Juotko sinä aamuisin lämmintä sitruunavettä? 

Tai ehkä inkivääri-hunajamaitoa? :)

 

Tässä sairastellessa innostuin ihan kympillä juomaan päivittäin lämmintä vettä, johon puristin puolikkaan tai kokonaisen sitruunan sekä palasen inkivääriä. Juoma on tietysti aika vahva, mutta pidän oikeastaan happamasta sitruunan mausta ja etenkin ihanan raikkaasta inkivääristä, joten maku ei tee mulle tiukkaa. 

Mutta miksi?

Kaikki tietävät, että sitruunassa on paljon C-vitaminia. C-vitamiini tukee tietysti puolustuskykyä, vähentää tulehduksia ja auttaa pysymään terveenä - mikä kuulostaa erityisen houkuttelevalta flunssan jälkeen. No more. 

C-vitamiini ja antioksidantit ovat tietysti hyviä myös ihon hoidossa; vähentämään ryppyjen ja tummien läiskien syntymistä. C-vitamiini on yksinkertaisesti supertärkeä kauniin ihon kannalta ja se voi auttaa myös vähentämään finnien syntymistä. C-vitamiiniahan käytetään paljon ihonhoitotuotteissa, mutta itse tykkään nauttia näitä tärkeitä aineita etenkin sisäisesti. :)

Sitruunan sanotaan lisäksi parantavan aineenvaihduntaa, sillä se auttaa maksaa tuottamaan aineenvaihdunnalle tärkeitä happoja. Sitruunassa on myös runsaasti vitamineja ja mineraaleja sekä sitrushappoa, jotka auttavat maksaa poistamaan haitallisia aineita suolistosta. Sitruunassa on myös hyviä ominaisuuksia vähentämään niin närästystä kuin turvotustakin. 

Sitruunalla sanotaan olevan muutenkin laihduttajalle edullisia ominaisuuksia, sillä se sisältää runsaasti pektiinikuitua, joka auttaa vähentämään ruokahalua.

Lisäksi se voi parantaa hengitystä ja yleensäkin tuoksuu aivan ihanalle! Freesimpää tuoksua kuin sitruuna ei varmaan ole, jo siitä tulee aamuisin hyvä fiilis. :) Runsas sitruunan nauttiminen voi kuitenkin olla haitallista hammaskiilteelle, joten sitruunavesi kannattaa nauttia pillillä.

 

Miksi inkivääriäkin pitäisi nauttia päivittäin? 

Vatsa pitää siitä(kin)! Inkivääri auttaa pahoinvointiin ja sen pureskelua voi kokeilla jos kärsii vatsakivuista. Inkiväärin kuten sitruunankin ominaisuudet vähentävät myös vatsan turvotusta, joten tämän yhdistelmän pitäisi olla erityisen hyvä litistämään (tai ainakin rauhoittamaan) vatsaa! Onpa jossain USAn yliopistossa tehty tutkimuskin, jonka mukaan inkiväärin päivittäinen  nauttiminen (teelusikkallinen) nopeuttaa aineenvaihduntaa, mutta kovin varmana faktana en tuota pitäisi.

Inkiväärin sanotaan myös helpottavan tulehdustiloja ja sitä kannattaa kokeilla päänsäryn tai jopa migreenin lievittämiseen.

Inkiväärin sanotaan myös vilkastuttavan verenkiertoa, vaikuttavan positiivisesti kolesteroliin ja auttaa ehkaisemään korkeaa verenpainetta. Inkivääri sisältää yli 50 antioksidanttia on siis yrteistä rikkain , joten jos tunnet flunssan oireita, kannattaa nauttia paljon inkivääriä. 

 

Paljon hyviä aineita siis, jos pitää mausta. :) 

 

Olen muuten pilkkonut tänään aika paljon muutakin kuin sitruunaa ja inkivääriä. #keittopäivä  :D

 

 

Mmmm - Ja reippaasti valkosipulia! Aino toivoi tätä (ihan vaan jauhellihakeittoa) huomennakin kun sillä on syntymäpäivä ja olin jo luvanut että voidaan mennä Mäkkäriin. Mut taidetaankin tulla kotiin keitolle. :D

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Johanna kirjoittaa elämästään norjalaisen kalastajan vaimona ja kahden söpöliinin äitinä. Blogissa pohditaan, miten arki voi olla kaunista, esitellään päivän asuja ja ihania sisustusasioita – sekä välillä pohditaan syvällisiä.

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Instagram