Moikka! Mä en ole mikään leipuri-mestari tai super koti-kokki, mutta tämän reseptin haluisin jakaa teille mun blogin lukijoille. Teen usein välipalaksi rahka-smoothieita, johon laitan sekaan marjoja ja/tai hedelmiä. Kaipaan usein välipalan tai iltapalan kylkeen jotain pientä kuitupalaa antamaan energiaa ja lataamaan akkuja tulevia koitoksia varten. Haluan leipäni olevan ”kunnon kamaa” jossa maistuu tuotteen alkuperä, ei siis mitään perus hiivahöttöä. Kaupan suosikkini on Real-leipä tai muut täysjyväiset lisäaineettomat leivät.

Paras leipä syntyy kuitenkin itse tehtynä. Tykkään myös siitä että tiedän mitä mä suuhuni laitan ja mistä se on peräisin. Suosin ruuanlaitossa kotimaista ja luomu-tuotteita. Niissä vaan on enemmän makua! Tämän reseptin olen saanut tädiltäni, joka oli löytänyt sen netistä ja muunnellut sitä oman maun mukaan. Alkuperäinen resepti:  My New Roots.  Tämä leipä on mullistanut minun maailmani ja suhtautumiseni leipiin. Ihan älyttömän hyvää ja mun masu voi hyvin ja kiittää. Tää leipä on älyttömän simppeli tehdä. Pieni vaiva – ISO ILO <3

Leipää varten tarvitset:

½ dl cashewpähkinöitä

½ dl kuorellisia manteleita

2 rkl chia-siemeniä

1 dl pellavansiemen rouhetta

3 rkl psylliumkuitujauhetta

1 tl merisuolaa

2 ½ dl auringonkukan siemeniä

3 ½ dl kaurahiutaleita

1rkl hunajaa

3 rkl kookosöljyä

3 ½ dl vettä

+ Leipävuoka

Aluksi paahda nopeasti cashewpähkinät ja mantelit paistinpannulla ja kippaa ne tehosekoittimeen ja tee niistä karkeaa rouhetta. Voit myös jättää pähkinät ja siemenet hienontamatta mikäli pidät isommista sattumista leivässä. Tee ihan oman maun mukaan. Hienontamisen jälkeen laita rouhe isoon laakeaan kippoon ja lisää sekaan psyllium jauhe, chia siemenet, pellavasiemen rouhe ja merisuola. Sen jälkeen paahda vielä kaurahiutaleet ja auringonkukansiemenet pannulla, niin että ne vähän lämpenevät, ja lisää muiden kuiva-aineiden sekaan . Paahtamisen voi jättää myös välistä, mutta se ”avaa” esiin makuja ja valmistaa raaka-aineet kypsennystä varten.

Sulata kookosöljy kattilassa, laita sekaan hunaja ja sekoita ainekset keskenään juokseviksi. Mittaa vesi erilliseen kulhoon (itse lämmitän veden reilun kädenlämpöiseksi  ,jotta rasva ja hunaja eivät jähmety taas vedessä) ja kaada sekaan sula öljy-hunajaseos. Sekoita nesteet keskenään ja yhdistä kuivien ainesten sekaan ja sekoittele taikinasta tasainen seos.

Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja tasoittele lusikalla. Jätä taikina tekeytymään pariksi tunniksi jääkaappiin. Tällöin ainekset turpoavat tarpeeksi ja leipä säilyttää muotonsa paremmin.

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Laita vuoka uunin keskiosaan ritilän päälle ja paista noin 20 minuuttia. Nosta leipä leivinpaperin sisällä pois vuoasta ja paista ritilän päällä vielä 30-40 minuuttia. Leipä on valmista kun se kuulostaa ontolta koputeltaessa. Anna leivän jäähtyä hieman ennen kuin viipaloit sitä. Leipä säilyy tiiviisti suljettuna ainakin viikon.

Nauti <3 Ihanaa päivän jatkoa ja makoisia hetkiä super-leivän kanssa!

 

<3 B

Kommentit (4)

Vierailija

Hei Biancawee! Leipä on varmaan tosi terveellistä mutta oliko pakko laittaa tarjoiluehdotukseen lauantaimakkaraa leipien väliin?

biancawee
Liittynyt24.9.2015

Haha! Kiitos kovasti palautteesta. Leivän välissä on täyttä kalkkunaleikettä. Piti tankkaa illan sparreja varten :)

Elli

Eiköhän tuo leikkele ole kalkkunaleikettä ennemmin kuin lauantaimakkaraa...Hyvän näköistä leipää :)

Seuraa 

Kirjotan elämästäni, joka keskittyy paljon treenaamiseen, ulkona liikkumiseen ja hyvinvoinnin ympärille. Harrastan monipuolisesti liikuntaa, mutta tällä hetkellä ehdottomia ykköslajejani ovat nyrkkeily ja potkunyrkkeily. Haluan motivoida ja inspiroida lukijoitani, sekä antaa heille vinkkejä omaan hyvinvointiin ja elämään. Lähtekää mukaan seuraamaan mun tapahtumarikasta arkea ja elämän pieniä tähtihetkiä. Bianca on Sport Girl 2016 -ohjelman finalisti.

Sport Girl 2016

Teemat