaikeuksia löytää tarpeeksi hyvää, joten itse tekeminen kannattaa tässä tapauksessa todella. Pitkän, aivan superlaatuisen takin hinnaksi tuli alle 60 euroa. Suri Alpakka on ehkä mun suosikkilankaa ja lopputulos on paitsi lämmin, myös unelmaisen kevyt ja pehmeä. Suri Alpakka on lisäksi miellyttävä neuloa ja isolla puikolla työ etenee nopeasti. Mulla meni tähän 4-5 viikkoa ja neuloin aika verkkaiseen tahtiin; saisi valmiiksi nopeamminkin! 

Mun ohje on taas tosi, tosi helppo ja sopii mainiosti aloittelijallekin. Työ on toki aika suuri ja ehkä vähän puuduttava ja siksi vaatii jonkin verran kärsivällisyyttä, muten kuten sanottu, tulosta Surilla ja isoilla puikoilla syntyy nopeaan tahtiin, joten ihan pahinta kyllästymistä ja epätoivoa ei pitäisi syntyä! :D

 

 

Tarvitset:

-Kuusi kerää eli 300g Suri Alpakkaa (esim. Sandnes Garn) tai muuta lankaa, jota suositellaan noin nr 5 puikoille. Jos haluat/ tarvitset leveämmät tai pidemmät hihat, varaa 7-8 kerää.

-Pyöröpuikon nr. 5-7; käytin itse nr 7, sillä mun käsiala on tiukkaa. Jos neulot kovin löysää, ota puikkonr. 5.

 

Luo pyöropuikolle 140 silmukkaa ja neulo tasona; kaksi ensimmäistä kerrosta joustinneuletta 1oikein 1nurin, jottei helma lähde "käpristymään". Kahden ensimmäisen kerroksen jälkeen neulo sileää neulosta kolmen kerän verran. Kun siis kolmas kerä alkaa loppumaan, jaa työ kahteen etu- ja yhteen takakappaleeseen. Etukappaleet ovat à 35 silmukkaa ja takakappale 70 silmukkaa.

Jatka neulomalla takakappaletta vielä 17 cm ja päättele takakappaleen silmukat.

Etukappaleet neulotaan samoin, mutta pääntien puolella kavennetaan hieman; neulotaan kerroksen kaksi ensimmäistä silmukkaa yhteen joka toisella kerroksella, viisi kertaa. Kavennukset lopetetaan siis kymmenen kerroksen jälkeen kun kunkin etukappaleen leveys on 30 silmukkaa. Etukappaleet neulotaan kunnes niiden korkeus on kainalosta hartiaan 17 cm. HUOM. Jos tiedät, ettei 17 cm riitä käsivarren korkeudeksi (hauiksen yläpuolelta, kts. kuva missä hihojen sauma kulkee), varaa lankaa lisää yksi kerä ja neulo etukappaleita korkeammiksi.) Päättele silmukat.

Hihat: Luo pyöröpuikolle 30 silmukkaa ja neulo kaksi ensimmäistä krs joustinneuletta 1o 1n, jonka jälkeen sileää neuletta tasona. Hihoihin lisätään joka neljännen krs alussa yhden silmukat, yksi krs alkuun ja yksi loppuun. Hihan silmukoiden lisäys lopetetaan, kun hihan leveys on 34 cm (tai kainalo-hartiamitta x2). Päättelin omat hihani korkeuden ollessa 30cm, mutta jos haluat pidemmät (= täysimittaiset) hihat, neulo kunnes hihat ovat väh. 40 cm.

~

Ok? :)

~

Kappaleet yhdistetään neulalla ja langalla ja kaikki langanpätkät päätelläan piiloon. :) Se on siinä. :) 

Se on takki, jonka tulen heittämään usein päälle. Minkä tahansa, hameiden ja housujen päälle. 

 

Rauhallista sunnuntai-iltaa ja kysykää ihmeessä jos joku jäi epäselväksi. <3

 

 

Kommentit (7)

heidiaa

Voi ku ihana 😃 nyt pitäisi aktivoitua ja tehdä ittelle myös. Tosin en noin pitkää haluaisi. Mutta ohjeesi on ihana simppeli ja helposti muokattavissa myös lyhyeksi.
Kuvissasi ihana tunnelma 👍
Kiinnostaa: Onko paikassa jossa asut suht samanlainen ilmasto kuin etelä suomessa? Siis samat vuoden ajat yhtä pitkiä yms?

Johanna

Moi johanna! Mistä noi sun ihanat kengät on hankittu?
Mukavia syysiltoja sinulle ja perheellesi,

Johanna

Tiina R

Hei!

Kiitos paljon hienosta ohjeesta! Tämä täytyy yrittää tehdä..

Mikä on sinun käyttämäsi Suri-langan värinumero? Minua kiinnostaa, onko villatakissasi käytetty vaaleinta vai keskiharmaata Suri-lankaa?

Suvic

Kyllähän tämäkin ohje täytyy kokeilla, vaikka noita harmaita neuletakkeja löytyy omastakin vaatekaapista jo valmiiksi. Kirjasi ohjeella olen tehnyt pari niistä :) Muistatko, mistä ostit tuota lankaa? Tuntuu, että on vaikea löytää.

A niinkuin Aloittelia

Moi! Ihana takki! Olen aloittelia neuletöissä ja kysyisin että miten tapahtuu jako kolmeen osaan niiltä pyöröpuikoilta? Täytyykö olla muitakin puikkoja? Yritin netista etsiä selitystä mut en löytänyt... Joskus ois kiva nähdä kuvia käsitöiden eri vaiheista. Kiitti jos jaksat vastata. :) 

Kerttu

Hei Johanna!
Kiitos blogistasi, jota olen seurannut pikkusiskoni vinkistä kahden vuoden ajan. Sinun innoittamana olen löytänyt uudelleen neulomisen, ostin neulekirjasi viime syksynä. Puno-takin tein vuosi sitten ja se on ollut ihan lempparini. Kesällä tein raitaneuleen, jota olen nyt kuumimpien kesäpäivien jälkeen käyttänyt ahkerasti. Kiitos siis kivoista vinkeistä ja antamastasi innostuksesta😊
Tämäkin malli näyttää ihanalta ja taitaa olla vaikea vastustaa:) Onko lanka yhtä paksua kuin puno? Olen yrittänyt metsästää kaupoista tuloksetta punoa ohuempaa pitkää neuletakkia. Entä paljonko varaisit lankaa kokoon L?
Kaunista syksyä Norjaan!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Johanna kirjoittaa elämästään norjalaisen kalastajan vaimona ja kahden söpöliinin äitinä. Blogissa pohditaan, miten arki voi olla kaunista, esitellään päivän asuja ja ihania sisustusasioita – sekä välillä pohditaan syvällisiä.

 Seuraa blogiani >

Kalastajan vaimo somessa:

Facebook
Instagram

 

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010