Kävin eilen testaamassa Lassilan uuden treenipaikan. Helsingin liikuntavirasto on äskettäin rakentanut uusia kehonpainoharjoittelupaikkoja ympäri kaupunkia, kuten nyt Lassilaan, Pirkkolaan ja Hietsuun. Mikä on ihan mahtavaa, vielä viime kesänä kaipailin Eriksdals utegymin tapaista paikkaa Tukholmasta tänne. Ja mikä hienointa, varsinkin Lassilan telineet ovat paljon paremmat kuin länsinaapurissa!

Kannattaa ehdottomasti piipahtaa, jos siellä päin liikut. Tai oman paikkakuntasi vastaavassa liikuntapuistossa. Siksikin, ettet tiedä keitä muita paikalle sattuu.

Itse seurasin eilen perhettä, joka oli tullut treenailemaan ja viettämään aikaa kolmen sukupolven voimin. Kiinnitin jo siinä vaiheessa huomiota seurueen vanhimpaan naiseen. Hän testaili innostuneena kaikkia laitteita, ja esimerkiksi teki vaakoja ohuella puomilla. Ennen kaikkea hänellä näytti olevan hauskaa!

Hän myös pisti seurueensa jäsenen ottamaan aikaa ja lankutti. Kolme ja puoli minuuttia. Seuraavaksi kuulin toiset numerot: ikää kuulemma 59 ihan näinä päivinä. Jotenkin siinä kävi niin, että että hän haastoi minut ja toisenkin tuntemattoman lankuttamaan. Selvisimme hikisesti kolmesta minuutista, minä ja selvästi paljon treenaava alle nelikymppinen mies. 

Iän tullessa puheeksi oli pakko miettiä - ja sanoakin - että toivottavasti ikäisenäsi olen asenteeltani samanlainen ja yhtä hyvässä kunnossa!

P.S. Täältä löydät Helsingin liikuntaviraston lähiliikuntapaikat.

***

I adore older people, specially women, who stay active and keep doing stuff they enjoy.

Kommentit (0)