Kirjoitukset avainsanalla menovinkki

Ajattelin tänään, että menen luovuttamaan verta. Valitettavasti kävi ilmi, että minulla on luovutuseste. Sitten keksin, että pakotan muut Teräsmeduusat tähän, mutta eihän se riitä.

Joten haastan just sinut: ota ja mene luovuttamaan verta. Se on hauskaa ja ilmaista, ja lisäksi saa vielä ruokaa!

Joka päivä tarvitaan 800 luovuttajaa, ja joulun alla heitä kaivataan erityisesti. 

Tämän mielettömän upean ja ilmaisuvoimaisen kuvan teki minulle tilauksesta Travojago.

Ei varmaan tarvitse sen kummemmin selittää, miksi menisit. Ei sitä ikinä tiedä milloin itse tai joku läheinen tarvitsee luovutettua verta. Omallakin kohdallani tarve on ollut tosi pienestä kiinni. Ja tietenkin voit vaikuttaa siihen, että joku muu saa pitää rakkaansa, mikä riittää sekin varsin hyvin syyksi. 

Sopivuutensa verenluovuttajaksi voi alustavasti tarkistaa täältä. Jos sovit, niin mene ihmeessä ja ota kaveritkin mukaan! Verenluovutuspaikat löydät täältä.

***

Go and donate some blood. 

Kommentit (0)

Kylläpäs tulikin romantillinen otsikko. Kyseessä kuitenkin oli Teräsmeduusojen aamuinen uintiretki, eli ei nyt varsinaisesti mikään ihana blogielämä -henkinen reissu. (Tulin viimeisenä paikalle ja muut Meduusat tervehtivät jo kaukaa pilkkaamalla että näytän kodittomalta. Ehkä siksi että minulla oli kaksi takkia päällekäin. Tai sitten ihan muuten vaan.)

Allas Sea Pool avattiin tuossa parisen kuukautta sitten Katajanokalle. Lopultakin pääsin paikalle, olinhan jo nähnyt untakin siitä!

Altaalla on lämmitetty uima-allas ja lastenallas sekä merivesiallas, jonka lämpötila on vuodenajan mukainen. Tänään seitsemän astetta. Merivesi on kauempaa ja otsonipuhdistettua, joten Kolera-altaan vedessä ei tarvitse lillua.

Makean veden altaassa on pari rataa uimareille sekä laajahko pulikointialue. Kyltissä tosiaan lukee pulikointi, mitä arvostan suuresti!

Kovin luksusmesta Allas Sea Pool ei ole, elämyskylpyä etsivän kannattaa ennemmin suunnata Löylyn puolelle, tänne tullaan uimaan. Näkymä saunan ikkunasta kohti Suomenlinnaa sekä presidentinlinnan ja Uspenskin katedraalin kupeessa polskiminen taas nappaa maisemavertailussa ykkössijan.

Pisteet myös siitä, että Altaalla pääsee mereen uimaan ympäri vuoden, vastaavia paikkoja on harvassa. Lämpimään ulkoaltaaseen uimaan talvella ei pääse missään muualla pääkaupunkiseudulla. Uiminen pimeässä vaakarännän piiskatessa naamaa pitää ehdottomasti kokea!

Arvostan myös ennakkoluulotonta toimintaotetta, kuten Altaan alastonuinteja ja pitkiä aukioloaikoja (pisimmillään 6.30-22.30, ja vielä ensi viikonloppuna puoleenyöhön). Vähän miinusta pitää myös antaa: pukkarit ovat tosi pienet eikä interiööri ole mitenkään ylellinen.

Kertamaksulla uikinta maksaa 9 € plus 3 € pantin. Kymppikortilla kertakäynnin hinnaksi tulee 7 euroa. Mukaan kannattaa ottaa fläbärit (maa on kylmä) ja pää pinnalla uivien myös pipo. Luksusmuija varautuu kylpytakilla.

Mitä siihen romantillisuuteen tulee, niin kuvittele tämä: loppusyksyn aurinko on juuri noussut ja paistaa matalalta mereltä päin. Aamu on viileä, mutta vesi lämmittää. Uit rauhassa, vieressä risteilyalukset saapuvat ja lautat lähtevät. Pehmeä valo siivilöityy vedestä nousevan höyryn läpi. 

Voisi sitä aika tavalla huonomminkin aamun aloittaa.

***

I went swimming in Allas Sea Pool. Amazing experience.

Kommentit (1)

Muistatteko vielä Björn Borgin lanseeraaman "treenajien Tinderin", Sprinterin? No nyt sille on tullut kotimainen haastaja Sportive. Parinhakupalvelu se ei ole, vaan sovelluksen avulla voi etsiä peli- ja treeniseuraa. Sovellus myös listaa lähelläsi olevat treenipaikat kartalle.

Jo Sprinterin aikaan pidin ideaa mahtavana, mutta koska sovellus ei toiminut Androidissa, en ladannut sitä. Sportive sen sijaan toimii sekä Android että iOS-laitteissa.

Sovellukseen syötetään omat tiedot, kuten harrastettavat lajit. Muiden profiileja pääsee katsomaan ja heidän kanssaan chattaamaan helposti. Tosin en tajunnut, miten voisin etsiä esimerkiksi nimenomaan juoksuseuraa poistamatta omasta profiilistani kaikkia muita lajeja.

