Hellou lukijat!

Taas leivotaan :) Jääkaapista löytyi kotimaisia omenia, joten omenakakun kimppuun. Ja tietysti ensin googlen kautta. Vastaan tuli maku.fi ja Tiinan omenakakku. Resepti vaikutti sen verran mainiolta, että pakko testata ja vähän itse heittää omat twistit mukaan. 

Pohja:

3 munaa

3 dl sokeria

3 1/2 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 1/2 dl juoksevaa margariinia 

reilusti kanelia ja kardemummaa

Pinnalle:

4 omenaa

1 rkl kanelia

1 rkl sokeria

1 rkl kardemummaa

Käytin tähän pientä irtopohjavuokaa (halk 21 cm). Leivinpaperi vuoan pohjalle.  Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja mausteet.

Lisää muna-sokerivaahtoon varovasti jauhoseos ja rasva. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada vuokaan.

(Kuori omenat) Pilko omenat, jos käytät kotimaisia omenoita, niitä ei tarvitse kuoria. Asettele omenat taikinan päälle.

Ripottele pinnalle sokeria, kanelia ja kardemummaa.

Paista omenakakkua 175 asteessa noin tunti. Tunnin tullessa täyteen, kokeile esim. tulitikulla, jos siihen ei tartu taikinaa, niin kakku on kypsä. Jos tarttuu, niin paista lisää.

Kun kakku on sen verran jäähtynyt, että sitä voi käsitellä, pyöräytä vuoan reunoja myöten veitsellä, jolloin kakku irtoaa helposti. Siirrä tarjoilulautaselle.

Kakku on mainio sellaisenaankin, mutta jos haluat tarjoiluun vähän ekstraa, niin vaniljakastike tai -jäätelö vie kakun seuraavalle tasolle.

Leivontaterveisin, Anni

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

33-vuotias oman elämänsä MacGyver, jolla kiinnostuksen kohteita löytyy laidasta laitaan: kosmetiikasta kokkailuun ja kickboxingista erilaisiin tee-se-itse- projekteihin.

________________________

annbyckblogi@outlook.com

________________________

 

Teemat

Blogiarkisto

2016

Kategoriat

Instagram