Ajattelin ensin, että reippaasti pistän viestiä ihmisille, ihan tämän postauksenkin takia. Hei olen Sofia. Näin profiilistasi, että harrastat "perinteistä tanssia", joten haluatko lähteä kanssani Folkjam-tunnille? Yksikään irl-ystäväni ei suostunut, mutta luulen että se johtuu Folkjamista eikä minusta. En tosin voi olla varma. Tarkemmin ajatellen Folkjam on erittäin kiehtova laji, joten vika taitaa olla minussa. No joka tapauksessa, tänään klo 19, haluatko tulla mukaan? Kansallispuku ei ole pakollinen. Kai.

Sitten ajattelin, että EN KAI MINÄ NYT KELLEKÄÄN VIERAALLE VIESTIÄ LAITA HYVÄNEN AIKA SENTÄÄN. Enkä laittanut. Päätin, että menen Folkjamiin yksin. Siellä toivon mukaan on suomalaiskansallinen meininki, paria ei tarvita ja vieraat ihmiset jätetään rauhaan koska se on ihan oikein se!

Paikannuksen avulla voi hakea treenipaikkoja.

Joka tapauksessa olen sitä mieltä, että Sportiven idea on erinomainen. Mikä olisi parempaa tekemistä uusien tai vanhojen kavereiden kanssa kuin treenaaminen. Pysyy motivaatiokin paremmin yllä, kun treeneistä sopii jonkun kanssa. Sovellus toiminee viimeistään kun käyttäjiä kertyy ja kun he uskaltavat puhua toisilleen (köh). Sportiven saat laitteesi sovelluskaupasta, ei maksa mitään.

***

*Sings Dio* Don't talk to strangers, 'Cause they're only there to do you harm.

Kommentit (2)

treeniavecia vailla

Paitsi ettei toimi toi Sportive meinaan - Androidissa. Höh ja pöh. Kiva, että otit appseja esiin!

Greippi. Vee. Aa. Chasse. Kyllä, sieltä ne pulpahtelivat alitajunnasta tai liikemuistista.

Ysärillä vedettiin aerobicia kuin hullut. Ajatus ennen Fressin Sportyfeel goes Retro -tuntia: Miksi helvetissä? Ajatus tunnin jälkeen: Miksi helvetissä emme aerobiccaa enää?

Olen muistellut askelsarjoja kauhulla, en ole koskaan pärjännyt niissä. Musiikkikin oli kaameaa jumputusta. (Olin sanomassa, että hei ysäri, mutta nyt kun miettii niin kyllä silloin MINUN NUORUUDESSANI TEHTIIN SITTEN HYVÄÄ MUSIIKKIA!)

No nyt kun kävin testaamassa Lidlin ja Fressin yhteistyönä järkkämää Sportyfeel goes Retro -tuntia, musa oli mahtavaa ja askelsarjat...no ne yllättivät.

Kuvassa kanssani säätää Verkkari-Nina. Yritettiin hypätä yhtä aikaa ilmaan, mutta eihän siitä mitään tullut.

Askelsarjat eivät tietenkään sujuneet vieläkään, mutta nyt 20 vuotta myöhemmin ymmärsin, että se ei ole se pointti. Joogan kanssa olen vääntänyt ihan samasta. Siinä pointti ei ole nätit asennot, vaan keskittyminen. Joka sitten johtaa muihin asioihin, ehkä. Keskittymisestä on kyse myös askelsarjoissa. Ne ovat meditaatiota hyvänen aika sentään!

Oudosti esimerkiksi grapevineksi nimettyä ja kieltämättä vähän vaivaannuttavaa tepsuttelua se on, mutta mielen tyhjentämistä yhtä lailla.

Ja muistatteko? Se on hauskaa ja siinä tulee hiki, mitkä ovat oikeastaan ainoat perusteet, mitä jonkun asian tekemiselle tarvitaan. Välillä todella kaipaa sellaista, että saa loikkia salin halki kuin olisi 80-luvun tanssielokuvan päätähti ja unohtaa kaikki muu.

Jos sinäkin kaipaat, käy Fressissä Lidlin tarjoamilla tunneilla. Ne alkoivat maanantaina ja jatkuvat 12 viikkoa eteenpäin kaikissa keskuksissa. Paikka tulee varata täältä, eikä lysti maksa mitään. 

***

I kinda seem to like aerobic.

Kommentit (5)

Vierailija

Kävin tunnin lanseerauksessa ja wow tosiaan mitkä flashbackit sieltä iskikään! En oo ikinä missään jumpassa ollu noin hyvä "ekalla" kerralla :D Hiki tuli ja hauskaa oli - menen uudelleen!

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015

Joo mäkin olin ihan ihmeissäni, että mistä mä nää askeleet muistan :D
Oli kyllä tosi hauskaa, mäkin aion mennä uusiksi!

Vierailija

Kyseessä varmaankin Sportyfeel Goes Retro tunti eikä Sortyfeel Goes Retro-tunti ;)

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015

Näi on :D Sain tästä aiemmin oikein kuvakaappauksenkin, enkä vieläkään ole saanut korjattua... Katotaan muistanko tän kommentin laittamisen jälkeen :D